ویدئو | آنباکس کیبورد Wind X98 با طراحی جذاب و صدایی دلنشین ویدئو | توضیحات ستارهاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری از مسیر رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتس‌اپ ویدئو | طریقه کار رباتی که به افراد فلج توانایی راه رفتن می‌دهد! برنامه شورای عالی فضای مجازی بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی چیست؟ اولین واکنش وزیر ارتباطات بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی + عکس فوری: واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد! (۴ دی ۱۴۰۳) + جزئیات آخرین خبر‌ها از رفع فیلتر تلگرام و واتساپ و گوگل پلی (۴ دی ۱۴۰۳) شورای عالی فضای مجازی امروز درباره رفع فیلترینگ تصمیم می‌گیرد (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳)+ویدئو پاسخ معاون وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ (۳ دی ۱۴۰۳) بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو
سرخط خبرها

نخستین باتری الماس کربن-۱۴ جهان می‌تواند تا ۵۰۰۰ سال انرژی تولید کند

  • کد خبر: ۳۰۴۲۲۶
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۰
نخستین باتری الماس کربن-۱۴ جهان می‌تواند تا ۵۰۰۰ سال انرژی تولید کند
دانشمندان بریتانیایی در یک پیشرفت چشمگیر، موفق به ساخت نخستین باتری الماس کربن-۱۴ در جهان شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این باتری نوآورانه، با بهره‌گیری از خاصیت رادیواکتیو کربن-۱۴ و ساختار منحصر‌به‌فرد الماس، قادر است انرژی پایدار و طولانی مدتی را تولید کند.

درواقع کربن-۱۴ ایزوتوپی از کربن با نیمه‌عمر ۵٬۷۰۰ سال است؛ بنابراین یک باتری مبتنی‌بر الماس می‌تواند تا هزاران سال انرژی تولید کند. این ویژگی منحصر‌به‌فرد، باتری‌های مبتنی‌بر الماس را به گزینه‌ای ایدئال برای دستگاه‌هایی تبدیل می‌کند که تعویض باتری در آنها دشوار یا غیرممکن است. برای مثال، می‌توان از این باتری‌ها در ایمپلنت‌های پزشکی مانند ضربان‌ساز‌ها استفاده کرد تا بیماران نیازی به جراحی‌های مکرر برای تعویض باتری نداشته باشند.

در باتری مبتنی‌بر الماس، اتم‌های کربن-۱۴ در یک ساختار الماسی شکل محصور شده‌اند. با فروپاشی رادیواکتیو کربن-۱۴، الکترون‌هایی آزاد می‌شوند که توسط ساختار الماس جذب شده و جریان الکتریکی تولید می‌کنند. این فرایند مشابه عملکرد سلول‌های خورشیدی است، با این تفاوت که به‌جای نور، از ذرات آزاد شده در اثر فروپاشی رادیواکتیو استفاده می‌شود.

دانشمندان بر این باورند که باتری‌های جدید مبتنی‌بر الماس می‌توانند انقلابی در دنیای انرژی ایجاد کنند. این باتری‌ها نه‌تنها پاک و ایمن هستند، بلکه می‌توانند به کاهش وابستگی به منابع انرژی فسیلی کمک کنند. با توسعه‌ی بیشتر این فناوری، می‌توان انتظار داشت که شاهد کاربرد‌های گسترده‌تر باتری‌های الماسی در صنایع مختلف باشیم.

یکی از کاربرد‌های مهم باتری‌های مبتنی‌بر الماس، در صنعت فضایی است. فضاپیما‌هایی مانند وویجر ۱ که در سال ۱۹۷۷ پرتاب شد، هنوز هم داده‌هایی را به زمین ارسال می‌کند، اما عمر باتری آن روبه‌پایان است و تا سال ۲۰۳۶ دوام خواهد آورد؛ بنابراین استفاده از باتری‌های مبتنی‌بر الماس می‌توانند به فضاپیما‌ها امکان دهند تا برای هزاران سال به فعالیت خود ادامه دهند و اطلاعات ارزشمندی را از اعماق فضا به زمین ارسال کنند.

در مجموع، ساخت باتری الماس کربن-۱۴ یک دستاورد بزرگ در زمینه‌ی فناوری باتری محسوب می‌شود. این نوع از باتری‌ها با عمر طولانی و توانایی تولید انرژی پایدار، می‌تواند به‌عنوان یک منبع انرژی ایدئال برای دستگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. با پیشرفت تحقیقات در این زمینه، می‌توان انتظار داشت که باتری‌های الماس نقش مهمی در آینده‌ی انرژی ایفا کنند.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->