نماینده ایران در سازمان ملل: نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه یمن از سوی ایران کذب است معاون رئیس‌جمهور در مشهد: ویژگی خاص شهید رئیسی، مردمی‌بودن و صمیمی‌بودن ایشان بود+ فیلم سرلشکر باقری: طرح انسداد مرزهای شرقی کشور باجدیت در حال اجراست دیدار ظفرقندی با وزیر بهداشت ایتالیا | چالش‌های مشترکی در حوزه سلامت بین دو کشور وجود دارد دولت ترامپ پناهندگی شهروندان اوکراین را لغو می‌کند استاندار خراسان رضوی: شهید رئیسی یک انقلابی واقع‌بین بود+ فیلم اتحادیه اروپا تحریم‌های سوریه را لغو می‌کند پزشکیان: امروز به اهالی علم و دانشمندان نیاز داریم لغو تحریم‌های اقتصادی سوریه از سوی اتحادیه اروپا همه مراکز نظامی و انتظامی خراسان رضوی از شبکه برق شهری خارج می‌شوند ولایتی به تناقض‌گویی‌های مقامات آمریکا در مذاکرات واکنش نشان داد بازداشت ۲۰ نفر دیگر به اتهام انتقال ۶۰ زائر غیرمجاز به مکه وزیر خارجه آمریکا: امیدواریم به توافق با ایران دست یابیم ولی آسان نیست دستگاه‌های دولتی تنها ۳ ماه برای اتصال به سامانه پنجره واحد زمین فرصت دارند حمله مسلحانه به پایگاه روسی حمیمیم در سوریه| چند نیروی روس کشته شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع راهی ارمنستان شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ: پول زیادی از خاورمیانه جمع کردم معاون سیاسی وزیر کشور از احتمال برگزاری هم‌زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس و خبرگان خبرداد عارف: دولت اجازه نمی‌دهد حقی از خانواده‌های جان‌باختگان و مصدومان حادثه بندرعباس تضییع شود عراقچی: مواضع غیرمنطقی آمریکا باعث شد که زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات را تعیین نکنیم پزشکیان: سرمایه‌گذاری‌های مشترک و متقابل میان ایران و ترکمنستان راهبردی برای تامین رفاه دو ملت است آیت‌الله علم‌الهدی: مشکل جمعیت با فرهنگ‌سازی قابل حل است روسیه برای کمک به دستیابی اجماع میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد قالیباف در بزرگداشت شهدای خدمت: شهید رئیسی روح انقلاب را در فضای مدیریتی کشور زنده کرد عارف وارد بندرعباس شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) آژانس امدادرسانی سازمان ملل در فلسطین، از گسترش سوءتغذیه در نوار غزه خبر داد قدردانی پاکستان از چین برای حمایت قاطع پکن از تمامیت ارضی این کشور ویدئو | سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حق غنی‌سازی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و توصیه ایشان به طرف مقابل
سرخط خبرها

