پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

ایران در حوزه پیشرفت تجهیزات رادیولوژی، همگام با سایر کشور‌های دنیا پیش می‌رود

  • کد خبر: ۲۹۸۶۴۵
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
ایران در حوزه پیشرفت تجهیزات رادیولوژی، همگام با سایر کشور‌های دنیا پیش می‌رود
عضو هیئت‌علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشور ما در حوزه پیشرفت تجهیزات رادیولوژی همگام با سایر کشور‌های دنیا پیش می‌رود. امروزه با ورود هوش مصنوعی به علم پزشکی و رشته رادیولوژی، زمان برای تشخیص بیماری‌ها در حال کاهش است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیروس نکوئی به مناسبت ۱۷ نوامبر و روز جهانی رادیولوژی اظهار کرد: امروزه رادیولوژی محدود به اشعه ایکس نبوده و روش‌های جدیدی برای تصویربرداری از بدن انسان به وجود آمده که از جمله این روش‌ها می‌توان به سی‌تی‌اسکن، سونوگرافی، ام‌آرآی و سایر روش‌ها اشاره کرد.

وی با بیان اینکه پزشکی بدون رادیولوژی معنایی ندارد و تقریبا برای هر بیماری نیاز به تصویربرداری از درون بدن و ارگان‌های داخل بدن بیمار وجود دارد افزود: این موضوع باعث شده که بیماری‌ها در مراحل اولیه تشخیص داده شوند و بعد از تشخیص نیز طی فرآیند درمان بتوانیم پاسخ به درمان بیماران را بررسی کنیم و از اثرات آن درمان اطلاع پیدا کنیم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره اهمیت رشته رادیولوژی نیز بیان داشت: رشته رادیولوژی یکی از رشته‌های خیلی مهم در علم پزشکی است و همان طور که رشته بیهوشی در جراحی اهمیت دارد و یک جراح نمی‌تواند بدون بیهوشی اقدامی را در اتاق عمل انجام دهد، رادیولوژی نیز در بیشتر اقدامات تشخیص و درمانی رکن اساسی به شمار می‌رود.

متخصص رادیولوژی دانشگاه همچنین گفت: روش‌های تصویربرداری علاوه بر تشخیص، کاربرد‌های فراوانی در حوزه درمان بیماری‌ها دارند و به عنوان مثال چنانچه در قسمتی از بدن آبسه‌ای تشکیل شده باشد، می‌توانیم با کمک تصویربرداری سوزنی به سمت داخل آبسه هدایت کنیم، اقدام به تخلیه آن کرده و بیمار ضرورت انجام عمل جراحی نخواهد داشت.

وی با اظهار خرسندی از وجود تجهیزات به روز در بیمارستان قائم (عج) گفت: به لطف خدا در کشور، تجهیزات رادیولوژی نسبتا به روز وجود دارد و ما نیز تقریبا هم گام با پیشرفت‌های جهانی، از لحاظ تجهیزات دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی، آنژیوگرافی پیش می‌رویم. همچنین دستگاه‌های رادیولوژی تولید داخل کشور که سالهاست است به همت متخصصین ما در دسترس کادر درمان قرار گرفته است، خوشبختانه از کیفیت خوبی برخوردار است و برای ساخت دستگاه سی‌تی‌اسکن و سونوگرافی تولید داخل نیز اقداماتی انجام و پیشرفته‌های خوبی در این زمینه به دست آمده است.

دکتر نکوئی در ادامه افزود: برای استفاده از این دستگاه‌های پیشرفته نیاز به متخصصین و نیرو‌های باتجربه‌ای است که بتوانند از دستگاه‌ها به درستی استفاده کنند. این نیرو‌های انسانی شامل تکنولوژیست‌های رادیولوژی هستند که با دستگاه کار می‌کنند، پارامتر‌های دستگاه را تنظیم می‌کنند و بیمار را در حالت‌های مختلف و مناسب قرار می‌دهند که تصاویر با کیفیت تهیه شود، مرحله بعد، تفسیر تصاویر است که مربوط به پزشکان متخصص رادیولوژی می‌باشد که بیماری را تشخیص دهند.

وی خاطرنشان کرد: به لطف خداوند، دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و بخصوص مشهد برای تربیت نیروی متخصص رادیولوژیست با تجربه تلاش زیادی کرده است و درحال حاضر، تمام متخصصان رادیولوژی، تقریبا تمام حیطه‌های تشخیصی در این حوزه را به صورت تخصصی و فوق تخصصی انجام می‌دهند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تکنولوژی جدید هوش مصنوعی گفت: در حوزه هوش مصنوعی که امروزه در همه زمینه‌ها کاربرد دارد و در حیطه رادیولوژی نیز در حال ورود است، پیشرفت‌های جدیدی به وجود آمده و می‌تواند کمک زیادی در امر تشخیص داشته باشد، هوش مصنوعی در حوزه رادیولوژی به عنوان یک ابزار تشخیصی است، که باعث می‌شود در کمترین زمان ممکن بیماری تشخیص داده شود.

وی در عین حال گفت: هوش مصنوعی به تنهایی نمی‌تواند بیماری را تشخیص دهد یعنی چنانچه تصاویر ام‌آرآی یا سی‌تی‌اسکن را به هوش مصنوعی ارائه کنیم، به عنوان یک ابزار قدرتمند که اختیار ما است به تشخیص نواحی غیر طبیعی در تصاویر کمک می‌کند و نقاط مشکوک به بیماری را مشخص می‌کند، اما نمی‌تواند به صورت خودکار بیماری را تشخیص دهد و در نهایت نظریه رادیولوژیست ملاک کار خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->