وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا افسردگی با مصرف ویتامین‌ درمان می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۱۶۹۴۲
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
آیا افسردگی با مصرف ویتامین‌ درمان می‌شود؟
دنیای ماشینی امروز ممکن است استرس‌زا و غیرقابل‌پیش‌بینی باشد؛ بنابراین بسیار مهم است که مطمئن شوید از درون احساس خوبی دارید.

به گزارش شهرآرانیوز، ویتامین‌ها مواد مغذی کوچکی هستند که بدن ما برای سالم و قوی ماندن به آنها نیاز دارد. قسمت هیجان‌انگیز ماجرا اینجاست که این ویتامین‌ها نه‌تنها برای جسم ما مفید هستند، بلکه به سلامت ذهن و بهبود احساسات ما هم کمک می‌کنند.

طبق تحقیقات، مصرف برخی ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی باعث بهبود علائم افسردگی می‌شود. این ویتامین‌ها را می‌توان از طریق مصرف مواد غذایی ارگانیک و یا قرص‌ها و مکمل‌ها تأمین کرد.

افسردگی یک حالت روحی و روانی است که در هر فرد با علائم خاصی بروز می‌کند. هم‌چنین افسردگی انواع مختلفی دارد و در شرایط مختلف می‌توان برای درمان افسردگی از روش‌های بدون دارو مانند نوروفیدبک و لورتا استفاده کرد. علاوه بر روش‌های درمانی ذکرشده، مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌های مختلف نیز می‌تواند در بهبود علائم این اختلال مؤثر باشد.

ویتامین‌ها + هورمون‌های شادی = خلق‌وخوی بهتر

آیا تا به حال چیزی از «هورمون‌های شادی» شنیده‌اید؟ این هورمون‌ها مانند پیام‌رسان‌های کوچکی در بدن هستند که استرس را از ما دور کرده و به ما کمک می‌کنند که احساس شادی و آرامش داشته باشیم.

هورمون‌های شادی اندورفین‌های AKA شامل سروتونین، اکسی توسین و دوپامین هستند. ترکیب این هورمون‌ها با برخی ویتامین‌های خاص منجر به تقویت خلق‌وخو می‌شود و احساسات منفی را در شما از بین می‌برد.

ناقل‌های عصبی شادی با کدام ویتامین‌ها فعال‌تر می‌شوند؟

ویتامین‌های B ۶، B ۱۲ و فولات به ساخت هورمون‌هایی مانند سروتونین و دوپامین کمک می‌کنند. وقتی بدن به اندازه کافی این ویتامین‌ها را دارا باشد، به احتمال زیاد احساس شادی و آرامش خواهید داشت.

دوپامین یکی دیگر از پیام رسان‌های جالب در بدن است؛ وقتی کاری سرگرم‎کننده یا باارزش انجام می‌دهید، این هورمون باعث می‌شود احساس انگیزه و خوشحالی کنید. ویتامین B ۶ به بدن کمک می‌کند تا دوپامین بسازد و شما را باانگیزه و خوشحال کند.

ویتامین B ۶ به تولید و تنظیم ناقل‌های عصبی شادی (سروتونین، دوپامین) کمک می‌کند. سطح پایین این ویتامین در خون سبب کاهش تولید این هورمون‌ها می‌شود و این مسئله افرادی که کمبود ویتامین B ۶ دارند را دچار نوسانات خلقی، اضطراب، بی‌خوابی و افسردگی می‌کند.

کمبود ویتامین B ۶ در بالا رفتن سطح هورمون‌های استرس (اپی‌نفرین و نوراپی‌نفرین) نیز نقش دارد.

برخی ویتامین‌ها هستند که اگر آنها را به اندازه کافی دریافت نکنید، خلق و خوی شما آسیب می‌بیند و این وضعیت به مرور می‌تواند منجر به افسردگی و اضطراب شود.

ویتامین B ۱۲: کمبود این ویتامین می‌تواند باعث احساس خستگی و کمبود انرژی شود. دریافت ویتامین B ۱۲ برای داشتن یک سیستم عصبی سالم ضروری است. این ویتامین در جگر گاو و گوساله، ماهی ساردین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، شیر و لبنیات، غلات و تخم مرغ یافت می‌شود.

ویتامین B ۹: این ویتامین به تقویت عملکرد پیام‌رسان‌های شادی کمک می‌کند. هنگامی که بدن به میزان کافی این ویتامین را نداشته باشد، ممکن است احساس افسردگی کنید. کمک به سلامت سیستم عصبی از نقش‌های مهم ویتامین B ۹ در بدن است.

ویتامین D: کمبود ویتامین D با بروز علائم اضطراب مرتبط است. ویتامین D به کنترل پیام‌رسان‌های خلقی مانند سروتونین در مغز کمک می‌کند. دریافت ویتامین D کافی در مدیریت خلق و خو و رفع اضطراب نقش دارد.

ویتامین C: اضطراب مزمن منجر به افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس مرتبط با خطر) می‌شود. ویتامین C، به‌عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی، باعث پاکسازی بدن از کورتیزول اضافی تولیدشده در زمان استرس می‌شود. کورتیزول کمتر در بدن برابر با کاهش احساس استرس و اضطراب است. در صورت کمبود ویتامین C در خون، سطح هورمون استرس افزایش می‌یابد و سلامت روان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

هم‌چنین یک مطالعه کوچک نشان داد سطوح بالاتر ویتامین C با بهبود خلق و خوی کلی و سطوح پایین‌تر ویتامین C با افزایش افسردگی، خشم و سردرگمی مرتبط است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->