پوتین همچنان قدرتمندترین فرد روسیه باقی می‌ماند؟

  • کد خبر: ۳۲۴۶۲
  • ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱
پوتین همچنان قدرتمندترین فرد روسیه باقی می‌ماند؟
با تغییر در قانون اساسی روسیه، پوتین می‌تواند تا ۱۶ سال دیگر در مسند ریاست‌جمهوری خویش باقی بماند.
محبوبه عظیم زاده/ شهرآرانیوز - سال ۱۹۹۹ نخست‌وزیر شد. بعدتر، از ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ سکان ریاست‌جمهوری را بر عهده گرفت. به دلیل محدودیتی که در قانون اساسی روسیه وجود داشت، نتوانست برای سومین دوره پیاپی در انتخابات سال ۲۰۰۸ شرکت کند، اما در عوض تا سال ۲۰۱۲ دوباره در قامت نخست‌وزیری به فعالیت خود ادامه داد و در ۲۰۱۲ به سیاق گذشته رئیس‌جمهور شد. او در گذشته شهرداری شهر لنینگراد را هم بر عهده داشته، یعنی همان شهری که در آن متولد شده است. حالا، ولادیمیر‌ولادیمیرویچ پوتین، با همان کت‌وشلوار‌های خوش‌دوخت همیشگی‌اش، سال‌هاست که مرد اول روسیه است و ظاهرا قصد ندارد به این زودی از این وادی کنار بکشد. پوتین در ژانویه۲۰۲۰ طرح برگزاری یک همه‌پرسی را به‌منظور ایجاد تغییر در قانون اساسی پیشنهاد داد و حالا با رسیدن به روز هفتم و روز آخر این رأی‌گیری، ۷۶ درصد از شرکت‌کنندگان به تغییر در قانون اساسی یا حضور دوباره او به‌عنوان رئیس‌جمهور رأی مثبت داده‌اند. به عبارت دیگر، پوتینی که باید در سال ۲۰۲۴ از قدرت کناره می‌گرفت، با این دگرگونی قانونی می‌تواند تا سال ۲۰۳۶ و وقتی که به سن هشتادسالگی رسید، همچنان رهبر مردم روسیه باقی بماند.


مردی برای تمام فصول

به دلیل محدودیت‌هایی که به دلیل همه‌گیری کرونا باید اعمال شود و همچنین با توجه به اوضاع نامطلوب روسیه که طبق آمار‌ها روزانه بیش از ۷۰۰۰ مبتلا دارد، این رأی‌گیری در ۷ روز انجام شده است. این همه‌پرسی ۲۵ ژوئن آغاز شد و امروز، یعنی یکم ژوئیه به پایان می‌رسد.
 
انتخابات روسیه با حاشیه‌هایی هم همراه بود؛ از گزارش‌هایی که درباره دست‌کاری در فرایند رأی‌گیری و رأی‌دهی اجباری مطرح شد تا پستی که یکی از مجریان تلویزیونی یکی از رسانه‌های مستقل منتشر کرد که نشان می‌داد فردی ۲ مرتبه رأی داده است؛ یک مرتبه به شیوه الکترونیکی و مرتبه دیگر با برگه‌های معمولی.
 
در کنار افرادی که به این ماجرا رأی داده‌اند، مخالفان پوتین هم سعی کردند با بایکوت کردن این رأی‌گیری به تغییر در قانون اساسی که این امکان را به پوتین می‌دهد حالا حالا‌ها رئیس‌جمهور روسیه باقی بماند، واکنش نشان بدهند. این اتفاق واکنش‌هایی را هم در فضای مجازی به دنبال داشت.
 
کاربری خطاب به پوتین گفته بود: «یعنی خداوکیلی خودت خسته نشدی دیگه؟» در این میان، اظهارنظر‌ها و نقل قول‌های دیگری هم که به‌صورت ریشه‌ای‌تر به این ماجرا نگاه کرده‌اند، در فضای مجازی دیده می‌شود. یوشی‌هیرو فرانسیس‌فوکویاما، متخصص اقتصاد سیاسی، کتابی دارد با عنوان «ریشه‌های نظم سیاسی؛ از دوران پیشاانسانی تا انقلاب فرانسه» که در آن گفته است: «فدراسیون روسیه، به‌ویژه از زمان روی کار آمدن ولادیمیر پوتین در اوایل دهه ۲۰۰۰، به چیزی تبدیل شده که بسیاری از اندیشمندان سیاسی به آن لقب رژیم «اقتدارگرای انتخاباتی» داده‌اند. حکومت اساسا اقتدارگراست که از سوی شبکه‌ای سایه‌وار از سیاست‌مداران، مقام‌ها و منافع تجاری کنترل می‌شود، اما با وجود این، انتخابات دموکراتیک برگزار می‌کند تا تداوم حضور خود در قدرت را مشروعیت بخشد.»
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->