تحول در تولید و سرمایه گذاری با حمایت از مشارکت بانوان فعال اقتصادی کشور ابتلا به اوتیسم در کودکان، عارضه مهم دیابت بارداری بررسی ارزش اقتصادی فعالیت زنان خانه‌دار در جهان زنان سرپرست خانوار چه حمایت‌هایی از بهزیستی دریافت می‌کنند؟ پیروزی تیم تنیس روی میز دختران در رقابت‌های جهانی دانش آموزی ۲۰۲۵ رومانی بررسی ابعاد مختلف الگوی جدید زن مسلمان با اجرای یک طرح در دانشگاه الزهرا نائب قهرمانی تیم فوتسال زنان ایران در تورنمنت تایلند لزوم تهیه شناسنامه جامعی از زیرساخت‌های مرتبط با زنان در سطح استان‌های کشور کاهش شدید مرگ و میر نوزادان در کشور فرانسه، کشور اول خشونت‌های خانگی علیه زنان در جهان آشنایی با مراحل فرزندخواندگی| زوجین متقاضی فرزندخواندگی ملزم به گذراندن دوره‌های آموزشی هستند کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی با مصرف اندازه بادام هندی ممنوعیت مصرف کنگر برای زنان باردار زنان کم‌درآمد قربانی دلالان سودجو در بازار خریدوفروش مو در تهران سهم ۲۶ درصدی مشارکت زنان ۲۵ تا ۲۹ سال در فعالیت‌های اقتصادی کشور سرمربی تیم ملی فوتسال زنان ایران: بازی مقابل تایلند سخت‌تر خواهد بود انتصاب رئیس دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده ۲ دختر به دوچرخه‌سواری قهرمانی آسیا اعزام می‌شوند ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمد سهرابی
سرخط خبرها
آلودگی هوا، عامل مهم ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان

آلودگی هوا، عامل مهم ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان

  • کد خبر: ۳۰۸۷۷۱
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۱
به گفته استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، آلودگی هوا مانع اکسیژن رسانی درست به کودکان است و همین عامل باعث ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ضیاالدین نوروزی با اشاره به اینکه کودکان برای رشد، به دو فاکتور اساسی نیاز دارند، اظهار کرد: آنها احتیاج به مواد غذایی با‌کیفیت و اکسیژنی که از طریق ریه وارد بدن می‌شود.

وی ادامه داد: این دو عامل با هم در فرآیند متابولیسم همکاری می‌کنند و در نتیجه باعث رشد کودک می‌شوند. این در‌حالی است که اگر تنفس در هوای آلوده رخ بدهد، جذب اکسیژن با عفونت همراه می‌شود و طبیعتا اگر اکسیژن‌رسانی به خوبی انجام نشود، متابولیسم هم به‌درستی پیش نمی‌رود و پدیده رشد با اختلال مواجه می‌شود.

این  استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران افزود: به‌طور کلی، ما باید این فرمول را در نظر داشته باشیم که اگر در جذب اکسیژن اختلالی رخ بدهد که این اتفاق در اثر آلودگی هوا می‌افتد، متابولیسم به‌درستی انجام نمی‌شود و سیستم دفاعی بدن ضعیف می‌شود. در چنین شرایطی، دور از انتظار نیست که با بیماری‌هایی مانند اسهال، استفراغ، عفونت‌های ریوی و... در کودک مواجه شویم.

نوروزی با بیان اینکه البته بدیهی است که بروز هرکدام از این علائم، به شرایط ژنتیکی و جسمانی کودک هم بستگی دارد، تاکید کرد: چنانچه برخی کودکان زودتر دچار این علائم می‌شوند و برخی دیرتروحتی کمتر! در‌واقع در چنین شرایطی، آن‌دسته از کودکانی که ضعیف‌تر هستند، بیشتر از سایرین گرفتار آلودگی هوا می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی، اولین توصیه ما که کمترین احتمال برای عملی‌شدن را هم دارد، این است که اگر امکان و شرایطش را داریم، در دوره آلودگی هوا، جایی خارج از این محیط همیشگی زندگی کنیم و به‌طور موقت، به محیط پاک‌تری نقل مکان کنیم، تصریح کرد: اما کاربردی‌ترین توصیه هم این است که کودکان مصرف مایعات از جمله شیر را بالا ببرند تا عفونت‌های واردشده به بدن‌شان، از طریق ادرار دفع و مواد سمی از بدن خارج شود. 

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.