وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

نقش رسانه‌ها درخصوص بیماری خاموش ایدز چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۳۰۵۶
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
نقش رسانه‌ها درخصوص بیماری خاموش ایدز چیست؟
تهیه و انتشار گزارش و همچنین تولید محتوا از بیماری اچ آی وی (ایدز) منجر به آگاه سازی و آموزش عمومی می‌شود، از این رو رسانه‌ها می‌توانند در پیشگیری از این پدیده موثر باشند، اما متاسفانه چند وقتی است که رسانه‌های چاپی و یا برخط کشور و این استان در برابر این مساله سکوت پیشه کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، بیماری اچ آی وی مساله‌ای نیست که تنها مربوط به کشور ما باشد بلکه این موضوع یک مشکل جهانی است و تمام کشور‌ها با این موضوع به نوعی درگیر هستند، هر چند اقداماتی را نیز برای پیشگیری از وقوع این بیماری انجام می‌دهند.

از آنجایی که ویروس اچ‌آی‌وی هیچ آسیبی به بدن نمی‌زند و فقط وارد گلبول سفید شده و از امکانات آن برای تغذیه و رشد خود استفاده می‌کند و هیچ قسمتی از بدن، حتی گلبول سفید را تخریب نمی‌کند و علامتی نیز ندارد، بنابراین این، یک نیاز و ضرورت است که خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای در خصوص ویژگی ها، علایم و راهکار‌های مقابله و یا پیشگیری از این بیماری بنویستند و قلم بزنند.

ترس‌ها و باور‌های مردم

ترس و باور‌ها در خصوص اچ آی وی در آن زمان که به تازگی در کشور شناسایی شد، بسیار زیاد بود و مردم از تماس با افرادی که دچار این بیماری بودند، ترس عمیقی داشتند و به این بیماران انگ‌هایی می‌زدند، اما به تدریج و با آگاهی بخشی در این خصوص که اچ آی وی از طریق تماس‌های عادی از جمله کار و زندگی کردن با این بیماران، هم صحبت شدن، همسفر و همکلاس بودن، نشستن در کنار یکدیگر، سوار شدن در وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس و تاکسی و استفاده از تلفن‌های عمومی، غذا خوردن، آشامیدن و یا حتی استفاده از قاشق و چنگال، لیوان و وسایل و ظروف غذاخوری، اشک و بزاق و از راه هوا، عطسه و سرفه، استفاده از سرویس‌های بهداشتی مشترک مثل حمام، توالت و استخر‌های مشترک به بدن انسان منتقل نمی‌شود، دیدگاه‌ها نسبت به این بیماری بسیار بهبود پیدا کرد و امروز که این بیماری درمان نیز می‌شود، ترس اکثر بیماران ایدز نیز کمتر شده است.

حتی مراقبت و درمان فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی، با تقویت سیستم ایمنی و کاهش تعداد ویروس در خون فرد، باعث می‌شود مدت زمان بروز ایدز آنقدر طولانی شود که حتی تا آخر عمر فرد هم اتفاقی نیفتد.

کاهش سن مبتلایان به ایدز و سکوت رسانه ها

اما مساله بسیار مهم در این امر، کاهش سن افراد (۱۳ سال) مبتلا به این بیماری نسبت به گذشته در کشور و به طبع آن در استان قزوین است و این موضوع یک زنگ خطر محسوب می‌شود که باید به آن توجه ویژه تری شود، اما عملا رسانه‌های برخط و چاپی چند وقتی است که گویی این موضوع را به فراموشی سپرده‌اند و از آن سخنی به میان نمی‌آورند.

همچنین بنا به گفته کارشناسان این امر، عامل اصلی انتقال بیماری اچ آی وی در سال‌های گذشته استفاده از سرنگ‌های مشترک بود که با توجه به تلاش‌هایی که برای آگاه سازی معتادان در این خصوص صورت می‌گرفت، این عامل کاملا کاهش یافت، اما عامل دیگری جایگزین شده به طوری که ۱۰۰ درصد عامل اصلی انتقال بیماری اچ آی وی، روابط جنسی عنوان شده و این امر نشان می‌دهد که باید در خصوص این موضوع، تولید محتوا داشته باشیم.

