افزایش دو و نیم برابری اضافه کاری پرستاران تصویب شد مسمومیت اعضای یک خانواده ۶ نفره در نیشابور با گاز منوکسیدکربن بهبود معیشت و مقابله با فقر در دستور کار شورای عالی رفاه بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران! آیا جوان‌ها هم پوکی استخوان می‌گیرند؟ رئیس شورای قضایی خراسان رضوی تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین ابعاد امنیت، امنیت دارایی‌های مردم است هشدار پلیس فتا درباره ۳ داروی معروف لاغری ورزش منظم، راهکاری ساده برای حفظ سلامتی و شادابی در زندگی پرمشغله امروزی کلید اتصال به ریشه‌ها ۲۸ زندانی زن جرائم غیرعمد از ابتدای امسال تاکنون (۱۰ دی ۱۴۰۳) در خراسان رضوی آزاد شده‌اند آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی در پی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی (۱۰ دی ۱۴۰۳) شیوع قابل‌توجه آنفلوانزا در کشور | هشدار وزارت بهداشت را جدی بگیرید ۳۱ هزار و ۱۰۸ دُز واکسن آنفلوانزا به گروه‌های هدف در مشهد تزریق شده است ماجرای اسب‌های رهاشده در خیابان طبرسی مشهد چه بود؟ + فیلم برخورد رخ‌به‌رخ پراید با تریلی در محور بردسکن به بجستان یک فوتی بر جای گذاشت (۱۰ دی ۱۴۰۳) بهترین روش پیشگیری از بوی بد دهان هنگام صبح پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳) | بارش باران از اواخر وقت فردا مرگ ۴ بیمار توسط یک پزشک هم مانع اشتغال او نمی‌شود! هر نخ سیگار ۲۰ دقیقه از عمرتان کم می‌کند افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی در سال ۱۴۰۴ هیچ تحرک جدیدی بر رودخانه هریرود توسط افغانستان انجام نشده است رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات بیماری آرتروز بیشتر در بین بانوان شایع است اعترافات عجیب قاتل برنجی | قساوتی که ریشه در کودکی دارد افزایش نرخ سرطان روده بزرگ در میان جوانان در سراسر جهان توصیه‌های مهم برای بیماران قلبی در هوای آلوده کدام استان‌ها امروز بارانی می‌شود؟ (۱۰ دی ۱۴۰۳) ۸ داروی جدید وارد فهرست دارویی کشور شد پرستاران منتظر تعیین تکلیف حقوق و دستمزد خود هستند بخشنامه جلوگیری از تأخیر پرداخت کارانه گروه‌های پزشکی جدید ابلاغ شد گلایه شهروندان از مبالغ نامتعارف دریافتی توسط شرکت‌ها برای حمل و نقل دانش آموزان | دست انداز‌های دریافت وجه سرویس مدارس گلایه شهروندان از شرایط بیمارستان اکبر مشهد | آبله مرغان به اضافه آنفلوانزا به اضافه کمبود امکانات!
سرخط خبرها

بالأخره مدرسه‌ها باز هست یا نه؟

  • کد خبر: ۴۱۹۱۹
  • ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۹
بالأخره مدرسه‌ها باز هست یا نه؟
حجت‌الاسلام محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
شرایط عجیب و پیش‌بینی‌نشده دوران کرونا، همه را سردرگم و حیران کرده است. از سویی شهروندان باید به سلامت شخصی و مراقبت‌های بهداشتی خانواده خود بیندیشند و از سوی دیگر باید با حساسیت و تردید چشم‌به‌راه تصمیم‌ها و اظهارنظر‌ها و اعلام قانون از مراجع ذی‌ربط و نهاد‌های رسمی بمانند. در این موقعیت حساس و سخت، اهمیت قانون‌گذاری و تصمیم‌سازی مدیران از هر زمان دیگری بیشتر است، زیرا فشار روانی و آثار جانبی یک تصمیم حساب‌نشده یا نادقیق می‌تواند ابعاد گوناگون زندگی شهروندان و محیط‌اجتماعی را تحت‌تأثیر قرار دهد و آسیب‌های گوناگون در پی داشته باشد. مهم‌ترین محور و اساسی‌ترین معیار برای سامان‌بخشیدن به نظام جامعه، حرمت و قطعیت و استحکام و اقتدار قانون است و در موقعیت‌های بحرانی باید بیش از شرایط عادی برای حفظ این صلابت و انضباط قانونی کوشید، زیرا ضوابط قانونی ممکن است آسان‌تر سست شوند و آن جایگاه و حرمت از دست برود.
 
