وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا میوه‌های خشک‌شده را باید شست؟

  • کد خبر: ۳۱۶۴۳۸
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
آیا میوه‌های خشک‌شده را باید شست؟
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، شست‌وشوی میوه‌های خشک‌شده، قبل از مصرف، می‌تواند باعث حذف نسبی گردوغبار روی آن‌ها می‌شود و تا حدودی بار میکروبی‌شان را کم می‌کند؛ ولی این شست‌وشو، حکم ضدعفونی میوه خشک‌شده را ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، خشک‌کردن میوه‌ها یکی از روش‌های نگهداری آنها به شمار می‌رود و یکی از سوالات پر تکرار خانواده‌ها این است که آیا قبل از مصرف لزوما باید میوه خشک را شست؟ این شست‌وشو به چه صورت باید باشد؟

دکتر نسرین مویدنیا، می‌گوید: امروزه، فرایند خشک کردن میوه‌ها به روش‌های اصولی و صحیحی در کارخانجات مربوطه انجام می‌شود. ولی بسیاری از میوه‌های خشک عرضه شده در مراکز فروش، هنوز به روش‌های قدیمی و سنتی تولید می‌شوند و اغلب این محصولات در معرض آلودگی‌هایی از قبیل گرد و غبار محیط، فضولات احتمالی پرندگان و میکروب‌های مختلف قرار دارند. به طور کلی می‌توان گفت: شستشوی میوه‌های خشک قبل از مصرف، باعث حذف مناسب گرد و غبار روی آنها و تا حدودی کاهش بار میکروبی شان می‌شود ولی حکم ضدعفونی شان را ندارد. چنانچه این میوه‌ها در شرایط نامناسب بهداشتی خشک شده باشند یا در طی تولید و بسته بندی شان آلودگی ثانویه به میکروب‌های بیماری زا پیدا کرده باشند مصرف شان حتی بعد از شستشو هم می‌تواند احتمال خطر سلامتی از نظر عوارض گوارشی را داشته باشد. پس بهتر است این محصولات را از مراکز عرضه معتبر و مطمئن و ترجیحا کارخانه‌ای و بسته‌ای خریداری کنیم.

میوه خشک بهداشتی، مشکل آلودگی ندارد

نکته قابل توجه اینکه میوه‌های خشکی که در شرایط بهداشتی و مناسب تولید می‌شوند، هیچ گونه جای نگرانی از جهت مسمومیت زایی و عفونت زایی غذایی ندارند، چرا که اولا در شرایط بهداشتی، احتمال حضور میکروب بیماریزا وجود ندارد و دوما شرایط خود میوه خشک به لحاظ رطوبت پایینی که دارد، اجازه فعالیت و تکثیر به میکروب‌ها را نمی‌دهد. پس توصیه بر این است که این محصولات را از مراکز عرضه مطمئن، معتبر و در بسته بندی تهیه کنید. در عین حال شستشوی میوه‌های خشک هم می‌تواند مزایایی برای ما داشته باشد که حتما بهتر است انجام شود. حذف گرد و غبار و نمک یا برخی ترکیبات نگهدارنده احتمالی افزوده شده به میوه‌های خشک از یک جهت و از سوی دیگر خیساندن آنها در آب به جهت شستشوی اصولی‌تر می‌تواند منجر به کمک به جذب آب در آنها و بهبود کیفیت خوراکی آن برای مصرف کننده شود.

شست‌وشو چگونه باید باشد؟

جهت کاهش بارمیکروبی میوه‌های خشک بهتر است شستشوی اولیه توسط آب سرد باشد سپس خیساندن کوتاه مدت حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه‌ای در آب ولرم و تکرار دو یا سه بار آبکشی نهایی با آب سرد توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که برای این دسته محصولات، استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده میوه و سبزی و یا بعضا مایع ظرفشویی که عده‌ای ممکن است انجام دهند به هیچ وجه درست و اصولی نیست.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->