همانگونه که دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور معتقد است که سواد سلامت، خط مقدم پیشگیری است و پس از آن، پیشگیری از ابتلا و تشخیص به موقع و درمان بهنگام و مستمر، اهمیت دارد، در این زمینه کار جمعی باید صورت بگیرد.

رسانه جزء جداناپذیر زندگی انسان امروز

از آنجایی که انسان امروز با رسانه زندگی می‌کند و رسانه جزء جدایی ناپذیر زندگی آدم‌ها شده است، باید این موضوع را بپذیریم که رسانه‌ها نقش‌هایی از جمله آگاهی بخشی، نقش تعاملی و همچنین تاثیر پررنگی در اطلاع رسانی دارند به خصوص که ابزار‌های رسانه‌ها در دنیای امروز به پیشرفت چشم گیری رسیده است، باید پیام‌ها و اخبار و گزارش‌های جذاب تری برای مساله ایدز کار شود تا نگاه مخاطبان را به خود جذب کند.

با ظهور وسایل ارتباطی در گذر زمان از جمله تلگراف، تلفن، رادار، رادیو، تلویزیون و بـه دنبـال آن ظهور فناوری یا تکنولوژی‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی و همچنین، ظهور انواع ماهواره ها، رایانه ها، دیجیتالی شدن رسانه‌ها و دنیای شگفت انگیـز اینترنـت و شـبکه هـا و تـار نمـا هـای اینترنتی (وب)، امکان برقراری ارتباط با سایر انسان‌ها در هر گوشه از کره زمین، آن هم با سرعت باورنکردنی به وجود آمده و محدودیت زمان و مکان در آن نیز حذف شد.

رسانه‌ها در یک تقسیم بندی کلی، به چهار دسته از جمله چاپی، الکترونیکی، دیجیتال، سایبری (مجازی) تقسیم بندی می‌شوند که امروز ظرفیت قابل توجهی در انتشار اخبار بروز در خصوص مسایل، مشکلات اجتماعی و بهداشتی به حساب می‌آیند و باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کرد، اما می‌بینیم که در این خصوص هم کم کاری‌هایی اتفاق می‌افتد.

رسانه‌ها و همچنین برخی از دستگاه‌های اجرایی همانند آموزش و پرورش کارکرد‌های اجتماعی دارند که باید در خصوص ارتقای سطح بهداشت و سلامت از آنها استفاده شود، اما گویی به نظر می‌رسد آنها نیز کارکرد‌های اجتماعی خود را تا حدودی از دست داده‌اند در حالی که رسانه‌ها باید مشکلات را فریاد بزنند و واقعیت‌های جامعه را منعکس کنند.

در چند سال گذشته سریال‌هایی در خصوص بیماری ایدز پخش می‌شد و آخرین سریالی که در این مورد به نمایش درآمد سریال "پریا" بود که مخاطبان خوبی هم داشت و نشان داد که مردم نیازمند اطلاعات در زمینه ایدز هستند، اما این موضوع در رسانه‌های دیداری نیز در خصوص ساخت فیلم و اطلاع رسانی کم کاری‌هایی هم صورت گرفته که باید این خلا مرتفع شود.

کلام آخر:

با همه آنچه که گفته شد، شرایط امروز جامعه نشان می‌دهد که سکوت رسانه‌ها شاید برگرفته از این موضوع باشد که نسبت به مطرح کردن برخی مسایل مانند اچ آی وی محدودیت داریم، اما باید امروز به این باور برسیم که ایدز یک معضل است و باید هر چه بیشتر از گذشته به آن بپردازیم و از اطلاع رسانی در این خصوص پرهیز نکنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->