با دستور نخست وزیر عراق، کمک‌های پزشکی به لبنان اعزام شد کشته شدن ۵۵۳۰ غیرنظامی از زمان کودتای نظامی در میانمار سازمان ملل آسیب به غیرنظامیان در انفجارهای بیروت را محکوم کرد تهدید جدی گردان‌های عراق برای رژیم صهیونیستی: تاوان سنگینی خواهید پرداخت چهار نظامی صهیونیست در رفح به هلاکت رسیدند (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تماس تلفنی وزیر امور خارجه با همسر سفیر کشورمان در لبنان (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) احتمالا آمریکایی‌ها از حمله هکری رژیم صهیونیستی به پیجرها در لبنان، باخبر بوده‌اند + تصویر هلال‌احمر ایران برای کمک‌رسانی به مجروحان انفجارهای لبنان اعلام آمادگی کرد مقام نظامی آمریکایی: احتمال وقوع جنگ بین آمریکا و چین در اقیانوس آرام بیانیه حزب‌الله لبنان در واکنش به انفجار دستگاه‌های پیجر در بیروت سفیر ایران در لبنان کیست؟ حمله سایبری به لبنان | انفجار عجیب دستگاه‌های پیجر در بیروت + فیلم ترور ناموفق رئیس سابق ستاد کل ارتش اسرائیل ساعت آغاز به کار کارکنان در کلان‌شهر‌ها شناور شد (دو هفته اول مهر ۱۴۰۳) تقدیر آیت‌الله علم‌الهدی از عملکرد تشکل‌های خواهران در عرصه عفاف و حجاب | توجه به ابعاد اجتماعی و سیاسی قرآن وظیفه تمام افراد جامعه است رئیس جمهور خطرناک‌ترین منکر را تفرقه و اختلاف دانست رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش: پوشش اسلامی، پاسداری از فرهنگ و تمدن اسلامی است خبر خوش نماینده مردم مشهد در مجلس برای کارگران | پیگیری نمایندگان مجلس برای افزایش حقوق کارگر به اندازه تورم غرق‌شدن مرد میانسال برای نجات بزغاله‌اش در شاندیز خراسان‌رضوی (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) + فیلم رییس جمهور در مجلس: باید دست از اختلاف برداریم | برای ایجاد وحدت آمده‌ام پزشکیان سرزده وارد مجلس شد | علت حضور رئیس‌جمهور در بهارستان چیست؟
سرخط خبرها

تأثیر رویکرد سیاسی مجلس بر انتخابات ۱۴۰۰

  • کد خبر: ۲۹۶۴۷
  • ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۶
تأثیر رویکرد سیاسی مجلس بر انتخابات ۱۴۰۰
فعالان سیاسی از تأثیر رویکرد سیاسی مجلس بر تعیین جناح دولت آینده می‌گویند.
ملیحه فلاح/ شهرآرانیوز - پیش از اینکه اصول‌گرایان، پیروز بی‌چون وچرای انتخابات بی‌رقیب مجلس یازدهم شوند، بسیاری از تحلیلگران سیاسی، معتقد بودند که پیروزی در انتخابات مجلس یازدهم در سال ۹۸ مقدمه‌ای برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ است. حالا اگر این پیش‌بینی‌ها را به اظهارات چهره‌های اصلاح‌طلب و اصول‌گرای پس از انتخابات مجلس اضافه کنید، شاید بتوان گفت که احتمال صحت آن‌ها افزایش می‌یابد.
در همین راستا حسین ا... کرم، رئیس حزب‌ا...، در اظهارنظر تندی درباره کاندیدای اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده در مصاحبه‌ای با باشگاه خبرنگاران، گفته است که در انتخابات ریاست‌جمهوری۱۴۰۰ رقابت اصلی میان یک نامزد اصول‌گرا و یک نامزد انقلابی خواهد بود. ا... کرم با اشاره به سخنرانی رئیس بنیاد باران درباره آشتی ملی تاکید کرده است که باید شانس داشتنِ هرگونه نامزد در سال۱۴۰۰ را از جریان اصلاح‌طلب سلب کرد. حالا که کمتر از یک سال تا انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری باقی مانده است و کشور از نیمه دوم امسال به‌صورت جدی وارد مباحث انتخاباتی برای تعیین رئیس دولت سیزدهم می‌شود، به‌سراغ دو نفر از چهره‌های اصول‌گرا واصلاح‌طلب رفتیم تا نظر آن‌ها را درباره انتخابات ۱۴۰۰ و تاثیر مجلس کنونی بر آن و همچنین اظهارات حسین ا... کرم بدانیم.

