به گزارش شهرآرانیوز، نادر یاراحمدی در همایش ملی کارشناسان امور اتباع خارجی و مدارس بینالملل وزارت آموزش و پرورش که به میزبانی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: همه تلاش خود را خواهم کرد که شما بتوانید در حوزه آموزش از همه ظرفیتهای ما برای رسیدن به اهداف آموزشی استفاده کنید.
او گفت: با توجه به آرمانهای بلند و اهداف نظام جمهوری اسلامی خدمت مهمترین وظیفه ما است و وجود نظم برای خدمت بیشتر یک امر ضروری است. ما باید توانمندی خود را در این حوزه در نظر بگیریم. ما اگر میخواهیم خدمت بدهیم، نباید به گونهای عمل کنیم که نتوانیم به هیچکس خدمت بدهیم. اگر قرار باشد که ما بیشتر از توان خود کاری را انجام بدهیم، مطمئن باشید در امر خدمت رسانی عملا بازدهی بسیار ضعیفی خواهیم داشت. اما اگر به اندازه توان خودمان کار کنیم، میتوانیم خدمترسانی کنیم. به همین خاطر است که ما اتباع را به مجاز و غیرمجاز تقسیم کردیم و وظیفه داریم به کسانی که امروز به عنوان اتباع مجاز شناسایی کردهایم، خدمت رسانی کنیم و خدمت رسانی ما به اتباع غیرمجاز باید متفاوت باشد.
یاراحمدی تاکید کرد: اولویت ما ارائه خدمات به اتباع خود ما است. امروز خدمت رسانی به اتباع خودمان به خاطر اینکه در بسیاری از نقاط جغرافیایی کشور مجبور هستیم به اتباع خارجی خدمت دهیم، دچار نقصان شده است و ما نمیتوانیم در این باره به مردم خود جواب بدهیم.
مشاور وزیر کشور خاطرنشان کرد: به نظر میآید در حوزه آموزش ما عملا از کمکهایی که سازمانهای بینالمللی انجام میدهند، به میزانی که باید انجام بشود، محروم هستیم. امروز نزدیک به ۵ درصد هزینه خدمت رسانی به اتباع چه مجاز و چه غیرمجاز توسط سازمانهای بینالمللی تامین میشود و ۹۵ درصد آن توسط مردم ما. هیچ جای دنیا اینگونه نیست. بسیاری از کسانی که امروز در حوزه اتباع خدمت رسانی میکنند، خودشان هم بهرهمند میشوند، ما بهرهمند که نمیشویم هیچ، درحالی که تحریم هستیم، بیشتر هم هزینه میکنیم.
او در ادامه تاکید کرد: سازمانهای بینالمللی برای هر تبعه افغانستانی سالانه ۶ دلار و ۱۵ سنت پرداخت میکند، اما ما نمیتوانیم (مهاجران را) رها کنیم، چون وظیفه انسانی ماست. ما نمیتوانیم یک کودک را در معادلاتی که ما بزرگترها داریم، درگیر کنیم. اما ما محدودیت داریم در نتیجه هر فعالیتی که میکنیم باید راندمان آن بالا باشد.
یاراحمدی تصریح کرد: من به خارجیها گفتم شما لپتاپها و موبایلهایی که از چرخه خارج میکنید به من بدهید تا من دختران بازمانده از تحصیل در افغانستان را آموزش بدهم و از آنها در کمپهایی که در کنار مرز ایجاد میکنیم، امتحان میگیریم و به آنها مدرک تحصیلی میدهیم. ما حاضر هستیم با همکاری آموزش و پرورش و با استفاده از ظرفیت شاد، دختران افغانستانی را آموزش بدهیم.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: ما جمعیت زیادی از اتباع افغانستانی را در طول سالها آموزش دادهایم و به شما میگویم که تهدیدی که ما از مرزهای خود با افغانستان داریم، به خاطر آموزشهایی که به فرزندان آنها دادهایم، بسیار کمتر از تهدیدی است که در دیگر مرزهای ما وجود دارد.
یاراحمدی تاکید کرد: ما میتوانیم با سرمایهگذاری روی آموزش بخش زیادی از مشکلات را حل کنیم. ما خودمان نمیخواهیم انقطاعی در آموزش اتباع ایجاد شود. اما اگر بخواهیم به بازگشت اتباع غیرمجاز فکر کنیم، باید اول کودکان را آموزش دهیم و پس از آن زنان را توانمند کنیم.