اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد
سرخط خبرها

درد‌های ذهن ایثارگر من

  • کد خبر: ۴۰۹۲۶
  • ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۵
درد‌های ذهن ایثارگر من
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی
آمده بود دفتر مشاور، با لباسی سرتاپا تیره و ظاهری غمگین. در حضور روان‌شناس و در آن اتاق کوچک مشاوره هم باز دلش نمی‌آمد شکایت کند. به‌سختی از خودش می‌گفت و از روی ماجرا‌ها به‌سرعت رد می‌شد. از یک نارضایتی مداوم حرف می‌زد، اینکه خودش را دوست ندارد، از خودش راضی نیست و می‌تواند از این بهتر باشد. نسخه‌ای فوری و قطعی می‌خواست برای بهترشدن خودش. انگار قبل‌تر‌ها قوی‌تر بوده. هم کار می‌کرده است هم زندگی. همه خانواده اگر مریض می‌شدند، عروسی و عزا می‌گرفتند، خرید داشتند و خلاصه هر کاری، سراغ او را می‌گرفتند، اما این روز‌ها دیگر به اندازه قبل مفید نیست. به همه کارهایش نمی‌رسد و احساس می‌کند دیگران از او دلخورند.
مشکل زنان بسیاری این است: فداکار بودن افراطی. با تمام وجود برای دیگران ایثار می‌کنند، اما وقتی بدانند کاری از آن‌ها ساخته نیست، از خودشان شاکی می‌شوند. رضایت آنان در رضایت دیگری گره خورده است. زنان زیادی مسئولیت‌های فراوانی را به دوش می‌کشند تا نقطه اتکای اطرافیان باشند. ریشه بروز چنین رفتار‌هایی آن‌قدر زیاد است که هرکدام می‌تواند بهانه یک نوشته باشد، اما خلاصه‌وار بدانید اگر به چنین طرز تفکری مبتلا هستید، این‌ها درد‌های ذهنی شماست. به خاطر همه درد‌های روانی، اول به سراغ ریشه بروید و ریشه چیزی نیست جز کودکی. نحوه تربیت و رشد ما در کودکی و شیوه رفتار والدینمان سرنوشت ما را تعیین می‌کند. وجود والدینی که در تربیت سخت‌گیر هستند می‌تواند کودک را کمال‌گرا بارآورد. چنین کودکی در آینده سعی دارد همیشه بهترین باشد و از عهده هر کاری برآید.
همچنین والدینی که به هر دلیلی از فرزند خود انتظارات زیادی داشته‌اند. اغلب گفتگو‌ها در چنین خانواده‌ایی القاکننده این است که «تا می‌توانی تلاش کن دختر یا پسر خوبی باشی.» اصطلاح رایجی در روان‌شناسی وجود دارد به نام طرحواره و معنای کلی آن این است: تفکر نادرست، عمیق و ناخودآگاه درباره خود یا دیگران که رفتار‌های ما را طراحی می‌کند. طرحواره‌ها نیز از کودکی شکل می‌گیرند و قالب رفتار‌های ما در بزرگ‌سالی می‌شوند.
افرادی که دارای طرحواره ایثار هستند یک تجربه ذهنی مهم دارند که از آن بی‌اطلاع‌اند. آن‌ها همواره زمانی از سوی دیگران مورد تشویق و تحسین قرار می‌گرفتند که برای آن‌ها کاری انجام می‌دادند. آن‌ها در بزرگ‌سالی به افرادی تبدیل می‌شوند که شیفته فداکاری‌اند. همچنین داشتن نقش والد برای کودکانی که والدین بیمار داشته یا تک‌والد بوده‌اند، وجود والدین بی‌توجه و بسیاری مشکلات رفتاری دیگر آن‌ها باعث این رفتار‌ها می‌شود. سپس همانی می‌شود که مادر چند فرزند هستید، نماینده کلاس فرزند خود در مدرسه شده‌اید، برای خواهر‌ها و برادرهایتان به جای مادر هستید، در محل کار مسئولیت دیگران را به‌آسانی برعهده می‌گیرید و از این وضعیت به‌ظاهر رضایت دارید، اما یادتان باشد که چنین تلاش مستمری به شدت فرسوده‌کننده است. اجازه نمی‌دهد از لحظات خود لذت ببرید، چون مدام به لذت دیگران فکر می‌کنید. بیماری‌هایی جسمی که به خاطر دیگران به آن بی‌توجه بوده‌اید، خستگی مفرط، اضطراب و وسواس می‌تواند برخی عوارض این زندگی باشد و روزی به سراغتان بیاید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->