ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ ماسک سهلایه که محافظ شما دربرابر ویروس کروناست از ۲ لایه پارچه که در قسمت بیرونی و درونی ماسک به کار رفته به نام «اسپانباند» و یک تکه پارچه فیلترمانند به اسم «ملتبلون» و ۲ نخ کشی تشکیل شده است. اگر پویش «ماسک با نرخ مصوب» شهرآرا را دنبال کنید، متوجه خواهید شد که اگر این نوع ماسک با نرخ قانونی به دست شما نمیرسد، دلیلش نبود مواد اولیه بهویژه پارچه ملتبلون با قیمت دولتی است.
شهرآرا در گزارشهای مختلف به این موضوع پرداختهاست؛ مثلا در گزارشی با عنوان «فروش ماسک از در پشتی» به مشکلات تولیدکنندگان در تهیه این کالا با نرخ مصوب و اینکه بخشی از ماسکهای کارخانهای بهصورت غیرقانونی تولید و توزیع میشوند، اشاره کردیم. در گزارش دیگری با تیتر «مافیای ملتبلون» از کمبودهای تولیدکنندهها گفته و نوشته بودیم که پارچه ملتبلون که نقش فیلتر را بازی میکند، این روزها در بازار آزاد بیستبرابر نرخ مصوب (هر کیلوگرم ۳۰ هزار تومان) بهوفور یافت میشود، اما به نرخ دولتی به دست کارخانههای تولید ماسک نمیرسد.
حالا برای پیگیری اینکه بهمنظور برطرفشدن این کمبود چه اقدامهایی صورت گرفته است، بهسراغ علی غفوریمقدم، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، رفتهایم. او دراینباره به شهرآرا گفت: سازمان صمت از ۳ طریق برای تامین پارچه ملتبلون و اسپانباند موردنیاز تولیدکنندگان استان، پیگیری میکند که امیدواریم در روزهای آینده دراین زمینه به نتایج خوبی برسیم.
غفوریمقدم ادامه داد: در ابتدا آخرین لیست واحدهای مشغول فعالیت را از دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرفتهایم تا براساسآن برای تامین مواد اولیه موردنیازشان برنامهریزی کنیم.
او با اشاره به آخرین لیست ارسالشده ازسوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ابتدای شهریور بیان کرد: برایناساس ۱۳واحد صنعتی تولیدکننده ماسک سهلایه طبی و N۹۵ و همچنین ۷۹واحد کارگاهی تولید ماسک سهلایه در استان فعالیت میکنند. این لیست را برای معاونت علوم صنایع، وزارتخانه و دبیر ستاد مبارزه با کرونا در وزارتخانه فرستادهایم. البته پیش از این نیز، یعنی از تیرماه تاکنون، چندبار لیست واحدهای فعال را برای وزارتخانه ارسال کردهایم. وزارتخانه هم این لیست را برای استان همدان که محل تهیه پارچه ملتبلون است فرستاد. اینبار بهدلیل اهمیت موضوع با سرپرست وزارتخانه نیز مکاتبه و درخواست کردیم باتوجهبه قرمزبودن وضعیت کرونا در خراسان رضوی، نیاز استان ما را با اولویت تامین کنند.
غفوریمقدم ادامه داد: در اقدام دیگر به تولید این مواد در داخل استان توجه کردیم. اکنون ما یک واحد خوب در تولید اسپانباند داریم که لیست تولیدکنندهها را دراختیارش قرار میدهیم. همچنین پیگیری کردیم که پارچه ملتبلون در استان تولید شود.
به گفته معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان، اکنون یک واحد تولیدی کوچک ملتبلون در استان فعالیت میکند، اما در روزهای اخیر یک واحد دیگر هم توانسته است پروانه بهرهبرداری بگیرد و کار خود را آغاز کند و سازمان هم درتلاش برای تامین مواد اولیه برای این واحدهاست. او میگوید: تلاش میکنیم که ملتبلون و اسپانباند را داخل استان تولید کنیم تا نیاز تولیدکنندههای ماسک به مواد اولیه خارج از استان تاحدودی برطرف شود.
غفوریمقدم با اشاره به اینکه اگر مواد اولیه تامین شود ظرفیت تولیدیهای ماسک بسیار است، افزود: تلاش میکنیم در ابتدا پارچه ملتبلون را برای واحدهایی که ماسک خود را دراختیار دانشگاه علوم پزشکی میگذارند و بعد از آن برای سایر واحدهای بخش عمومی، تامین کنیم. امیدواریم این مشکل حل شود تا ماسک با قیمت مناسب دردسترس همه قرار گیرد.