بازخوانی آثار هنری با صیانت از گنجینه رضوی | گفت‌و‌گو با نویسنده و کارگردان مشهدی برنامه تلویزیونی «نقش نفس» طرح «زیارت دلنشین» و خادمی متفاوت برای زائران خاص وزیر فرهنگ: دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن راه‌اندازی می‌شود ۴۵۴ مراسم عقد در میلاد امام رضا(ع) در حرم مطهر رضوی به ثبت رسید مراسم سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت آیت‌الله بهجت(ره) برگزار می‌شود یازدهمین کنگره ادبیات پایداری و مقاومت برگزار می‌شود لزوم تسریع فرایند تبدیل پایان‌نامه‌ها به کتب علمی جهت پاسخ به نیاز فکری جوامع اعلام زمان‌بندی مرحله نهایی بیست‌و‌نهمین دوره جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت روایتی متفاوت از زندگی سردار شهید سید مهدی موسوی | محافظی که برای یک رئیس جمهور مردمی خلق شد+ فیلم دلایل انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد دست‌نوشته رهبر معظم انقلاب بر تصویر سردار شهید ناظری کتاب «توحید اجتماعی» رونمایی شد | خوانش جدیدی از توحید با تکیه بر اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب حضور مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با ۲۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران قدردانی مدیر حوزه‌های علمیه از رهبر معظم انقلاب اسلامی به جهت صدور پیام راهبردی و تاریخی نگاه ژرف و راهبردی رهبری به نقش تمدن‌ساز حوزه علمیه قم | تأکید بر پاسخگویی فقه معاصر به نیاز‌های نوظهور تغییر ساعات بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در فصل گرما زائران ایرانی از امشب وارد مکه می‌شوند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) منادی معارف رضوی باشیم امامت امام رضا (ع)، پایان شک و شبهه‌ها دیپلماسی فرهنگی با محوریت فرهنگ رضوی | مشهد، مرکز تمدن‌سازی جهان اسلام می‌شود
سرخط خبرها

دلایل انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد

  • کد خبر: ۳۳۱۹۷۶
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
دلایل انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دلایل انتقال موزه قرآن را به کاخ سعدآباد توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز،علی دارابی، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آستانه روز جهانی موزه (۲۸ اردیبهشت) و هفته میراث فرهنگی در ایران، در نشست خبری درباره دلایل انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد توضیح داد: موزه قرآن محدودیت‌های تردد و ضوابط امنیتی و ساعت بازدید زیادی دارد، به خصوص در روز‌های پیک کاری. این موزه در رنج بود.

معاون میراث فرهنگی درباره تعطیلی موزه آب در کاخ سعدآباد و انتقال اشیاء آن در پردیسان، گفت: طبق قراردادی که داشت بنا بود به مدت دو سال در مجموعه سعدآباد فعالیت کند. توافق‌نامه‌ای بین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نیرو انجام شد. مکاتبه‌ای بین دو وزیر صورت گرفت و قرار بود موزه آب در اختیار وزارتخانه قرار گیرد و سعدآباد مدیریت یکپارچه‌ای را انجام دهد.

دارابی در پاسخ به پرسشی درباره دستاورد برپایی نمایشگاه آثار تاریخی ایران در چین، درحالی‌که بیش از ۱۵۰ شیء تاریخی ایران همچنان برای نمایش در اختیار این کشور است، گفت: دو نمایشگاه در چین داشتیم؛ یکی «شکوه ایران باستان» با نمایش ۲۱۶ اثر از دوره ساسانی تا قاجار در شهر‌های پکن، شانگهای و سین‌کیانگ برپا شده بود و اسفند ماه سال گذشته اشیاء آن به ایران برگشت. نمایشگاه بعدی در شهر‌های سیچوان و گوانجو است که با تعدادی از آثار موزه‌های استان تهران برپا است و هیأتی از استان تهران به آنجا خواهد رفت و بعد از آن تصمیم می‌گیریم که این نمایشگاه تمدید شود یا خیر.

معاون میراث فرهنگی تاکید کرد: بحث ما با این کشور‌ها برگزاری اقدامات مشترک هست و چینی‌ها هم باید آثارشان را به ایران بیاورند. اکنون ۱۵۱ اثر از موزه‌های تهران و موزه مقدم به شهر گوانجو در چین رفته است.

او ادامه داد: هفت کشور در حوزه نوروز نیز درخواست کرده‌اند که ما برای آنها نمایشگاه موزه‌ای برگزار کنیم. این اقدام خوبی است، چون چنین نمایشگاه‌هایی در راه مبارزه با ایران‌هراسی است. این در حالی است که پس از برپایی نمایشگاه‌ها در چین ما باید پاسخ می‌دادیم که آیا این آثار سالم به ایران برگشت یا خیر.

دارابی در این جلسه درباره استرداد آثار تاریخی گفت: در حال حاضر هفت پرونده مفتوحه برای بازگرداندن این آثار وجود دارد، که سه پرونده فعال‌تر است. ما برای اقامه این شکایت‌ها باید وکیل بگیریم. رقم‌های بسیار هنگفتی را برای وکالت و پیگیری دعاوی حقوقی استرداد این اشیاء مطرح می‌کنند؛ که این رقم‌ها در حد بودجه اینجا (وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) نیست و ما با دستگاه‌های مختلف مکاتبه کردیم. امروز با معاونت حقوقی ریاست جمهوری هم جلسه‌ای داریم و درخواست تشکیل کمیته‌ای مشترک را مطرح کرده‌ایم، چون این مسئله از توان فقط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خارج است و باید مسئله کشور باشد و بخش‌های دیگر از جمله وزارت امور خارجه و ریاست جمهوری، نقش داشته باشند تا این اشیاء از خارج کشور برگردانیم.

او یادآور شد: با توجه به حساسیت موضوع، فرایند بسته‌بندی و انتقال این اموال به کشور تا لحظه نهایی آمدن به ایران، قابل اطلاع‌رسانی نیست. آنقدر متغیر‌های متعدد می‌توانند روند بازگرداندن این آثار را تحت‌تأثیر قرار داد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->