در ماه‌های گذشته، تصمیم‌ها و مصوبه‌های متفاوت و گاه متناقض درباره مقررات و شیوه‌نامه‌های بهداشتی اعلام شد و برای مثال در موضوع برپایی مجالس عزاداری محرم مردم را دچار سردرگمی و بلاتکلیفی کرد. دشواری کار مسئولان برای تصمیم‌گیری در این شرایط کاملا قابل‌فهم است، ولی گاه اعلام نادقیق و متعارض ضوابط باعث می‌شود که جایگاه نهاد‌های رسمی و اعتبار و مشروعیت پیام‌های آنان دچار آسیب و خدشه‌ای شود که دیگر نتوان آن را جبران کرد و از آن مهم‌تر موجب می‌شود که اقتدار و قطعیت ضوابط قانونی چنان مخدوش شود که دیگر نتوان به نقطه پیشین بازگشت.

در موضوع بازگشایی مدارس نیز در روز‌های اخیر نقل‌قول‌های متفاوت و بعضا کاملا متناقض ازسوی مسئولان باعث همین سرگردانی و بلاتکلیفی شده است. وزیر محترم آموزش‌وپرورش در گفت‌وگوی رسمی با رسانه‌ملی برنامه‌ای را اعلام می‌دارد و مدیرکل آموزش‌وپرورش یک استان دیگر هم چیزی کاملا متفاوت را بخش‌نامه می‌کند. مدیران برخی مراکز آموزشی بر اساس تشخیص خود برنامه‌ای را به خانواده‌ها اعلام کرده‌اند و مدیران مدارس دیگری کار را به تصمیم خود خانواده و اولیای دانش‌آموزان وانهاده‌اند. اکنون تصور کنید حال‌وروز پدر و مادری شاغل را که نمی‌دانند بچه‌هایشان در روز‌های آینده چه وضعی دارند و خودشان چه باید بکنند! در همین حال ببینید دختر یا پسری که قرار بوده است بعد از مدت‌ها شوق و انتظار به کلاس اول ابتدایی برود و به او می‌گویند کلاس‌های مدرسه برقرار نیست، ولی در همان حال دخترعمو یا پسرخاله‌اش در یک منطقه یا مدرسه دیگر به سر کلاس می‌رود و با آب‌وتاب از مدرسه تعریف می‌کند، چه حالی خواهد داشت؟
 
در واقع ما بدون آنکه متوجه باشیم، داریم به این مخاطب می‌فهمانیم که قانون چندان هم جدی و لازم‌الاتباع نیست و ضوابط قانونی نه اموری سخت و انعطاف‌ناپذیر، بلکه مسائلی سیال و تغییرپذیرند که می‌توان به‌راحتی آن‌ها را دور زد و بی‌اعتنا از کنارشان گذشت! ممکن است شما بگویید که شرایط مدارس و مراکز آموزشی با هم فرق می‌کند و همه آن‌ها نمی‌توانند ضوابط‌بهداشتی را به‌شکل یک‌سان عمل کنند؛ این حرف کاملا درست است و قطعا شرایط مناطق مختلف کشور با هم فرق می‌کند و هیچ‌کس انتظار ندارد که همه مدارس کشور کاملا به‌یک شکل عمل کنند، اما چیزی که اینجا به‌عنوان قاعده و ضابطه قانونی به‌چشم می‌آید، همان رعایت مقررات بهداشتی است.
 
یعنی همه مدارس در همه کشور با هر موقعیت و شرایطی باید مقررات اعلام‌شده بهداشتی مثل فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند؛ چنان‌که سال‌ها همه مدارس با شرایط کاملا متفاوت در آغاز مهرماه کار خود را آغاز می‌کردند و همان‌طور که کسی نمی‌توانست قانون آغازبه‌کار مدارس را نادیده بگیرد، اکنون نیز کسی نمی‌تواند به ضوابط و مقررات قانونی بی‌اعتنا باشد. ولی متأسفانه اکنون والدین دانش‌آموزان می‌بینند برخی مسئولان کشور این خط‌قرمز قانونی را چندان جدی نگرفته‌اند و لحن صحبت آنان چنین است که «حالا ببینیم چه پیش می‌آید» و این همان چیزی است که باید از آن ترسید!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->