بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان سرپرست دفتر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی منصوب شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان واریز حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان مشخص شد+ جدول و زمان واریز نقش پررنگ آموزش و پرورش در رفع کم‌تحرکی نسل جدید چطور ریاضی دانش‌آموزان را تقویت کنیم؟ سؤالات امتحان نهایی با رعایت استاندارد طرح شدند | وضعیت قطع برق در حوزه‌های امتحانی چطور خواهد بود؟ مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی: هیچ تغییری در محاسبه مبنای حقوق بازنشستگی صورت نگرفته است خراسان رضوی رتبه نخست اجرای طرح درمان ناباروری را در اختیار دارد فوت ۱۱۷ نفر براثر غرق‌شدگی در کشور | بوشهر در صدر استان‌ها (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)  بیش از  ۶۰ درصد تخت‌های بیمارستانی مشهد فرسوده است قتل فجیع جوان ۳۳ساله وسط خیابانی در مشهد واریز حقوق بازنشستگان از فردا (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نحوه محاسبه افزایش حقوق و اعمال متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ + جدول پیش‌بینی هواشناسی کشور | بارش پراکنده و هوای ابری فقط در برخی مناطق (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خانواده‌ها مراقب فرزندان خود باشند | رواج مصرف قرص ریتالین در دوران امتحانات درسی هوای مشهد برای گروه‌های حساس، ناسالم اعلام شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت طلایی ایران برای جوان شدن جمعیت تا سال ۱۴۲۵ علائم هشداردهنده اولیه پیری در ۴۰سالگی چیست؟
سرخط خبرها

چرا تعداد بیماران کلیوی در کشور، در حال افزایش است؟

  • کد خبر: ۲۹۹۶۰۴
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
چرا تعداد بیماران کلیوی در کشور، در حال افزایش است؟
رئیس اداره بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج وزارت بهداشت با بیان اینکه آمار و ارقام، بیانگر رشد ۶ تا ۷ درصدی تعداد بیماران کلیوی است، گفت: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد بیمارانی که به دیالیز نیاز دارند، دیالیز خونی می‌شوند و حدود هفت درصد از بیماران کلیوی به پیوند کلیه نیاز دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر معصومه هداوند با بیان اینکه دیالیز به دو روش «همودیالیز» (خونی) و «صفاقی» انجام می‌شود، اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که حدود ۴۰هزار بیمار همودیالیز در کشور حضور دارند که خدمات مورد نیاز را در مراکز دولتی و خصوصی دریافت می‌کنند. تعداد مراکز دولتی که خدمات دیالیز خونی را به بیماران ارائه می‌دهند، ۶۹۶ مرکز است. همچنین حدود ۳۰۰ مرکز خصوصی، خیریه و نهاد عمومی غیردولتی در کنار مراکز دولتی به ارائه خدمات همودیالیز می‌پردازند. 

وی با بیان اینکه عوامل مختلفی می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات کلیوی شود، افزود: نارسایی‌های قلبی_عروقی، فشار خون و دیابت می‌توانند افراد را به سمت مشکلات کلیوی سوق دهند. افرادی که به هر دلیلی به نارسایی‌ها کلیوی مبتلا می‌شوند، می‌بایست دیالیز شوند تا خون آنها با عبور از صافی و فیلترها، تصفیه شود. همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه، روش‌هایی هستند که برای حل مشکلات کلیوی به‌کار گرفته می‌شوند.

۷۰ تا ۸۰ درصد بیمارانی که به دیالیز نیاز دارند، دیالیز خونی می‌شوند

رئیس اداره بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج وزارت بهداشت درباره روش‌های حل مشکلات بیماران کلیوی توضیح داد: همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه، روش‌هایی هستند که برای حل مشکلات بیماران کلیوی به‌کار گرفته می‌شوند. همودیالیز، رایج‌ترین روش دیالیز است و حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد بیمارانی که به دیالیز نیاز دارند، دیالیز خونی می‌شوند. تعداد بیماران دیالیز صفاقی نسبت به همودیالیز بسیار کمتر است؛ به نحوی که آمار و ارقام بیان می‌کند که کمتر از ۲ درصد بیماران، دیالیز صفاقی می‌شوند. همچنین حدود هفت درصد از افراد که دچار بیماری‌های کلیوی می‌شوند به پیوند کلیه نیاز دارند.

