نرخ‌های پرسرعت برای کیلوبایت‌های کم‌سرعت تاریخچه تصویری پیوند عضو | هدیه زندگی واکنش وزیر ارتباطات به تصمیم اپراتورها برای گران‌کردن اینترنت چرا زمان قطع برق، اینترنت هم قطع می‌شود؟ واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نخستین باتری الماس کربن-۱۴ جهان می‌تواند تا ۵۰۰۰ سال انرژی تولید کند

  • کد خبر: ۳۰۴۲۲۶
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۰
نخستین باتری الماس کربن-۱۴ جهان می‌تواند تا ۵۰۰۰ سال انرژی تولید کند
دانشمندان بریتانیایی در یک پیشرفت چشمگیر، موفق به ساخت نخستین باتری الماس کربن-۱۴ در جهان شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این باتری نوآورانه، با بهره‌گیری از خاصیت رادیواکتیو کربن-۱۴ و ساختار منحصر‌به‌فرد الماس، قادر است انرژی پایدار و طولانی مدتی را تولید کند.

درواقع کربن-۱۴ ایزوتوپی از کربن با نیمه‌عمر ۵٬۷۰۰ سال است؛ بنابراین یک باتری مبتنی‌بر الماس می‌تواند تا هزاران سال انرژی تولید کند. این ویژگی منحصر‌به‌فرد، باتری‌های مبتنی‌بر الماس را به گزینه‌ای ایدئال برای دستگاه‌هایی تبدیل می‌کند که تعویض باتری در آنها دشوار یا غیرممکن است. برای مثال، می‌توان از این باتری‌ها در ایمپلنت‌های پزشکی مانند ضربان‌ساز‌ها استفاده کرد تا بیماران نیازی به جراحی‌های مکرر برای تعویض باتری نداشته باشند.

در باتری مبتنی‌بر الماس، اتم‌های کربن-۱۴ در یک ساختار الماسی شکل محصور شده‌اند. با فروپاشی رادیواکتیو کربن-۱۴، الکترون‌هایی آزاد می‌شوند که توسط ساختار الماس جذب شده و جریان الکتریکی تولید می‌کنند. این فرایند مشابه عملکرد سلول‌های خورشیدی است، با این تفاوت که به‌جای نور، از ذرات آزاد شده در اثر فروپاشی رادیواکتیو استفاده می‌شود.

دانشمندان بر این باورند که باتری‌های جدید مبتنی‌بر الماس می‌توانند انقلابی در دنیای انرژی ایجاد کنند. این باتری‌ها نه‌تنها پاک و ایمن هستند، بلکه می‌توانند به کاهش وابستگی به منابع انرژی فسیلی کمک کنند. با توسعه‌ی بیشتر این فناوری، می‌توان انتظار داشت که شاهد کاربرد‌های گسترده‌تر باتری‌های الماسی در صنایع مختلف باشیم.

یکی از کاربرد‌های مهم باتری‌های مبتنی‌بر الماس، در صنعت فضایی است. فضاپیما‌هایی مانند وویجر ۱ که در سال ۱۹۷۷ پرتاب شد، هنوز هم داده‌هایی را به زمین ارسال می‌کند، اما عمر باتری آن روبه‌پایان است و تا سال ۲۰۳۶ دوام خواهد آورد؛ بنابراین استفاده از باتری‌های مبتنی‌بر الماس می‌توانند به فضاپیما‌ها امکان دهند تا برای هزاران سال به فعالیت خود ادامه دهند و اطلاعات ارزشمندی را از اعماق فضا به زمین ارسال کنند.

در مجموع، ساخت باتری الماس کربن-۱۴ یک دستاورد بزرگ در زمینه‌ی فناوری باتری محسوب می‌شود. این نوع از باتری‌ها با عمر طولانی و توانایی تولید انرژی پایدار، می‌تواند به‌عنوان یک منبع انرژی ایدئال برای دستگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. با پیشرفت تحقیقات در این زمینه، می‌توان انتظار داشت که باتری‌های الماس نقش مهمی در آینده‌ی انرژی ایفا کنند.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->