اعزام ۴ هزار مددجوی کمیته امداد خراسان رضوی به اربعین | مشارکت خیرین، آرزوی زیارت کربلا را محقق ساخت امتحانات دانشگاه‌ها در تعطیلات روز شنبه (یکم شهریور ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | لزوم پایان امتحانات تا ۲۳ شهریور مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد: مشهد کمترین سرانه مصرف آب را در سطح کشور دارد خداحافظی با پیرترین هواپیمای کشور | ایرباس ۴۱ ساله ایران‌ایر بالاخره بازنشست شد ثبت ۵۴۳ چندقلوزایی در خراسان رضوی طی ۴ ماه نخست سال جاری کم‌خوابی چگونه سلامت قلب را تهدید می‌کند؟ چرا چای جایگزین مناسبی برای آب نیست؟ وزیر کشور: آموزش نباید به خاطر ناترازی انرژی تعطیل شود شرایط برای واگذاری سریع سهام شرکت‌های صندوق تأمین اجتماعی مهیا نیست شیرخشک رژیمی وارد داروخانه‌ها شد اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) ۱۳۰۰ طلاق صوری در میان مقرری بگیران تأمین اجتماعی کشف شد وعده وزیر آموزش و پرورش برای افتتاح ۲۴۰۰ مدرسه تا مهر ۱۴۰۴ + ویدئو ۱۷۰ ایستگاه صلواتی به زائران پیاده در جاده‌های مشهد خدمت می‌کنند اعمال محدودیت‌های جاده‌ای در تعطیلات شهادت امام رضا (ع) چرا درختان ۸۰ ساله ارومیه نابود شدند؟ المپیادی‌ها از «سربازی» معاف نیستند | کسب ۴۰ مدال طلای جهانی در ۲.۵ سال اخیر تخصیص اعتبار ۵ هزار میلیارد ریالی به سپاس‌کارت معلمان کشف ۱۴۸ قطعه سکه طلای فاقد کد استاندارد در سبزوار (۲۸ مرداد ۱۴۰۴) بیش از ۱۶ درصد مدارس کشور غیردولتی هستند | اجرای قانون بیمه ۳۰ ساعته معلمان از ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۴ تدابیر ویژه برای جلوگیری از قطع برق در اطراف حرم امام‌رضا(ع) در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ | تصمیم‌گیری نهایی با استاندار معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی نیمه‌اول شهریورماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود بوی بدن چه چیز‌هایی را در مورد سلامتی شما آشکار می‌کند اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد نحوه برگزاری امتحانات نهایی در تابستان ۱۴۰۴ عملیات تی پی بدامِن؛ نقشه شوم آمریکا و انگلیس علیه مصدق آغاز واریز حقوق مردادماه بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی از فردا (چهارشنبه، ۲۹ مرداد ۱۴۰۴) + جدول زمانی آیا معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با حقوق مرداد واریز می‌شود؟
سرخط خبرها

آشنایی با انواع و اقسام کوفته که در گذشته طبخ می‌شده است

  • کد خبر: ۵۱۵۴۸
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
آشنایی با انواع و اقسام کوفته که در گذشته طبخ می‌شده است
امروز بیشتر ما کوفته را به ۲ نوع ساده و تبریزی می‌شناسیم و در کتاب‌های آشپزی دستور پخت همین ۲ نوع کوفته موجود است. در گذشته انواع و اقسام دیگری از کوفته هم رواج داشته و از سفره رعیت تا پادشاه با این غذای لذیذ مزین می‌شده است.
یوسف انصاری | شهرآرانیوز؛ امروز بیشتر ما کوفته را به ۲ نوع ساده و تبریزی می‌شناسیم و در کتاب‌های آشپزی دستور پخت همین ۲ نوع کوفته موجود است. کوفته تبریزی امروز شهرت جهانی دارد و مهارت پخت سنتی کوفته تبریزی به‌عنوان اثر ناملموس در فهرست آثار ملی ثبت شده است. در گذشته انواع و اقسام دیگری از کوفته هم رواج داشته و از سفره رعیت تا پادشاه با این غذای لذیذ مزین می‌شده است.
 
