آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) فیلم لولی در سینما‌های آفریقا و سیمرغ مشهد اکران می‌شود عمو قناد در جمع داوران جشنواره نمای باران جایزه جشنواره ساندنس به ۲ سینماگر ایرانی کنسرت نمایش سی‌صد در تخت جمشید برگزار می‌شود؟ پنام زرین، نام ویژه تندیس چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر رویکردی متفاوت در برگزاری جوایز گرمی ۲۰۲۵ سریال زخم کاری ۵ ساخته می‌شود؟ + فیلم فیلم رگ‌های آبی، نخستین فیلم بخش ویژه جشنواره فیلم فجر رقابت بازیگران زن سینمای ایران برای تصاحب سیمرغ فجر فیلم‌های روز دوم جشنواره فیلم فجر + اسامی و زمان اکران برنامه ترکیبی «برش کوتاه» فیلم‌های کوتاه جشنواره فیلم فجر را بررسی می‌کند + تیزر و زمان پخش فیلم صنم جایگزین اثر حذف‌شده جشنواره فجر شد کارگردان فیلم سونسوز: فیلم باید حرفی برای گفتن داشته باشد رونمایی از تصویر پژمان جمشیدی و بیژن بنفشه خواه در فیلم آنتیک + عکس نامزدهای دو بخش جشنواره تئاتر فجر را بشناسید + اسامی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
سرخط خبرها

رقابت بازیگران زن سینمای ایران برای تصاحب سیمرغ فجر

  • کد خبر: ۳۱۳۹۶۱
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
رقابت بازیگران زن سینمای ایران برای تصاحب سیمرغ فجر
زنان فجر چهل و سوم طیفی از بازیگران دهه‌های گوناگون را دربرمی‌گیرند؛ از دو بازیگر کهنه‌کار که چهار دهه سینمای پس از انقلاب را تجربه کرده‌اند تا الناز ملک و مریم مومن که دهه هفتادی و چهره‌های مطرح سال‌های اخیر سینما و نمایش خانگی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حضور بازیگران زن در فیلم‌های این دوره در نقش‌های اصلی مورد توجه است. بازیگران زن از هر نسلی در جشنواره چهل و سوم حضور دارند؛ هم بازیگرانی، چون گوهر خیراندیش و گلچهره سجادیه که از دهه ۶۰ مشغول فعالیت هستند در میان بازیگران زن حضور دارند و هم نام مریم مومن و الناز ملک در این میان دیده می‌شوند؛ بازیگرانی که در چند سال اخیر با تلویزیون و نمایش خانگی دیده شده‌اند.

«خورشید» مسیر حضور شمیلا شیرزاد را در سینمای ایران هموار کرد تا حالا «مرد آرام» دومین فیلمی باشد که این بازیگر افغان را راهی جشنواره فیلم فجر می‌کند. بازیگری که در روزگاری کودک کار بوده و به واسطه اعتماد مجید مجیدی مقابل دوربین او قرار گرفت و حالا نامش به عنوان یکی از بازیگران اصلی «مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی به چشم می‌خورد.

پانته‌آ پناهی‌ها از آن بازیگرانی است که نامش در فیلم‌های یک دهه اخیر سینمای ایران مطرح شده است. او در دهه هشتاد منشی صحنه بود و فعالیت جدی بازیگری نداشت تا آنکه «خانوم» به کارگردانی تینا پاکروان نقطه شروعی شد تا دیپلم افتخار بهترین بازیگر را از جشنواره دریافت کند.

این رویه ادامه داشت تا فیلم «نفس» یعنی درست زمانی که پناهی‌ها به چهل سالگی رسیده بود، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن را از آن خود کرد و تا امروز پرکار به فعالیت ادامه داده است. او پس از «نفس» حضور متوالی در فجر داشت و از قضا با مهم‌ترین کارگردانان زن سینمای ایران از منیژه حکمت تا منیر قیدی و مستانه مهاجر و .. نیز همکاری کرده است. «ماریا» او را پس از دو سال از «کت چرمی» به فجر می‌آورد.

