کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید جزئیاتی از  پرونده نزاع مرگ بار در روز اول سال ۱۴۰۴ تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد
سرخط خبرها

طراحی ماسک «قاتل» ویروس کرونا

  • کد خبر: ۴۹۶۲۵
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷
طراحی ماسک «قاتل» ویروس کرونا
محققان «دانشگاه ناتینگهام ترنت» انگلیس در مطالعه اخیرشان از ماسک صورت جراحی پنج‌لایه‌ای خبر داده‌اند که درون آن مس تعبیه شده است که می‌تواند ۹۰ درصد ذرات ویروس کرونا را از بین ببرد. به گفته آن‌ها این ماسک‌ها تا کریسمس در دسترس پزشکان انگلیس قرار خواهد گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان «دانشگاه ناتینگهام ترنت» انگلیس در مطالعه اخیرشان از ماسک صورت جراحی پنج‌لایه‌ای خبر داده‌اند که درون آن مس تعبیه شده است که می‌تواند ۹۰ درصد ذرات ویروس کرونا را از بین ببرد. به گفته آن‌ها این ماسک‌ها تا کریسمس در دسترس پزشکان انگلیس قرار خواهد گرفت.

به نقل از دیلی میل، اواخر سال جاری برخی از پزشکان در انگلیس می‌توانند ماسک‌های ویژه‌ای که مجهز به یک لایه نانو مس است در اختیار داشته باشند. ماسک‌های صورت برای جلوگیری از ویروس کرونا و سایر عوامل بیماری زا استفاده می‌شود گرچه ماسک‌های جراحی استاندارد سه‌لایه در انجام این امر موثر هستند اما اگر آن ماسک‌ها ضد عفونی نشوند و یا پس از استفاده دور انداخته نشوند، ویروس می‌تواند بر روی سطح آن زنده بماند.

یکی از دانشمندان دانشگاه ناتینگهام ترنت این ماسک را طراحی کرد و شرکت وی به نام «فارم تو فارم» (Pharm۲Farm) اکنون در حال تولید آن‌هاست. دکتر «گرت کیو» (Gareth Cave) متخصص فناوری نانو می‌گوید این ماسک‌ها اواخر این ماه تولید خواهد شد و در ماه دسامبر به صورت تجاری عرضه خواهد شد.

ماسک مذکور همچنین دارای گواهی‌نامه نوع IIR است که این استاندارد طلایی برای ماسک‌هایی است که باعث می‌شوند ۹۹/۹۸ درصد ذرات فیلتر شوند. این ماده(مس) ۹۰ درصد ذرات ویروس کرونا را در کمتر از یک ساعت از بین می‌برد. مس مدت زیادی است که به دلیل خاصیت ضد ویروسی شناخته می‌شود، به همین دلیل کارشناسان خواستار استفاده از آن در چرخ دستی‌های خرید و دستگیره‌های درب برای توقف انتقال ویروی کرونا هستند.

در ماه ژوئن دکتر «فلیسیتی دو کوگان» (Felicity de Cogan) از دانشگاه بیرمنگام گفت که مس یکی از مواد کشنده ویروس است، به این معنی که افرادی که سطوح دارای لایه مسی را لمس می‌کنند بعید است که به این بیماری مبتلا شوند. وی گفت مطالعات نشان داده است که حتی فلزات غیر مهندسی نیز ۹۹ درصد پس از ۲ تا ۶ ساعت در از بین بردن ویروس موثر هستند. مس به عنوان فلزی که دارای خواص ضد میکروبی است به خوبی شناخته شده است.

دکتر کیو از دانشگاه ناتینگهام ترنت از تخصص خود در زمینه فناوری نانو برای افزایش خواص ضد ویروسی مس استفاده کرد. او لایه‌ای از نانوذرات مس را ایجاد کرد که درون ماسک بین دو لایه فیلتر شده و دو لایه مقاوم در برابر آب قرار می‌گیرند و این به آن معنا است که یون‌های مس در صورت تماس با ویروس کرونا آزاد می‌شوند.

دکتر کیو گفت: دیدن اینکه گامی مهم در جهت نابودی ویروس کرونا برداشته‌ایم هیجان انگیز است. ماسک مذکور تأثیر واقعی در مبارزه با شیوع کووید۱۹ دارد. ثابت شده است ماسکی که تولید کرده‌ایم ویروس‌ها را در اثر تماس با ماسک غیرفعال می‌کند. لایه ضد ویروسی نیز ویروس را که توسط لایه‌های فیلتر به دام افتاده است از بین می‌برد.

چالش استفاده از ماسک‌های معمولی(از نوع ماسک جراحی) این است که آنها فقط مانع از ورود یا خروج ویروس به ماسک می‌شوند اما مکانیزم فعالی برای کشتن آن ندارند. با از بین بردن ویروس در هنگام تماس، می‌توان آسوده خاطر بود که ماسک صورت استفاده شده می‌تواند با خیال راحت دور انداخته شود چرا که دیگر دارای ویروس بر روی سطح خود نیست.

این ماسک اولین ماسکی نیست که برای جلوگیری از گسترش کووید۱۹ در آن از لایه‌های مسی استفاده  شده چرا که چندی پیش محققان ام آی تی نیز از تلاش برای تولید ماسک با کمک مس خبر داده بودند. اخیرا محققان موسسه ام آی تی گامی مهم در این جهت برداشته‌اند و امیدوارند که بتوانند ماسکی ایجاد کنند که ویروس‌ها را با استفاده از گرما غیرفعال کند.

آن‎ها می‌خواهند یک ماسک قابل استفاده مجدد مجهز به یک شبکه/مش مسی گرم شده بسازند. محققان موسسه «ام‌آی‌تی» در مطالعه اخیرشان از ایده طراحی ماسکی منحصر به فرد خبر داده‌اند که قابل استفاده مجدد است و در فیلتر کردن و غیرفعال کردن ویروس‌های کرونا بسیار موثر است. ایده این ماسک اینگونه است که همانطور که کاربر ماسک را می‌پوشد و عملیات دم و بازدم را انجام می‌دهد، هوا به طور مکرر از طریق شبکه عبور می‌کند و هرگونه ذره ویروسی در هوا با شبکه و دمای بالا کند و غیرفعال می‌شود. چنین ماسکی می‌تواند برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و افراد در شرایطی مانند اتوبوس شلوغ که دستیابی به فاصله اجتماعی چالش برانگیز است، مفید باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->