جناح سیاسی مجلس، در انتخابات اثر چندانی ندارد
در این راستا محمدرضا خباز، نماینده پیشین مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی، به شهرآرا از تجربه خود در طول انقلاب گفت و اظهار کرد: برخی کارشناسان می‌گویند اگر مجلس اصلاح‌طلب یا اصول‌گرا باشد، دولت نیز به همان سمت خواهد رفت، ولی تجربه ما در تاریخ انقلاب اسلامی عکس این موضوع را نشان می‌دهد. او در ادامه به سه دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران اشاره کرد و افزود: با وجود اصول‌گرا بودن مجلس پنجم و نامزدی رئیس مجلس در انتخابات ریاست‌جمهوری و حمایت بسیاری از نمایندگان از او، از درون مجلس پنجم، آقای خاتمی پیروز شد. این فعال اصلاح‌طلب در ادامه به مجلس اصول‌گرای نهم و روی کار آمدن دولت اعتدال‌گرای روحانی اشاره و اظهار کرد: بنابراین این مردم هستند که رئیس دولت را انتخاب می‌کنند، نه نمایندگان مجلس.
به گفته او این خواسته ذهنی برخی افراد است که، چون مجلس اصول‌گرا با دوپینگ تشکیل داده‌ایم، پس می‌توانیم دولت را هم از آن خود کنیم، اما این پذیرفتنی نیست و تجربه، عکس آن را نشان می‌دهد. این فعال اصلاح‌طلب با بیان اینکه رئیس‌جمهور چه اصول‌گرا و چه اصلاح‌طلب باشد، در وضع کنونی تغییری پذیرفتنی و مورد رضایت مردم به‌وجود نخواهد آمد، مگر اینکه بخواهیم عقب‌افتادگی‌ها را جبران کنیم و زیرساخت‌های کشور را تقویت کنیم. عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد دوران کاری هر رئیس‌جمهور با بحث‌های سیاسی همراه با درگیری سپری شود، بعد از چهار سال متوجه می‌شود که عمرش بر باد رفته و فرصت خدمت کردن از وی گرفته شده است.

تقسیم‌بندی جدید در نظام سیاسی به انقلابی و غیرانقلابی
از نظر علی‌اصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار در مجلس یازدهم، این حرف‌های سیاسی برای مردم اهمیتی ندارد. در این باره گفت: موضوعی که اکنون برای مردم اهمیت دارد، مسئله معیشت، اقتصاد و مبارزه با فساد است. به گفته این نماینده اصول‌گرا، مردم اکنون از دعوا‌های سیاسی عبور کرده‌اند و ما نیز به‌عنوان مسئول، رسانه یا فعال سیاسی باید از آن بگذریم. عنابستانی درباره روی کار آمدن اصلاح‌طلبان یا اصول‌گرایان در انتخابات ۱۴۰۰ نیز گفت: تقسیم‌بندی به این صورت را قبول ندارم. شاید این جبهه‌بندی‌ها زمانی در نظام سیاسی کشور وجود داشت، اما هیچ‌گاه نباید آن را می‌پذیرفتیم.
وی در ادامه افزود: به اعتقاد من، اکنون باید تقسیم‌بندی خود را به‌سمت انقلابی و غیرانقلابی ببریم. نماینده مردم سبزوار در مجلس یازدهم در پاسخ به این سوال که انقلابی‌ها چه کسانی هستند، اظهار کرد: همه ۸۰ میلیون نفری که در این کشور زندگی می‌کنند و دلشان برای نظام، مردم و ولایت می‌سوزد، انقلابی هستند و غیرانقلابی‌ها نیز کسانی هستند که رسما بر ضد اهداف انقلاب کار می‌کنند.
او در ادامه با بیان اینکه مجلس حتما در شکل‌گیری یک دولت انقلابی و مدنظر رهبر معظم انقلاب، موثر خواهد بود، افزود: شرط تاثیر مجلس این است که تا زمان انتخابات بتواند به بخشی از وعده‌های خود ازجمله اصلاح ساختار‌های مجلس، ایجاد شفافیت و بازگشت به راس امور عمل کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->