افتتاح غیررسمی بزرگترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم انتشار آگهی مسکن بدون ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان ممنوع است اولین ویدیو از رابط کاربری One UI 8 سامسونگ منتشر شد + فیلم جیمز وب شواهدی از حیات فرازمینی در فاصله ۱۲۴ سال نوری زمین کشف کرده است گلکسی M56 سامسونگ معرفی شد + مشخصات و قیمت یک میلیون و ۱۲۲ هزار شماره تلفن فعال در مشهد وجود دارد| ایجاد ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید در سال ۱۴۰۴ بالاخره توکن «پاوز» لیست شد + قیمت و آموزش برداشت نگاهی به اکوسیستم استارتاپی در خراسان رضوی | فرازونشیب‌های یک قطب نوآوری دانشجویان از امروز (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) می‌توانند برای بیمه موبایل و لپ‌تاپ ثبت‌نام کنند کیتی پری و ۵ زن دیگر در مأموریتی کاملا زنانه به فضا رفتند + فیلم ایران آماده است با کمک کشورهای همسایه منظومه ماهواره اینترنتی بسازد اسناد تازه‌منتشرشده سیا از حمله تلافی‌جویانه آدم فضایی‌ها به نظامیان شوروی افزایش قیمت پلی استیشن ۵ در بازار‌های جهانی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) کاهش سود بازرگانی گوشی موبایل بعد از تغییر نرخ محاسباتی ارز برای واردات کالا محبوبیت ایلان ماسک در آمریکا به‌شدت رو به کاهش است
سرخط خبرها

نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد

  • کد خبر: ۳۲۷۷۹۶
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۸
نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد
تحقیق جدید پژوهشگران ایالات متحده ادعا می‌کند بسیاری از برند‌های خمیردندان، حتی آنهایی که برای کودکان یا با برچسب‌های «طبیعی» و «سازگار با محیط‌زیست» عرضه می‌شوند، به فلزات سنگینی مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیم آلوده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این تحقیق که گروه غیردولتی Lead Safe Mama انجام داده‌اند، ۹۰ درصد از ۵۱ برند خمیردندان در بازار آمریکا که بررسی شده‌اند، حاوی مقادیر قابل‌توجهی سرب بودند. همچنین ۶۵ درصد آرسنیک، حدود نیمی جیوه و یک‌سوم آنها نیز کادمیم داشتند؛ فلزاتی که همگی خطرناک و سرطان‌زا محسوب می‌شوند.

میان برند‌های موردبررسی، نام‌های آشنایی برای مصرف‌کنندگان ایرانی مانند کرست، کولگیت و سنسوداین نیز دیده می‌شود. این مسئله حتی برای برخی خمیردندان‌های مخصوص کودکان ازجمله Dr Jen و Dr Brown نیز گزارش شده است.

دراین‌میان، برخی برند‌ها مانند Dr Brown’s Baby Toothpaste در تست‌ها کاملاً عاری از فلزات سنگین بوده‌اند و مواد مشکوکی در ترکیب آنها وجود نداشته است.

اگرچه میزان فلزات شناسایی‌شده در اکثر برند‌ها از استاندارد‌های ایالت واشینگتن فراتر رفته، همچنان با محدودیت‌های فعلی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هم‌خوانی دارد. طبق مقررات فعلی FDA، سقف مجاز سرب در خمیردندان‌های بدون فلوراید ۱۰ هزار واحد در میلیارد (ppb) و برای خمیردندان‌های دارای فلوراید ۲۰ هزار واحد در میلیارد است، اما فعالان حوزه سلامت این استاندارد‌ها را ناکافی و خطرناک می‌دانند.

«تامارا روبین»، بنیان‌گذار Lead Safe Mama، با انتقاد از این وضعیت می‌گوید:

«این شرایط در سال ۲۰۲۵ غیرقابل‌قبول است. عجیب اینکه تا امروز کسی این موضوع را جدی نگرفته بود.»

به گفته روبین، آلودگی‌ها عمدتاً مربوط به برخی ترکیبات رایج در خمیردندان‌ها مانند بنتونیت (نوعی خاک رس)، هیدروکسی‌آپاتیت (استخراج‌شده از استخوان گاو) و کربنات کلسیم است. او می‌گوید در نمونه‌هایی که بنتونیت داشتند، سطوح بسیار بالایی از فلزات مشاهده شده است. همچنین تست جداگانه این ترکیبات نیز حضور مقادیر نگران‌کننده‌ای از فلزات سنگین را تأیید کرده است.

تا لحظه انتشار این گزارش، هیچ‌یک از شرکت‌های تولیدکننده محصولاتی که آلوده تشخیص داده شده‌اند، برنامه‌ای برای حذف این فلزات از محصولات خود اعلام نکرده‌اند. طبق گزارش گاردین، برخی برند‌ها با ارسال نامه‌های حقوقی خواستار توقف انتشار تحقیق روبین شده‌اند، اما او این نامه‌ها را منتشر کرده و به فعالیت‌هایش ادامه داده است.

از سوی دیگر، برخی برند‌ها با ادعای اینکه «سرب به‌صورت گسترده در محیط‌زیست وجود دارد و اجتناب از آن غیرممکن است.»، یافته‌های تحقیق را نگران‌کننده ندانسته‌اند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->