این علائم روانی را جدی بگیرید مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار بهره‌برداری شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟ مشکل کارفرمایان در ارسال لیست بیمه فروردین ۱۴۰۴ | تأمین‌اجتماعی: سیستم در حال به‌روزرسانی‌ است یارانه حکمت بازنشستگان نیرو‌های مسلح از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد واریز متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان کشوری از امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد ابلاغ رسمی دستورالعمل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت | معوقات متناسب‌سازی حقوق امسال پرداخت می‌شود نقش شاهان در اسلامبول ترک تحرک! راهکارهایی برای داشتن زمینی عاری از هرگونه زباله و پسماند | رؤیای زمین پاک تصادف شدید موتورسیکلت و پراید در فریمان با ۶ مصدوم (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال وقوع سیلاب طی ساعات آینده در شمال‌غرب کشور (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دغدغه مسکن در صدر | پاسخ گویی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی به مددجویان
سرخط خبرها

آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟

  • کد خبر: ۳۲۸۲۶۲
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۰
آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
دکترای تخصصی علوم تغذیه گفت: ریزمغذی‌ها اگرچه به‌مقدار بسیار اندک مورد نیاز بدن هستند، اما نقشی اساسی و غیرقابل‌جایگزین در حفظ سلامت و عملکرد طبیعی سیستم‌های زیستی ایفا می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، تیرنگ رضا نیستانی گفت: ریزمغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که اگرچه به‌طور مستقیم در تولید انرژی نقش ندارند، اما به‌عنوان کاتالیزور در بسیاری از فرآیند‌های زیستی بدن، از جمله تولید انرژی، نقش کلیدی ایفا می‌کنند. این به آن معناست که ریزمغذی‌ها خودشان انرژی تولید نمی‌کنند، اما بدون حضور آنها، بسیاری از واکنش‌های متابولیکی مهم از جمله تولید انرژی نمی‌تواند به‌درستی انجام شود. به همین دلیل، برخلاف تصور برخی افراد، مصرف مکمل‌هایی مانند ویتامین‌های گروه B یا آهن به‌تنهایی موجب افزایش انرژی یا چاقی نمی‌شود، مگر اینکه کمبودی در بدن وجود داشته باشد.

مقدار نیاز بدن به ریزمغذی‌ها چقدر است؟

وی افزود: مقادیر مورد نیاز روزانه ریزمغذی‌ها بسیار اندک است. برای نمونه، میزان توصیه‌شده برای دریافت روزانه ویتامین B۲ کمتر از ۲.۵ میکروگرم است، در حالی‌که برای کلسیم این مقدار می‌تواند به حدود یک گرم برسد. بر همین اساس، مواد معدنی معمولاً به دو گروه کلی ماکرومینرال‌ها مانند کلسیم و فسفر که نیاز بدن به آنها زیاد است و میکرومینرال‌ها مانند آهن و روی که به مقادیر کمتری نیاز دارند نیز تقسیم می‌شوند.

نیستانی ادامه داد: توزیع ریزمغذی‌ها در مواد غذایی یکنواخت نیست، برخی مواد غذایی سرشار از یک یا چند ریزمغذی خاص هستند، در حالی‌که برخی دیگر فاقد آنها است. بنابراین، یکی از دلایل اصلی توصیه به تنوع غذایی همین مسئله است؛ زیرا تنها با مصرف مواد غذایی گوناگون می‌توان اطمینان حاصل کرد که مجموعه‌ای کامل از ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن تأمین می‌شود.

چگالی ریزمغذی؛ شاخصی برای سنجش ارزش تغذیه‌ای

وی افزود: یکی از معیار‌های مهم در سنجش ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی، چگالی ریزمغذی آنهاست. این مفهوم به میزان ریزمغذی موجود در واحد وزن یا کالری ماده غذایی اشاره دارد. هر چه ماده‌ای دارای ریزمغذی‌های بیشتر و کالری کمتر باشد، ارزش تغذیه‌ای آن بالاتر است. برای مثال، سبزیجات و میوه‌ها چگالی ریزمغذی بالایی دارند و در عین حال کالری کمی دارند؛ در نتیجه در رژیم‌های سالم غذایی بسیار توصیه می‌شوند.

به گفته وی؛ در مقابل، موادی مانند روغن‌ها، اگرچه کالری زیادی دارند، اما از نظر ریزمغذی‌ها فقیرند و ارزش تغذیه‌ای آنها محدود است.

نیستانی خاطر نشان کرد: در صورتی‌که رژیم غذایی فرد متنوع نباشد و از گروه‌های مختلف غذایی به میزان کافی استفاده نشود، بدن ممکن است با کمبود ریزمغذی‌ها مواجه شود. مراحل بروز کمبود به این صورت است که ابتدا ذخایر موجود در بدن کاهش می‌یابد، و در صورت تداوم این وضعیت، علائم بالینی ظاهر می‌شود. البته در مورد برخی ریزمغذی‌ها مانند ویتامین B۱۲ یا آهن، بدن ذخایری در خود دارد که تا مدت کوتاهی می‌تواند نیاز را جبران کند، اما در بلندمدت این ذخایر نیز کاهش یافته و کمبود واقعی بروز پیدا می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->