الناز شاکردوست از آن دست بازیگرانی است که از دهه ۸۰ حضور خود را در سینما نشان داد. درام‌های عاشقانه فیلم‌هایی بودند که شاکردوست در آنها ایفای نقش می‌کرد، اما از میانه دهه ۹۰ مسیر خود را تغییر داد و بعد از «اسب سفید پادشاه» و «خفگی» در مسیر ایفای نقش در درام‌های اجتماعی افتاد. «گوزن‌های اتوبان» سومین سال متوالی حضور او در جشنواره فیلم فجر است.

دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن برای مارال بنی آدم سکوی پرشی شد تا امسال همراه با همسرش علی سرابی در فیلم «صیاد» ایفای نقش کند. احتمالا این زوج در کنار علی اوجی و نرگس محمدی در فیلم «دست تنها»، ۲ زوجی باشند که در فیلم‌های فجر امسال مقابل دوربین می‌روند.

پریناز ایزدیار و آزاده صمدی وزنه بازیگران زن فیلم «صددام» را بالا برده‌اند. این نخستین باری است که این دو در یک فیلم در کنار یکدیگر به ایفای نقش می‌پردازند. فریبا نادری از بازیگرانی است که بیش از سینما، در تلویزیون فعالیت کرده است. نادری در اغلب آثار سینمایی در قامت نقش مکمل ظاهر شده، امسال، اما به نظر می‌رسد «شوهر ستاره» از جدی‌ترین نقش‌هایی است که این بازیگر به عنوان شخصیت اصلی زن ایفای نقش کرده است.

گوهر خیراندیش و گلچهره سجادیه هر دو از بازیگران نسل دور سینما هستند؛ سجادیه با تئاتر شروع کرد و با «دندان مار» مطرح شد. او هم در سال‌های اخیر جز سریال «آنام» و «سرزمین مادر» اثر درخور توجهی نداشته؛ حالا با «ترک عمیق» پس از حدود ۱۰ سال به سینما برمی‌گردد. خیراندیش، اما فعال‌تر از سجادیه بوده و فعالیت زیادی طی دهه اخیر داشته؛ حالا، اما در سکانسی کوتاه در «بچه مردم» ایفای نقش می‌کند.

دو بازیگری که چند سالی است به جرگه سینما و تلویزیون پیوستند، امسال با دو اثر در قامت تنها شخصیت زن قصه ایفای نقش می‌کنند. الناز ملک که اساسا با سریال «زخم کاری» شناخته شد، در فیلم «پیشمرگ» و مریم مومن که با سریال «بانوی عمارت» مطرح شد در فیلم «سونسوز» بازی می‌کنند. دو بازیگر دهه هفتادی که طیف زنان حاضر در جشنواره را متمایز می‌کنند.

سه سال پیش بهناز جعفری با «شب طلایی» در جشنواره حضور پیدا کرد. بازیگری که از دهه ۷۰ در سینما و تلویزیون فعال است حالا با وجود آنکه «شمال از جنوب غربی» فیلمی با موضوع و قصه‌ای مردانه تلقی می‌شود باید حضور جعفری را به فال نیک گرفت، چرا که به تنهایی بار زنانه قصه را به دوش می‌کشد و شاید بتواند نظر داوران را برای دریافت سیمرغ بلورین جلب کند.

سارا بهرامی و ساره بیات از بازیگران زن امسال هستند که سال‌های قبل در جشنواره دیده شده‌اند. ساره بیات در اولین حضور جدی خود مقابل دوربین فرهادی و در فیلم «جدایی نادر از سیمین» چنان شگفت‌انگیز بود که توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را دریافت کند. سارا بهرامی هم با «دارکوب» حداعلای اجرای خود را به نمایش گذاشت و برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن شد؛ حالا هر دو باز به ماراتن فجر آمدند یکی با «خاتی» و دیگری با «چشم بادومی».

مریلا زارعی نیز امسال در نقش مادر «موسی کلیم الله» در جشنواره حضور دارد؛ بازیگری که سه سیمرغ بلورین در کارنامه اش می‌درخشد. نسیم ادبی و غزل شاکری نیز از دیگر بازیگرانی هستند که شبکه نمایش خانگی به محبوبیت‌شان افزود. حالا یکی با «شاه نقش» و دیگری با «رها» راهی فجر شده‌اند. آناهیتا درگاهی نیز چهره دیگری است که هنوز «سینما شهر قصه» را اکران نشده در کارنامه دارد. امسال با «تاکسیدرمی» به فجر چهل و سوم می‌آید.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->