وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش

  • کد خبر: ۳۱۴۲۵۸
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش
امروزه بسیاری از دارندگان گوشی‌های هوشمند، آهنگ سیستم عامل‌های آی‌اواس و اندروید را جایگزین زنگ ساعت‌های قدیمی کرده‌اند؛ با این وجود پزشکان با این کار موافق نیستند و معتقدند که این انتخاب می‌تواند پیامد‌های منفی داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «شالینی پاروتی»، پزشک متخصص خواب در بیمارستان سنت لوئیس توضیح می‌دهد که در حالت ایده‌آل، بهتر است که گوشی‌های هوشمند خود را در اتاقی غیر از اتاق خواب بگذاریم.

او می‌گوید: نگه داشتن تلفن همراه در یک اتاق دیگر، باعث می‌شود که از میزان اختلالات در خواب و بدخوابی کاسته شود.

داشتن یک گوشی هوشمند روی میز کنار تخت می‌تواند شما را حتی از خوابیدن باز دارد. زیرا حتی کمی دیرخوابی و پهلو به پهلو شدن در تخت باعث می‌شود که بلافاصله متوجه گوشی‌تان شوید و وسوسه شوید که سراغ آن بروید و مثلا در اینستاگرام و ... شروع به گشت و گذار کنید.

عملکرد «به تعویق انداختن» زنگ بیدارباش در این گوشی‌ها نیز که به ما امکان می‌دهد زمان بیداری‌مان را بار‌ها به تعویق بیندازیم، باعث می‌شود زمانی که در نهایت بیدار می‌شویم احساس خستگی بیشتری کنیم؛ به ویژه آنکه با چند دقیقه بیشتر خوابیدن به کمک این عملکرد، خوابمان تامین نمی‌شود.

دکتر «براندون پیترز ماتیوس»، متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان سیاتل توضیح می‌دهد که وقتی خواب شبانه به مراحل پایانی می‌رسد، وارد مرحله‌ای با «حرکات سریع چشم» می‌شویم که «خواب REM» نام دارد.

در این بخش از خواب، اگرچه بدن همچنان در حالت خواب عمیق به سر می‌برد، اما مغز عملکرد در حالت بیداری را آغاز کرده است. این مرحله برای انسان ضروری است، زیرا امکان پردازش بهتر حافظه را فراهم می‌کند.

اما وقتی به کمک عملکرد «تعویق» زنگ ساعت، بیدار شدن را حتی برای چند دقیقه عقب می‌اندازید، خواب آلودگی که دوباره ایجاد می‌شود تأثیر منفی روی این مرحله از خواب خواهد داشت.

توصیه می‌شود که به جای استفاده از تلفن همراه به عنوان زنگ بیدارباش، یک برنامه روتین ایجاد کنید تا مزایای آرامش بخشی آن به بدنتان کمک کند.

مثلا خود را ملزم به رفتن به رختخواب «در یک زمان مشخص» کنید؛ حتی اگر احساس خواب وجود نداشته باشد. هدف این است که مغز از حالت فعال به حالت آرام‌تر حرکت کند که باعث می‌شود راحت‌تر به خواب بروید. شبکه‌های اجتماعی مانند تیک تاک که عمدتا ویدیو‌هایی بسیار کوتاه منتشر می‌کنند، چنین امکانی را فراهم نمی‌کنند، زیرا دائماً توجه کاربر را آنهم در حالت حداکثری نگه می‌دارند.

بر اساس توصیه‌های بهداشتی، یک بزرگسال باید بتواند بین ۷ تا ۱۰ ساعت در شب بخوابد؛ اما واقعیت این است که ۶۰ درصد از بزرگسالان نمی‌توانند چنین چیزی را برآورده کنند.

خوابیدن کمتر یا بیشتر از این مدت هم می‌تواند مشکل‌ساز باشد و روی فعالیت‌های روزانه ما تاثیر بگذارد.

روشنایی صفحه نمایش این گوشی‌ها نیز برای مغز انسان مشکل آفرین است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->