پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۸ مرداد ۱۴۰۴) | دمای برخی نقاط استان به بیش از ۴۰ درجه خواهد رسید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) بازسازی صحنه جنایت بعد از ۶ سال در جاده میامی مشهد تجهیز ۲۸۰۰ مدرسه به فضای ورزشی در هفته تربیت بدنی سال ۱۴۰۴ دیابت در کودکان چه علائمی دارد؟ سخنگوی آموزش و پرورش: عمده معوقات فرهنگیان طی ۳ سال اخیر، در سال ۱۴۰۴ پرداخت شده است حذف غذا‌های بسیار فرآوری شده، کلید دوبرابر کردن کاهش وزن همه چیز در مورد مضرات سیگار الکترونیکی ۳۰ درصد کاهش تلفات جاده‌ای اربعین ۱۴۰۴ افزایش چاقی در کودکان | زنگ خطری برای آینده سلامت جامعه اجرای «فوق‌العاده خاص» پرستاران منوط به تصویب دولت و تخصیص بودجه دستگیری ۳ متهم ماجرای تیراندازی در چالوس + ویدئو کمبود ۸۰۰ دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی زائران در دهه پایانی ماه صفر فرمانده انتظامی خراسان رضوی: ورود خودرو از مبادی ورودی مشهد ۱۲ درصد افزایش داشته است| آماده‌باش کامل در ایام دهه آخر ماه صفر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: در دهه آخر ماه صفر کمبودی در حوزه‌های بهداشت، درمان و دارو نداریم قتل شریک تجاری در باغ ویلا + انداختن جسد در چاه | متهم در آستانه قصاص آغاز طرح «هم‌محله‌ای امام‌رضا(ع)» با محوریت ارتقای فرهنگ میزبانی زائران در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی اسکان ۹۶۹ هزار نفرشب زائر در مشهد طی دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ حقوق سرایداران مدارس افزایش می‌یابد (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) وقتی میراث آینده شهر در خطر است   مدارس از نیمه شهریور ۱۴۰۴ بازگشایی می‌شود؟ واکنش پلیس مازندران به فیلم تیراندازی در چالوس + فیلم (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) لزوم درج نرخ ترک تحصیل در کارنامه عملکرد استان‌ها برای ارزیابی کیفی آموزش منطقه‌ای سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ با ورود فناوری به روش‌های تدریس همراه خواهد بود قرارگیری ۶۱۴ مرکز فنی و حرفه‌ای رایگان در اختیار آموزش و پرورش بازدید و نظارت پیاپی مسئولان آموزش و پرورش از فرآیند ثبت‌نام مدارس عضو کمیسیون آموزش مجلس: طرح آغاز مدارس از ۵ سالگی در راستای افزایش بهره‌وری آموزش است خبر خوش برای بازنشستگان | مابه‌التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با حقوق مردادماه ۱۴۰۴ واریز می‌شود
سرخط خبرها

غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟

  • کد خبر: ۳۳۲۶۶۹
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۳
غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟
مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به دغدغه مردم اعلام کرد: قیمت پایین غذا لزوماً نشان دهنده مشکل داربودن آن نیست.

سرور هادیان | شهرآرانیوز؛ با گسترش تبلیغات غذا‌های ارزان قیمت در نرم‌افزار‌های مختلف و برخی کترینگ ها، این سؤال در میان شهروندان مشهدی شکل گرفته که چگونه ممکن است قیمت تمام شده یک پرس غذای بیرون بر، از تهیه همان غذا در منزل کمتر باشد؟ در برخی موارد، قیمت یک پرس چلوخورش یا کباب و جوجه بین ۷۰ تا ۱۰۰هزار تومان تعیین شده است؛ رقمی که با توجه به افزایش بهای گوشت، حبوبات و هزینه بسته بندی، پرسش برانگیز است.

شهروندی با ارسال پیام به سامانه صدای مردم شهرآرا دغدغه خود را برای کیفیت این نوع غذا‌ها این‌طور مطرح کرد: سال گذشته خبر عرضه غذا با گوشت نامناسب در برخی از رستوان‌ها مطرح شد. الان تعدادی از رستوران‌ها اقدام به عرضه غذا با قیمت ۱۰۰ هزار تومان کرده‌اند. سؤال من از کیفیت این نوع غذا‌ها ست و اینکه آیا نظارتی بر گوشت استفاده شده در این غذا‌ها صورت می‌گیرد؟

نظارت نیز دیگر دغدغه مردمی است: علوم پزشکی خبر دارد گوشت این غذا‌ها از کجا و چگونه تامین می‌شود؟

برای بررسی این موضوع، با امیر امیریان، رئیس اتحادیه صنف رستوران داران مشهد، گفت‌و‌گو کردیم. وی با اشاره به اینکه در تعیین قیمت غذا فاکتور‌های مختلفی تأثیر دارند، گفت: برخی رستوران‌ها با کاهش وزن غذا، امکان ارائه قیمت‌های پایین‌تر را فراهم می‌کنند. به عنوان مثال، میزان گوشت مصرفی در خورشت ممکن است به جای ۱۲۰ تا ۱۵۰گرم، تنها ۵۰گرم باشد.

