خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات فعالیت تمام مدارس دولتی و غیردولتی از امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، ساعت ۱۳ پایان می‌یابد علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟ ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است فعالیت کودکستان‌ها با تغییر ساعات کار ادارات و مدارس چگونه خواهد بود؟ نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تأثیر منفی دارد؟
سرخط خبرها

غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند

  • کد خبر: ۳۳۲۳۷۴
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰
غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند
بررسی جدید شواهد نشان می‌دهد که هرچه فرد دائماً غذای فوق‌فراوری‌شده بیشتری مصرف کند، خطر مرگ زودرس در او بیشتر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف غذا‌های فوق‌فراوری‌شده در رژیم غذایی یک فرد، خطر مرگ زودرس به هر دلیلی را ۳ درصد افزایش می‌دهد.

تخمین زده می‌شود که این غذا‌های تولید شده صنعتی مسئول ده‌ها هزار مرگ زودرس در سراسر جهان هستند.

به گفته محققان، ایالات متحده بالاترین میزان مصرف غذا‌های فوق‌فراوری‌شده را دارد که بیش از ۵۴ درصد از رژیم غذایی متوسط آمریکایی‌ها را تشکیل می‌دهد.

«ادواردو نیلسون»، محقق ارشد بنیاد اسوالدو کروز در برزیل، در یک بیانیه خبری گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد سیاست‌هایی که مصرف غذا‌های فوق‌فراوری‌شده را کاهش می‌دهند، به شدت در سطح جهان مورد نیاز هستند و الگو‌های غذایی سنتی مبتنی بر غذا‌های تازه و کم فرآوری شده محلی را ترویج می‌دهند.»

غذا‌های فوق‌فراوری‌شده عمدتاً از موادی مانند چربی‌های اشباع، نشاسته و قند‌های افزودنی تولید می‌شوند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از افزودنی‌ها هستند تا آنها را خوشمزه‌تر، جذاب‌تر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگ‌ها، امولسیفایرها، طعم‌دهنده‌ها و تثبیت‌کننده‌ها. نمونه‌هایی از این مواد عبارتند از: محصولات پخته شده بسته‌بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و برش‌های سرد غذا‌های آماده.

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده با ۳۲ مشکل سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی، چاقی، دیابت، برخی از انواع سرطان و افسردگی مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان داده‌های مطالعات قبلی در مورد مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده در هشت کشور- استرالیا، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، مکزیک، انگلستان و ایالات متحده- را جمع‌آوری کردند.

سپس این تیم میزان غذا‌های فوق فرآوری‌شده را در رژیم‌های غذایی افراد عادی از هر یک از کشور‌ها ارزیابی کرد.

کلمبیا کمترین میزان را داشت، با غذا‌های فوق فرآوری‌شده که حدود ۱۵٪ از کالری دریافتی روزانه را تشکیل می‌دادند، و ایالات متحده بیشترین میزان را داشت. انگلستان با بیش از ۵۳٪ از کالری دریافتی روزانه، پس از آمریکا قرار گرفت.

سپس محققان درصد مرگ و میر زودرس در هر کشور ناشی از اثرات سلامتی غذا‌های فوق فرآوری‌شده را محاسبه کردند. میزان مرگ و میر از حدود ۴٪ در کلمبیا و برزیل تا نزدیک به ۱۴٪ در ایالات متحده و بریتانیا متغیر بود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->