وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دشمن گیاهیِ سرطان روده بزرگ شناسایی شد

  • کد خبر: ۳۱۳۷۲۸
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰
دشمن گیاهیِ سرطان روده بزرگ شناسایی شد
گیاهان دارویی پتانسیل بالایی برای مبارزه با سرطان روده بزرگ دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرطان کولورکتال، یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان، به تازگی دشمنی در دنیای گیاهان پیدا کرده است. برنجاسف هربا آلبا، گیاهی که معمولا به‌عنوان افسنطین سفید یا درمنه هربا آلبا نیز شناخته می‌شود، هزاران سال است که برای اهداف پزشکی در خاورمیانه و شمال آفریقا استفاده شده است. این گیاه معطر که برای درمان بیماری‌هایی مانند برونشیت و مشکلات گوارشی کاربرد دارد، اکنون توجه دانشمندان را برای هدفی معنادارتر به خود جلب کرده است.

نتایج تحقیقات اخیر منتشرشده در سایت ارث، پتانسیل افسنطین سفید را برای مبارزه با سرطان روده بزرگ روشن کرده است.

سرطان کولورکتال

سرطان کولورکتال، نگرانی بهداشتی در سراسر جهان است و به‌عنوان سومین نوع شایع سرطان در سطح جهانی رتبه‌بندی می‌شود. این سرطان مسئول تقریبا ۱۰ درصد از کل موارد ابتلا به سرطان است. سرطان کولورکتال عمدتا بیماران بالای ۵۰ سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد و دومین عامل مرگ‌ومیر ناشی از سرطان محسوب می‌شود و این گیاه می‌تواند ماده طبیعی امیدوارکننده برای درمان‌های جدید سرطان بر اساس یافته‌های تحقیق باشد. سرطان کولورکتال بیماری شایع و جدی است که یافتن درمان‌های جدید و بهتر را ضروری می‌کند.

عصاره‌های درمنه هربا آلبا حاوی ترکیباتی با توانایی مبارزه با سرطان کولورکتال هستند. این ترکیبات رشد سلول‌های بدخیم را متوقف و صرف‌نظر از ساختار ژنتیکی، این سلول‌ها باعث خود تخریبی نیز می‌شوند، همچنین با تقسیم سلولی در سلول‌های سرطانی از طریق پروتئین‌هایی مانند Cyclin B ۱ و CDK ۱ تداخل ایجاد می‌کنند. علاوه بر این، عصاره‌های گیاهی مسیری را که به‌طور قابل توجهی به تومورزایی کمک می‌کند را مهار خواهند کرد.

یافته‌های تحقیق کنونی، پتانسیل عظیم درمنه هربا آلبا را به‌عنوان منبع طبیعی برای توسعه درمان‌های نوآورانه علیه سرطان کولورکتال برجسته کرده است و نیاز فوری به درمان‌هایی با عوارض جانبی کمتر و اثربخشی بیشتر را برطرف می‌کند.

استفاده از مواد طبیعی در سنتز دارو‌های موثر با عوارض جانبی کمتر به ویژه در دارو‌های سرطان، زمینه‌ای است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، بنابراین، اگر این تحقیق توسط غول‌های دارویی مورد توجه و اجرا قرار گیرد، می‌تواند پیامد‌های مهمی به همراه داشته باشد.

تحقیقات بیشتری برای کشف مکانیسم‌های مولکولی خاص و اثربخشی بالینی درمنه هربا آلبا در درمان سرطان ضروری است، اما تحقیقات کنونی به کشف قطعه مهمی در پازل بزرگتر ایجاد درمان‌های موثرتر سرطان که مضرات کمتری دارند، کمک کرده است.

علل ابتلا به سرطان کولورکتال

میزان بروز سرطان کولورکتال عمدتا به دلیل عوامل سبک زندگی، پیری جمعیت و استعداد‌های ژنتیکی در حال افزایش بوده است. اگرچه تشخیص زودهنگام از طریق برنامه‌های غربالگری میزان بقا را بهبود بخشیده است، اما گزینه‌های درمانی محدود هستند و اغلب شامل جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی می‌شوند که همگی اشکالات قابل توجهی دارند.

شیمی درمانی سنتی عوارض جانبی شدیدی مانند سرکوب سیستم ایمنی، خستگی و ناراحتی‌های گوارشی ایجاد می‌کند، به همین دلیل ترکیبات طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. کارشناسان در حال بررسی راه‌حل‌های گیاهی هستند که می‌توانند خواص هدفمند مبارزه با سرطان را با عوارض جانبی کمتر ارائه دهند. اگر تحقیقات بیشتر اثربخشی این گیاه را تایید کند، در‌ها را به روی درمان‌های قابل دسترس‌تر و قابل تحمل‌تری باز می‌کند و می‌تواند درمان سرطان کولورکتال را متحول کند.

در مقاله «معرفی گیاهان دارویی موثر در پیشگیری و درمان بیماری سرطان» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نیز ذکر شده است که سرطان از بیماری‌های شایع غیرعفونی در کشور‌های در حال توسعه محسوب می‌شود و رشد ابتلا به آن در حال افزایش است. تمام سرطان‌ها عامل ۹ درصد از مرگ‌ومیر‌های جهان هستند که در کشور‌های پیشرفته این بیماری بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی به‌عنوان دومین علت مرگ و ۱۹ درصد از مرگ‌ومیر‌های افراد را تشکیل می‌دهد. از گذشته این فرض بوده است که ترکیبات موجود در سبزیجات و میوه‌ها اثرات ضدسرطانی دارند که هرکدام قابل بررسی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->