لزوم تدابیر پیشگیرانه برای دیابت و فشارخون

هداوند با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی برای پیشگیری از بیماری‌های کلیوی ضروری است، افزود: «کم‌تحرکی و بی‌تحرکی»، «مصرف غذا‌های فریزشده»، «افزودنی‌های ناسالم در موادغذایی سالم» ازجمله عوامل افزایش رشد بیماری‌های کلیوی هستند. گزارش‌ها از رشد ۶ تا ۷ درصدی بیماری‌های کلیوی سخن می‌گویند در حالی که رشد جمعیت کشور حدود یک درصد است. بیماری‌های کلیوی در حال افزایش است و با توجه به رشد این بیماری‌ها، تدابیر پیشگیرانه‌ای می‌بایست درارتباط با دیابت و فشار خون در دستور کار قرار گیرد. علاو بر تدابیر پیشگیرانه برای بیماری‌هایی مانند دیابت، موضوع تغذیه نیز می‌بایست در کانون توجه باشد. 

تشخیص زودهنگام بیماری کلیوی با سطح «کراتینین» خون

وی درباره تشخیص بیماری‌های کلیوی توضیح داد: متاسفانه افراد مبتلا به بیماری کلیوی در مراحلی که بیماری شدت‌یافته به پزشک مراجعه می‌کنند. یک آزمایش ساده ادرار و خون می‌تواند میزان سطح «کراتینین» خون را مشخص کند و افراد از ابتلای خود به بیماری‌های کلیوی مطمئن شوند. اگر افراد به بیماری کلیوی مبتلا باشند با انجام یک آزمایش و اطلاع از سطح کراتینین خون خود می‌توانند از مزمن شدن بیماری، دیالیز و حتی پیوند جلوگیری کنند.

لزوم کنترل همیشگی فشار و قند خون

رئیس اداره بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج وزارت بهداشت افزود: همچنین کنترل همیشگی و مرتب فشار خون و قند خون در منزل به پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری‌های کلیوی کمک می‌کند. 

دیالیز صفاقی، بهترین روش درمانی برای کودکان

هداوند با بیان اینکه همودیالیز برای کودکان مبتلا به بیماری‌های کلیوی چندان رایج نیست، افزود: دیالیز خونی در میان کودکان چندان رایج نیست و بهترین روش درمانی برای کودکان مبتلا به بیماری‌های کلیوی، دیالیز صفاقی است. به دلیل اینکه دسترسی به عروق کودکان سخت است، دیالیز صفاقی، مطمئن‌ترین و راحت‌ترین روش درمانی بیماری‌های کلیوی برای کودکان به حساب می‌آید. اگرچه کودکان، اطفال و نوزادانی در کشور حضور دارند که همودیالیز می‌شوند، اما تعداد آنها کم است. 

نسبت استاندارد بیمار به تخت دیالیز

او درباره استاندارد نسبت بیمار به تخت دیالیز توضیح داد: استاندارد جهانی نسبت بیمار به تخت، ۴ به یک است؛ منظور این است که به ازای هر ۴ بیمار یک تخت دیالیز در کشور وجود داشته باشد. این نسبت در مراکز دولتی محقق شده است. با توجه به اینکه دولت در نظر دارد از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند، بخش‌های خصوصی نیز به استاندارد جهانی نسبت تخت به بیمار نزدیک شده‌اند. دستگاه‌های دیالیز در داخل کشور ساخته می‌شود؛ با توجه به ساخت دستگاه‌های دیالیز در کشور، مشکلی در ارتباط با این دستگاه‌ها، تخت دیالیز و صافی وجود ندارد. 

هداوند درباره وضعیت دسترسی بیماران دیالیزی به دارو گفت: بیماران همودیالیز در ارتباط با تامین دارو‌های خود با هیچ مشکلی مواجه نیستند. بیماران دیالیز صفاقی در تابستان سال جاری با مشکلاتی مواجه شدند، اما با توجه به اینکه محلول بیماران صفاقی در کشور تولید و کنترل کیفی می‌شود، میزان محلول مورد نیاز بیماران دیالیز صفاقی در دسترس است. 

۱۰ درصد دیالیز‌ها در شهر تهران

رئیس اداره بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج وزارت بهداشت درباره جامعه آمار و پراکندگی جغرافیایی بیماران دیالیزی در کشور گفت: بررسی‌ها بیانگر این است که حدود ۱۰ درصد دیالیز کشور در شهر تهران و همچنین ۸ درصد از دیالیز کشور در دو استان «گلستان» و «سیستان و بلوچستان» انجام می‌شود. این آمار و ارقام به این معنا نیست که این تعداد بیمار در پایتخت و این استان‌ها حضور دارند؛ چرا که برخی بیماران ترجیح می‌دهند به مرکز دیالیز مدنظر خود مراجعه کنند و هیچ الزامی در ارتباط با مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز درمانی در محل سکونت بیمار وجود ندارد. 

وی درباره توجه به الگوی تغذیه سالم گفت: میزان کم‌تحرکی، بسیار افزایش یافته است. افزایش میزان کم‌تحرکی در کنار عادات بدغذایی سبب افزایش بیماری‌های کلیوی می‌شود. مصرف نمک، مصرف بیش از حد پروتئین و غذا‌های چرب می‌توانند افراد را به سمت بیماری‌های کلیوی سوق دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->