خروج حقیقی‌ها از سهم‌های بانکی به سمت سیمانی‌ها (۳ خرداد ۱۴۰۴) اثر افزایش ۴۵ درصدی دستمزد کارگران؛ تقریبا هیچ نوسان افزایشی بازار طلا و سکه اجلاس رؤسای بانک مرکزی کشورهای عضو شانگهای برگزار می‌شود ۶۰ هزار میلیارد تومان برای ۱۴۲۰ مگاوات برق | بزرگ‌ترین تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری کشور در نیروگاه‌های خورشیدی خراسان رضوی چگونه درخواست کارت سوخت بدهیم؟ ۲ فروند هواپیمای ایرباس به صنعت هوایی کشور اضافه شد وزیر جهاد کشاورزی در مشهد: اجازه نمی‌دهیم چرخ توسعه، ضعیفان را زیر بگیرد جریمه سنگین برای فروش سهمیه کارت سوخت ره صدساله توسعه در چهار روز | گزارش شهرآرانیوز از نمایشگاه ملی بورس، بانک، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مشهد+فیلم حرکت بزرگ مشهد به سمت جذب سرمایه| ۷۰ هزار میلیارد تومان فرصت اقتصادی در انتظار بخش خصوصی زنگ هشدار به صدا درآمد | مصرف برق کشور از ۶۵ هزار مگاوات عبور کرد استاندار خراسان رضوی: خواف می‌تواند موتور پیشران توسعه شرق کشور باشد امضای سه تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی میان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، مجلس و استانداری خراسان رضوی اتمام حجت مجلس با بانک‌های خصوصی | برخورد با متخلفان نظام بانکداری، تکلیف قانونی نمایندگان است روایت یک جلسه پرحاشیه با دستاورد‌های فراتر از انتظار | تصویب افزایش سطح اختیارات بانک‌های خراسان رضوی تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان اضافه‌شدن ۳ هزار مگاوات برق به شبکه سراسری تا پایان مرداد ۱۴۰۴ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: ما به مذاکرات امیدوار هستیم | گشایش‌هایی حاصل خواهد شد وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی: رشد اقتصادی کشور ما منابع‌محور است؛ بنابراین پایدار نیست صدور بیمه نامه‌ها از امروز منوط به استعلام از سامانه املاک و اسکان است (یکم خرداد ۱۴۰۴) تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند استاندار خراسان رضوی: فضای نسبتاً خوبی در حوزه اقتصادی در استان داریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، یکم خرداد ۱۴۰۴) | احتمال بارش تگرگ در مناطق شمالی استان فرابورس در راه مشهد | سرمایه‌های ملی، پشتوانه جدید پروژه‌های برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی طلای جهانی صعودی ماند (یکم خرداد ۱۴۰۴) کشف و ضبط ماینر‌های میلیاردی از یک مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در مشهد قیمت بیت‌کوین رکورد زد (یکم خرداد ۱۴۰۴) نشست تخصصی فعالان اقتصادی خراسان رضوی با مدیران بورس کشور | نهاد‌های مالی کشور در مشهد تجمیع می‌شوند سند جامع سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهری مشهد رونمایی شد
سرخط خبرها

دستگاه‌های کارتخوان سیار با تراکنش‌های پایین جمع می‌شوند

  • کد خبر: ۴۴۸۴۹
  • ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۸
دستگاه‌های کارتخوان سیار با تراکنش‌های پایین جمع می‌شوند
در پی شیوع کرونا تقاضا برای دستگاه‌های کارتخوان بالا رفته و طبیعتا تعداد تراکنش‌ها، که هزینه آن بر عهده بانک‌هاست، بیشتر شده است؛ بنابراین بانک‌ها باید بیشتر هزینه کنند در حالی که منابع زیادی هم از این راه عایدشان نمی‌شود. به همین دلیل با جدیت بیشتری در پی جمع آوری پوز‌هایی با تراکنش‌های مبلغ پایین هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، تراکنش‌های متقاضیان دستگاه‌های کارتخوان (pos) طی هر ماه باید قابل قبول باشد در غیر این صورت کارت‌خوان‌هایی که حداقلی از تراکنش ماهانه را نداشته باشند جمع آوری می‌شود.

