افزایش دو و نیم برابری اضافه کاری پرستاران تصویب شد مسمومیت اعضای یک خانواده ۶ نفره در نیشابور با گاز منوکسیدکربن بهبود معیشت و مقابله با فقر در دستور کار شورای عالی رفاه بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران! آیا جوان‌ها هم پوکی استخوان می‌گیرند؟ رئیس شورای قضایی خراسان رضوی تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین ابعاد امنیت، امنیت دارایی‌های مردم است هشدار پلیس فتا درباره ۳ داروی معروف لاغری ورزش منظم، راهکاری ساده برای حفظ سلامتی و شادابی در زندگی پرمشغله امروزی کلید اتصال به ریشه‌ها ۲۸ زندانی زن جرائم غیرعمد از ابتدای امسال تاکنون (۱۰ دی ۱۴۰۳) در خراسان رضوی آزاد شده‌اند آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی در پی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی (۱۰ دی ۱۴۰۳) شیوع قابل‌توجه آنفلوانزا در کشور | هشدار وزارت بهداشت را جدی بگیرید ۳۱ هزار و ۱۰۸ دُز واکسن آنفلوانزا به گروه‌های هدف در مشهد تزریق شده است ماجرای اسب‌های رهاشده در خیابان طبرسی مشهد چه بود؟ + فیلم برخورد رخ‌به‌رخ پراید با تریلی در محور بردسکن به بجستان یک فوتی بر جای گذاشت (۱۰ دی ۱۴۰۳) بهترین روش پیشگیری از بوی بد دهان هنگام صبح پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳) | بارش باران از اواخر وقت فردا مرگ ۴ بیمار توسط یک پزشک هم مانع اشتغال او نمی‌شود! هر نخ سیگار ۲۰ دقیقه از عمرتان کم می‌کند افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی در سال ۱۴۰۴ هیچ تحرک جدیدی بر رودخانه هریرود توسط افغانستان انجام نشده است رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات بیماری آرتروز بیشتر در بین بانوان شایع است اعترافات عجیب قاتل برنجی | قساوتی که ریشه در کودکی دارد افزایش نرخ سرطان روده بزرگ در میان جوانان در سراسر جهان توصیه‌های مهم برای بیماران قلبی در هوای آلوده کدام استان‌ها امروز بارانی می‌شود؟ (۱۰ دی ۱۴۰۳) ۸ داروی جدید وارد فهرست دارویی کشور شد پرستاران منتظر تعیین تکلیف حقوق و دستمزد خود هستند بخشنامه جلوگیری از تأخیر پرداخت کارانه گروه‌های پزشکی جدید ابلاغ شد گلایه شهروندان از مبالغ نامتعارف دریافتی توسط شرکت‌ها برای حمل و نقل دانش آموزان | دست انداز‌های دریافت وجه سرویس مدارس گلایه شهروندان از شرایط بیمارستان اکبر مشهد | آبله مرغان به اضافه آنفلوانزا به اضافه کمبود امکانات!
سرخط خبرها

آنتی بادی در بدن بهبودیافتگان کرونا، خنثی کننده ویروس نیست

  • کد خبر: ۳۶۱۲۶
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۳
آنتی بادی در بدن بهبودیافتگان کرونا، خنثی کننده ویروس نیست
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه وجود آنتی بادی علیه ویروس کرونا در بدن فرد مبتلا به معنای غیر آلوده بودن فرد بیمار نیست، گفت: آنتی بادی کاملا خنثی کننده ویروس نیست و نمی‌توان به دلیل وجود آنتی بادی، به بهبودیافتگان کرونایی مجوز تردد و رفتار‌های پرخطر بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه را داد.
به گزارش شهرآرانیوز ،دکتر مریم واعظ جلالی با بیان اینکه تعداد ذرات ویروسی و میزان در تماس بودن افراد با آن در بروز عوارض بیماری اثرگذار است، گفت: به طور کلی بیماری زایی و عوارض عفونی کووید۱۹ با پاسخ ایمنی بدن و ژنتیک افراد ارتباط مستقیم دارد. به عبارت دیگر صرفا ژنتیک و سیستم ایمنی هر فردی در نحوه واکنش به بیماری می‌تواند در ادامه روند درمان نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد. به معنای دیگر ویروس کرونا نمی‌تواند به تنهایی باعث مرگ و میر و عوارض شدید بیماری باشد بلکه پاسخ سیستم ایمنی فرد به بیماری می‌تواند عامل کشندگی این ویروس را افزایش دهد.