 
حاج علی‌اکبرخان آشپزباشی در کتاب سفره اطعمه، انواع کوفته را که در سفره ناصرالدین‌شاه قاجار چیده می‌شده، چنین شرح داده است: «خوان ششم کوفته است و در آن ۱۰ کاسه است: کاسه اول کوفته معلاست و طبخ آن چنان باشد که جعفری و نعناع را خرد کرده، گوشت را هم با پیاز خوب کوبیده، لپه و برنج چلاوی کرده و ادویه و زعفران و نمک مخلوط نموده، در صافی گذارده، لایش تخم‌مرغ نپخته و آلوی بخارایی یا گوجه برقانی یا قیصی خشک با مرغ بریان، درسته گذارده در دیگ. آب را جوش آورده، بیندازند. همین‌که نیم‌پز شد، صافی را بازنمایند و در شکم مرغ زرشک بی‌دانه و خلال بادام و پسته و خلال نارنج گذارند. بعد از پخته‌شدن، سرکه‌شیره یا سکنجبین زده، نعناع داغ نموده، درسته توی ظرف گذارند و آبش را هم رویش ریزند.
 

کاسه دویم کوفته سفید است و طبخ آن چنان باشد که تره و شبت و ترخان و مرزه را خرد کرده، گوشت را با پیاز کوبیده، با برنج خیسانده و لپه مخلوط کرده و نمک و فلفل زده و دانه‌دانه گلوله کرده، در دیگ در آب جوش اندازند. اگر خواهند آش‌دار باشد، برنج و لپه و سبزی هم بعد از کوفته به فاصله چند جوش که کوفته روی آب آمد، توی آن ریخته، بپزند و پیاز داغ کنند. اگر خواهند تخم‌مرغ نپخته و آلوی بخارایی یا گوجه برقانی یا قیصی در آن گذارند.
 

کاسه سیُم کوفته ریحان است و آن چنان باشد که سبزی ریحان را به‌تن‌هایی مانند کوفته سفید بپزند. آبدار باشد بی‌آش؛ و پیاز داغ کنند.
 
کاسه چهارم کوفته تبریزی است و آن چنان باشد که تره و شبت و گوشت دنبه‌دار و برنج چلاوی کرده و پیاز فراوان و لپه پخته و ادویه زیاد را کوفته کنند. آبدار باشد بی‌آش.
 
کاسه پنجم کوفته سرکه‌شیره است و آن چنان باشد که سبزی آش، سرکه‌شیره و گوشت و پیاز را کوبیده و ادویه زده، کوفته کنند. خواهند آش‌دار کنند، خواهند آبدار (آش‌دار به‌معنای لعاب‌دار است و آبدار به معنای رقیق و بدون لعاب).
 
کاسه ششم کوفته سماق است. آن هم مانند کوفته سرکه‌شیره پخته شود، اما آش‌دار باشد.
 
کاسه هفتم کوفته آب‌غوره است و آن مانند کوفته سماق آش‌دار باشد.
 
کاسه هشتم کوفته زرشک است. آن هم مانند کوفته سماق آش‌دار باشد. کاسه نهم کوفته نخودچی است و آن چنان باشد که گوشت را با پیاز کوبیده و نخودچی را هم جدا کوبیده و الک کرده، مخلوط گوشت نموده و گلوله‌گلوله کوچک‌تر از کوفته کرده و سرخ نموده در آب انداخته، بپزند. اگر خواهند سرکه‌شیره زنند و نعناع داغ کنند، آبدار باشد. کاسه دهم کوفته‌ریزه است و آن چنان باشد که گوشت را با پیاز کوبیده، آب که جوش آمد، به‌قدر سر گنجشک آن را گلوله‌گلوله نموده، بیندازند. آبدار باشد. نمک و فلفل زنند.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->