امیریان افزود: اتحادیه به واحد‌های صنفی مستقر در مناطق کم برخوردار اجازه داده است با رعایت استاندارد‌های مشخص، غذا را با نرخ‌های تک ستاره قرمز ارائه دهند که شامل کاهش وزن جوجه، برنج و گوشت در خورشت است.

او با تأکید بر اینکه هدف از این اقدام، دسترسی مردم مناطق کم برخوردار به غذای گرم است، بیان کرد: در مناطق برخوردار، به دلیل وزن بیشتر گوشت و نوع بسته بندی، قیمت غذا نیز بیشتر است.

رئیس اتحادیه رستوران داران مشهد همچنین به تفاوت در نوع گوشت مصرفی اشاره کرد و گفت: رستوران‌ها از گوشت گرم یا منجمد استفاده می‌کنند که خود به دو نوع گوسفندی گرم و منجمد یا گوساله گرم و منجمد تقسیم می‌شود و این موضوع نیز بر قیمت غذا تأثیر دارد.

امیریان تأکید کرد: قیمت ارزان غذا لزوما به معنای کیفیت پایین یا خطرات بهداشتی نیست. موضوعاتی مانند آلودگی یا مواد سرطان زا در حیطه وظایف اداره بهداشت است و اتحادیه در این زمینه اظهارنظر نمی‌کند.

او افزود: در اتحادیه، دسته بندی واحد‌های صنفی بر اساس درجه بندی ستاره‌ای انجام می‌شود که در آن، سطح قیمت و وزن غذا متناسب با موقعیت مکانی و توان اقتصادی مردم تعیین می‌شود. وی درباره هزینه بسته بندی غذا گفت: قیمت ظروف یک بارمصرف از ۱۵۰۰ تا ۲ هزار تومان است، اما ظروف مقاوم تری نیز در بازار وجود دارد که قابل استفاده مجدد هستند و تا ۲۵هزار تومان قیمت دارند.

امیریان با اشاره به استفاده از برنج پاکستانی و ظروف ارزان‌تر در مناطق کم برخوردار گفت: در این مناطق، برای کاهش هزینه، فقط یک گوجه یا گاهی حتی بدون لیمو، کنار غذا سرو می‌شود. برخی رستوران‌ها مانند واحدی در غرب مشهد با قیمت ۸۷هزار تومان برای هر پرس چلوکباب یا جوجه، غذای باکیفیت ارائه می‌دهند که ما نیز از این کسب وکار‌ها حمایت می‌کنیم.

سلامت غذا به رعایت بهداشت مرتبط است، نه قیمت

مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نگرانی‌ها درباره توزیع غذا‌های ارزان قیمت در سطح شهر گفت: قیمت پایین ممکن است نگرانی‌هایی ایجاد کند، اما سلامت غذا به رعایت اصول بهداشتی، نوع مواد اولیه و مجوز‌های لازم بستگی دارد، نه صرفا قیمت آن.

دکتر فرشید وفا در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرا با اشاره به موضوعات مرتبط با تولید و عرضه مواد غذایی، به ویژه در حوزه رستوران‌ها و مراکز تهیه غذا و تفاوت قیمت ها، افزود: نوع مواد اولیه و فراورده‌های غذایی می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال، برنج ایرانی درجه یک قیمت تمام شده بالاتری نسبت به برنج هندی دارد.

مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود:، اما در حوزه سلامت، فراورده‌های خام دام و منجمد که از سوی حوزه دام پزشکی کنترل می‌شوند، اهمیت ویژه‌ای دارند و اکثر رستوران‌ها با کارشناسان دام پزشکی قرارداد دارند. رعایت زنجیره سرما و دریافت مجوز‌های لازم در این زمینه الزامی است.

وفا ادامه داد: در حوزه اهمیت رعایت مسائل بهداشتی در مراکز تهیه و طبخ غذا، مواردی نظیر بهداشت محیط، بهداشت فردی، مواد اولیه، رعایت زنجیره دمایی و استفاده از تجهیزات پورتابل (قابل حمل) برای کنترل شرایط نگهداری مواد غذایی الزامی است.

مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه بازرسان در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا مشکل در نگهداری مواد غذایی اقدام قانونی انجام می‌دهند، تأکید کرد: در این ارتباط نمونه برداری‌هایی از غذا صورت می‌گیرد تا در صورت بروز مسمومیت یا آسپریک، پیگیری‌های لازم انجام شود.

وی اظهار داشت: قیمت پایین غذا لزوما نشان دهنده مشکل دار بودن آن نیست، زیرا مواد اولیه‌ای مانند برنج هندی یا گوشت منجمد در صورت رعایت ضوابط و داشتن مجوز‌های لازم، می‌توانند بدون مشکل مصرف شوند.

وفا درباره واردات محصولات غذایی نیز گفت: تمامی محصولات غذایی وارداتی پیش از ورود به کشور، از سوی سازمان غذا و دارو بررسی می‌شوند و مجوز‌های لازم برایشان صادر می‌شود.

مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی همچنین با بیان اینکه حوزه فراورده‌های خام دامی مانند گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ و شیر نیز از طریق نظام دام پزشکی پیگیری می‌شود، افزود: مردم در صورت مشاهده هرگونه عدم رعایت موارد بهداشتی در مراکز عرضه غذا، رستوران ها، سوپرمارکت‌ها و اماکن عمومی، می‌توانند موارد بهداشتی را از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت منعکس کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->