واعظ جلالی توضیح داد: ممکن است یک عامل ویروسی مشترک وارد بدن دو نفر شود و هر یک از این افراد پاسخ مختلفی در مواجهه با ویروس داشته باشند، به عبارت ساده‌تر یک ویروس مشترک می‌تواند در بدن یک نفر به عنوان عامل کشنده و تهدید کننده حیات تلقی شود و در بدن فرد دیگری بیماری بدون علامتی ایجاد کند.

وی گفت: کروناویروس جدید از خانواده ویروس‌هایی است که احتمالا نمی‌توان با پروتکلی مشترک افراد را درمان کرد؛ بنابراین صرفا ژنتیک و سیستم ایمنی هر فردی در نحوه واکنش به بیماری می‌تواند در ادامه روند درمان نقش تعیین کننده داشته باشد. در رویارویی با کرونا اگر چنانچه سیستم ایمنی هر فردی با پاسخ مناسب وارد عمل شود، این ویروس دفع می‌شود.

به گفته این ویروس شناس، پاسخ ایمنی می‌تواند یکی از مهمترین فاکتور‌ها در تعیین سرنوشت یک عفونت ویروسی باشد. به همین دلیل حتما ژنتیک افراد نیز اهمیت دارد.

تفاوت معناداری در رفتار ویروس کرونا مشاهده نشده است

این ویروس شناس با بیان اینکه همانند تمامی ویروس‌ها تغییرات کوچک ژنتیکی در سطح ماده این ویروس رخ داده، توضیح داد: تنها زمانی تغییرات ویروس‌ها می‌تواند اهمیت ویژه‌ای داشته باشند که منجر به تغییر رفتار، ظاهر و عملکرد ویروس شوند. درحال حاضر می‌توان ادعا کرد که تفاوت مشخص و معناداری در نحوه رفتار ویروس از شروع پیک اول تا به امروز گزارش نشده است.

این ویروس شناس با بیان اینکه ویروس‌های موجود در طبیعت قابلیت تغییرپذیری دارند، توضیح داد: اگر تغییر در ژن ویروس باعث تضعیف قدرت همه گیری آن شود، ویروس می‌تواند با ایجاد تغییراتی با هدف قوی‌تر شدن و ماندگاری بیشتر در طبیعت تغییر ماهیت دهد. در حال حاضر تحقیقاتی که ماده ژنتیکی ویروس را مورد ارزیابی قرار داده‌اند متعدد است و همین مساله اطلاعات بانک ژنی کرونا ویروس را روز به روز غنی‌تر می‌کند.

واعظ جلالی با اشاره به نتیجه برخی آزمایشات و بررسی الگو‌های ریاضی بر روی ویروس عامل بیماری کووید، گفت: این نتایج نشان می‌دهد جهش در این ویروس به شکلی رخ می‌دهد که می‌تواند از آنتی‌بادی‌ها نیز عبور کند، البته باید یادآوری کنیم که خانواده ویروس کرونا توانمندی شکست پادتن‌ها را دارند و به همین دلیل است که پاسخ ایمنی سلولی هر فردی برای مهار ویروس از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه مقایسه واکنش بدن افراد نسبت به ویروس فاکتور قابل قبولی برای فرضیه جهش ژنتیکی آن نیست، اظهار کرد: به عنوان مثال از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌تواند واکنش طبیعی بدن یک فرد و علائم دیگری مثل مشکلات گوارشی و یا تنفسی واکنش بدن یک مبتلای دیگر باشد، بنابراین واکنش‌های مختلف به معنی تغییر یا جهش ویروس نیست و اظهار نظر قطعی در این رابطه به مطالعات گسترده تری نیاز دارد.

آیا کووید ۱۹ عفونی‌تر شده است؟

وی با استناد به برخی مطالعات جهانی درباره سویه جهش یافته کرونا ویروس، خاطرنشان کرد: این مطالعات نشان می‌دهد ویروسی که امروز در حال چرخش است، سویه جهش یافته کروناست، ولی با این مشخصه که بر شدت عوارض آن اضافه یا کم نشده است. علائم ویروس جهش یافته تغییری نداشته و صرفا عفونی‌تر شده، چرا که تعداد بیشتری ویروس در بدن مبتلایان تکثیر شده و این مساله در مورد توانایی ویروس هوشمندی نظیر کرونا غیر قابل تصور نیست.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا مدام در حال چرخش میان میزبانان زنده خود است و بنا ندارد تمامی میزبانان را قربانی کند، گفت: کووید ۱۹ نیز مانند سایر ویروس‌های هوشمند تمایل به بقا دارد، بنابراین تمامی مبتلایان با عوارض شدید و یا مرگ و میر روبرو نمی‌شوند و به همین شکل بقا و ماندگاری ویروس در طبیعت تضمین می‌شود.

