مهدی رجبپور، در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به برنامههای ویژه دهه کرامت، گفت: دهه کرامت امسال با تفاوتهایی نسبت به سالهای گذشته همراه است. تلاش کردهایم در کنار برنامههای تخصصی بنیاد، مانند جشنوارههای هنری و رویدادهای تجسمی، تمرکز بیشتری بر مردمیسازی فعالیتها داشته باشیم.
وی با تأکید بر اهمیت مردمی بودن برنامهها افزود: باور ما این است که هرچه برنامهها مردمیتر باشند و حتی جشنوارههای تخصصی هنری و رسانهای ما بیشتر با مردم پیوند بخورند، اصالت و اثرگذاری آنها نیز افزایش خواهد یافت.
رجبپور همچنین از همکاری با مجموعههای مردمی سراسر کشور خبر داد و گفت: در ایام دهه کرامت، با گروهها و مجموعههایی که در این ایام فعالیت شاخصی در راستای بزرگداشت امام رضا (ع) دارند، مشارکت و همافزایی داشتهایم. نمونه آن، مشارکت در آیین گلباران حرم مطهر حضرت معصومه (س) و حرم رضوی بود که با همراهی مجموعههای مردمی انجام شد.
وی یکی دیگر از محورهای برنامهها را استفاده از تولیدات فرهنگی-هنری جشنواره امام رضا (ع) دانست و اظهار داشت: برخی از آثار فاخر تولیدشده در این جشنوارهها، به دلایل مختلف کمتر در معرض دید مردم قرار گرفتهاند. در همین راستا، در قالب برپایی نمایشگاههای مختلف، این آثار را در اختیار مجموعههای مردمی قرار میدهیم.
مدیر مردمیسازی فرهنگ رضوی افزود: نمونهای از این اقدام، برپایی نمایشگاه قرآن و عترت در ماه مبارک رمضان در تهران بود. آمادگی داریم که در مساجد یا مراکزی که در دهه کرامت جشن یا نمایشگاه برگزار میکنند، محصولات فرهنگی شامل تختهشاسیها، کتابها و سایر اقلام هنری و نمایشی را در اختیارشان قرار دهیم.
وی بر ضرورت گسترش مشارکت مردمی در ترویج فرهنگ رضوی تأکید کرد و گفت: هدف ما آن است که فرهنگ اهلبیت (ع) به زبان مردم و با مشارکت مردم منتشر شود.
مهدی رجبپور با اشاره به نحوه استفاده از محصولات فرهنگی بنیاد امام رضا (ع) در ایام دهه کرامت گفت: مجموعههای مردمی که تمایل داشته باشند، میتوانند از آثار هنری فاخر، مانند تختهشاسیها و محصولات نمایشگاهی ما، به صورت امانت استفاده کنند. این محصولات در اختیار گروههایی قرار میگیرد که در دهه کرامت اقدام به برپایی نمایشگاه یا برنامه فرهنگی میکنند و پس از پایان ایام دهه، باید این اقلام به بنیاد بازگردانده شوند.
وی با اشاره به گستردگی فعالیتها در سراسر کشور افزود: با توجه به اینکه مجموعههای مردمی متعددی در اقصی نقاط کشور فعال هستند، ما آمار مشخصی از تمام برنامهها نداریم، اما به طور تقریبی میتوان گفت که هشت برنامه اصلی در سطح ملی با محوریت مجموعههای مردمی در حال برگزاری است. در شهر مشهد نیز برنامههایی نظیر آیین گلباران حرم مطهر، مراسمهای ولادت و سایر مناسبتها با مشارکت این گروهها برگزار میشود.
رجبپور تأکید کرد: تمام این برنامهها ذیل عنوان جشنهای مردمی دهه کرامت اجرا میشوند و تلاش شده است که مشارکت مجموعههای مختلف مردمی در سراسر کشور در آنها لحاظ شود.
وی در ادامه به جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: اختتامیه جشنواره امام رضا (ع) سال گذشته به دلیل حادثه تلخ شهادت آیتالله رئیسی برگزار نشد و سوگواره شهید جمهور جایگزین شد.
مدیر مردمیسازی فرهنگ رضوی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) افزود: امسال نیز اختتامیه بخشهای تخصصی جشنواره برگزار خواهد شد و مراسم پایانی آن، در شب ولادت حضرت رضا (ع) بعد از نماز مغرب در سالن شهدای سلامت مشهد برگزار میشود.