هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند مصرف نگران‌کننده دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام رئیس جمهور پزشکیان به پاپ لئو: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

عادات غلطی که تاثیر منفی بر سلامت روان دارند

  • کد خبر: ۳۰۳۲۳۴
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵
عادات غلطی که تاثیر منفی بر سلامت روان دارند
امروز دیگر همه می‌دانیم سبک زندگی و رفتارهای ما به‌ ویژه نوع تغذیه، فعالیت بدنی و کیفیت خواب می‌تواند نقشی مهم در سلامت روان ما ایفا کند اما ۳ عادت اشتباه وجود دارد که شاید تاکنون توجه کمی به آنها داشته‌اید.

به گزارش شهرآرانیوز، ارتباط بین تغذیه و سلامت روان حتی به شکل یک رشته علمی مستقل، به نام «روان‌تغذیه – psychonutrition» مورد بررسی قرار گرفته است و شماری از روان‌پزشکان درباره آن کتاب‌هایی منتشر کرده‌اند.

در این نوشتار به ۳ مورد اصلی که بر سلامت روان ما تاثیر منفی دارند، خواهیم پرداخت.

مغز و مصرف بیش از حد غذا‌های فرآوری‌شده

رژیم‌های غذایی سرشار از قند و غذا‌های فوق فرآوری‌شده به‌عنوان عامل چاقی مفرط، ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و سرطان شناخته شده‌اند. اما کمتر کسی از تأثیر این غذا‌ها بر مغز آگاه است؛ این نوع تغذیه می‌تواند علائم افسردگی را نیز افزایش دهد.

درست برعکس آن، رژیم غذایی مدیترانه‌ای قرار می‌گیرد که بر خوردن میوه‌ها و سبزیجات فصلی، حبوبات و روغن زیتون تأکید دارد و مصرف گوشت را محدود می‌کند. این نوع رژیم در برابر اضطراب و افسردگی از خود یک اثر محافظتی نشان داده است.

یک مطالعه تحلیلی که توسط گروهی از متخصصان فرانسوی انجام شده نشان داد که خطر افسردگی در افرادی که این رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند، ۳۳ درصد کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، اسید‌های چرب ضروری نوع امگا ۳ (DHEA و EPA) برای عملکرد صحیح یاخته‌های عصبی یا همان نورون‌ها و سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی ضروری هستند و خاصیت ضدالتهابی نیز دارند. با این حال، مصرف میانگین ما بسیار کمتر از مقدار توصیه‌شده است.

به همین دلیل توصیه می‌شود که مصرف غذا‌های غنی از امگا ۳ (ماهی‌های چرب، گردو، دانه‌های چیا، روغن‌های تولیدی به روش پرس سرد مانند کلزا، زیتون و کتان) افزایش یابد یا از مکمل‌های غذایی حاوی DHEA و EPA استفاده شود.

دست‌کم گرفتن نقش میکروبیوم روده

به گزارش یورونیوز، روده‌ی ما با داشتن ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون رشته یا یاخته عصبی، ارتباط نزدیکی با مغز دارد.

علاوه بر آن، میلیارد‌ها باکتری و مخمر دیگر که یک اکوسیستم میکروبی یا همان میکروبیوم روده را تشکیل می‌دهند با مغز ما تعامل دارند. هنگامی که این اکوسیستم حساس به‌درستی شکل نگرفته یا آسیب دیده باشد، ممکن است در افراد با زمینه ژنتیکی مستعد، باعث بروز اختلالات روانی شود. ارتباط بین میکروبیوم و اختلالات اوتیسم موضوع مطالعات متعددی است.

همچنین، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد میکروبیوم روده می‌تواند در بروز یا تشدید اختلالات اضطرابی و افسردگی نقش داشته باشد. برای مثال، یک آزمایش که حدود ۱۰ سال پیش توسط متخصصان کانادایی انجام شد، نشان داد که انتقال میکروبیوم روده موش‌های افسرده به موش‌های سالم، باعث افسرده شدن موش‌های سالم می‌شود.

علاوه بر این، پاسخ به استرس نیز تحت تأثیر میکروبیوم قرار می‌گیرد، همان‌طور که مطالعاتی روی جوندگان نشان داده‌اند. اگرچه هنوز نمی‌توان نتیجه گرفت که باکتری‌های روده همین نقش را در انسان ایفا می‌کنند و در نتیجه این یافته‌ها جای تأمل دارد.

به طور کلی، تغذیه و قرار گرفتن در معرض آلودگی‌ها بر مجموعه میکروبی دستگاه گوارش (فلور روده) اثر می‌گذارند. بنابراین، به‌صورت تئوری می‌توان با مصرف غذا‌های سرشار از فیبر‌های گیاهی و مواد تخمیرشده مانند ماست و کلم‌ترش شرایط بهتری برای رشد میکروبیوم مناسب فراهم کرد.

چرخه معیوب مصرف الکل و دخانیات

اختلالات روانی و مصرف مواد روان‌گردان ارتباط نزدیکی با هم دارند. بسیاری از افراد برای تسکین احساسات منفی خود به الکل یا مواد مخدر روی می‌آورند، اما این چرخه‌ای معیوب است چرا که مصرف بیش از حد این مواد می‌تواند به بروز یا تشدید اختلالات روانی منجر شود.

نوشیدن الکل در بسیاری از کشور‌ها قانونی است و معمولاً با تصور کاهش اضطراب، آرامش و رفع بازدارندگی استفاده می‌شود. اگرچه ممکن است در کوتاه‌مدت جواب دهد، اما بعد از کاهش اثر ترکیبات الکلی یا مصرف مکرر و طولانی‌مدت آن به‌جای اثر آرام‌بخش، اضطراب‌زا و افسرده‌کننده است.

درباره دخانیات، افراد سیگاری دو برابر بیشتر از غیرسیگاری‌ها در معرض ابتلا به اختلالات اضطرابی قرار دارند و اختلالات اضطرابی نیز خطر وابستگی به دخانیات را افزایش می‌دهد. از آنجا که نیکوتین ماده‌ای محرک است، این وابستگی می‌تواند وضعیت اضطراب را بدتر کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->