 

این موضوع سال‌هاست مطرح می‌شود، اما به نظر می‌رسد این روز‌ها با شدت بیشتری در حال پیگیری است. تا جایی که اخیرا خیلی از فروشندگان در ایستگاه‌های مترو که هر کدام صاحب یک پوز هستند، این موضوع را در بین سخنان خود مکررا مطرح می‌کنند.

 

به گفته آنها، تعداد زیادی از این فروشندگان از طرف شبکه بانکی اخطار دریافت کرده‌اند، چرا که حجم و رقم تراکنش‌هایشان در حدی نیست که برای بانک به‌صرفه باشد؛ بنابراین هزینه حاصل از نصب و راه‌اندازی این کارتخوان‌ها تامین نمی‌شود. کارتخوان‌های کم‌تراکنش جز زیان برای بانک‌ها نتیجه‌ای ندارند، ظاهرا کمکی هم به جذب سپرده و گردش مالی و جذب منابع بیشتر برای آن‌ها نکرده‌اند.

 

در حال حاضر برای دریافت این پوز‌ها از شبکه بانکی، علاوه بر مدارکی که از شما در این زمینه خواسته می‌شود (مدارک شناسایی، جواز کسب و…) حداقلی برای تراکنش‌های شما هم اعلام می‌شود. برای مثال استفاده از دستگاه‌های کارتخوان بانک ملی باید شامل ماهانه ۲۵ تراکنش و در مجموع به مبلغ ۲۵ میلیون تومان باشد و یا ۴۰ تراکنش بدون محاسبه گردش حساب را طی این مدت در برگیرد.

 

از آن‌جا دستگاه‌های کارتخوان از خارج کشور وارد می‌شوند با توجه به شرایط تحریم هم اکنون تهیه آن‌ها با سختی و محدودیت‌هایی همراه است. در این شرایط بانک‌ها باید هم هزینه تراکنش‌ها و هم اجاره این دستگاه را به شرکت‌های پی‌اس‌پی بدهند.

 

زیان بانک‌ها در پی کرونا و افزایش تراکنش‌ها

محمدرضا جمشیدی، رئیس کانون بانک‌های خصوصی، در این باره می‌گوید: طبیعی است که بانک اقدام به جمع آوری پوز‌ها کند. بانک مرکزی ده سال است که برای خدمات الکترونیکی که ارائه می‌دهند هیچ کارمزدی را به عهده مردم نمی‌گذارد و تمام این خدمات برای مردم رایگان و بر عهده بانک‌ها است. درحالی که بانک‌ها رسما هیچ عایدی از این راه ندارند.

 

او تاکید می‌کند: قطعات این دستگاه وارداتی است و قیمت آن بسیار بالا رفته است. وقتی بانکی از این راه درآمد ندارد چرا باید هزینه کند؟ در ابتدا بر اساس دستور اداره پولشویی بانک مرکزی قرار بود این دستگاه‌ها در دست کسانی که محل استقرار مطمئن و مشاغل تعریف شده‌ای دارند، قرار گیرد، اما حالا حتی در دست متکدیان هم دیه می‌شود چرا که شرکت‌هایی که مسئول ارائه این دستگاه‌ها هستند از باتک‌ها کارمزد می‌گیرند و سود می‌کنند. با شیوع کرونا داوطلب برای دریافت پوز زیاد شده و هزینه برای بانک‌ها بالاتر رفته است.

 

به گفته او پیش از این شبکه بانکی برای جذب منابع بیشتر، داوطلبانه اقدام به ارائه این خدمات می‌کرده و به واسطه این خدمتی به فروشندگان داده می‌شد و بار چاپ اسکناس هم از روی دوش بانک‌مرکزی برداشته می‌شد. در حال حااضر با افزایش دستگاه‌های کارمزد و بیشتر شدن تعداد تراکنش‌ها ادامه این روند برای بانک‌ها به صرفه نیست.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->