مشابهت ژنتیکی ویروس کرونا در سراسر جهان

وی با بیان اینکه نسل‌های این ویروس در گوشه گوشه دنیا با شباهت بسیار زیاد از نظر تنوع ژنتیکی، خصوصیات ساختمانی و عوارض بیماری در حال چرخش است، خاطرنشان کرد: غربالگری مبتلایان نشان می‌دهد ویروسی که در ووهان چین، فرانسه، ایران و یا آمریکا در حال چرخش است تقریبا با علائم و عوارض مشابه و بالاترین سطح تشابهات ژنتیکی افراد را درگیر می‌کند.

تست‌های سرولوژی تعیین کننده مصونیت از بیماری نیست

وی همچنین با بیان اینکه هنوز مطالعات دقیقی در مورد افرادی که برای بار دوم مبتلا شده و یا چه عوارضی را تجربه کرده‌اند وجود ندارد، گفت: تست‌های سرولوژی به هیچ عنوان نمی‌تواند این اطمینان کامل را به افراد بدهد که در مقابل بیماری مصون هستند یا خیر.

این ویروس شناس تاکید کرد: هنوز در سراسر دنیا این مساله که آنتی بادی‌های ضد ویروسی به عنوان تله‌ای برای به دام انداختن ویروس به حساب بیاید مورد تایید قطعی نیست و این موضوع که آیا می‌توان به نتایج آزمایشات کیت‌های تشخیصی بر پایه سرولوژی اکتفا کرد هم نیازمند بررسی، مطالعه و شناخت زوایای مختلف این کرونا ویروس جدید است.

نترسید، کرونا از پنجره وارد خانه تان نمی‌شود!

وی درباره هوابرد بودن ویروس کرونا نیز توضیح داد: برخی از دانشمندان سراسر دنیا مقالاتی را منتشر کرده‌اند که افراد مبتلا در فضا‌های سرپوشیده، ویروس کرونا را به سایرین منتقل کرده‌اند؛ بنابراین اینگونه برداشت می‌شود که در گام اول باید فاصله ایمنی خصوصا در فضا‌های سرپوشیده به بیش از ۱،۵ متر برسد؛ ضمن این که احتمالا انتقال کرونا در فضا‌های سرپوشیده از طریق هوا به بالاترین حد خود خواهد رسید.

وی با بیان اینکه تاکید بر هوابرد بودن کرونا به این معنی نیست که رفتار‌های وسواس گونه، اضطراب و ترس از ابتلای بیماری در مردم افزایش یابد، گفت: به طور مثال برخی از مردم ترس باز کردن در و پنجره‌ها را دارند. هوابرد بودن ویروس به این معنی است که در فضا‌های مسقف و سرپوشیده می‌تواند آلودگی اتفاق بیفتد و این هم به این دلیل است که جابجایی و تعویض هوا وجود ندارد.

دریچه‌های متعدد کولر بستری خطرناک برای انتشار آلودگی در ساختمان

وی درباره هواساز‌ها و کولر‌های گازی نیز گفت: کولر‌های گازی می‌تواند در فضا‌های سربسته منبع آلودگی باشد، همچنین هواساز‌هایی که دریچه‌های متعددی هم در یک ساختمان دارند و صرفا با مکش هوای اتاق‌ها و چرخش آن در محیط‌های مختلف، هوا را خنک می‌کنند نیز می‌توانند به راحتی آلودگی را منتشر کنند؛ بنابراین باز بودن پنجره‌ها با هدف جریان یافتن هوای تازه ضرورت دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه در پایان هشدار داد: باید مطالب مربوط به بیماری از منابع و مراجع رسمی و علمی در دسترس مردم قرار گیرد و از ایجاد هرگونه ترس بی مورد و دامن زدن به شایعات در باره نحوه انتشارآلودگی در بین افراد بپرهیزیم. رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، شستشوی مکرر دست‌ها و عدم حضور در محیط‌های شلوغ و همچنین رعایت شرایط قرنطینه در صورت ابتلا می‌تواند از مهمترین راهبرد‌های کنترل این بیماری باشد.
 
 
منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->