یحیی سریع: نیروگاه برق حیفا را با موشک زدیم افشاگری یک نماینده مجلس از پشت پرده‌های فیلترشکن فروشی تصویب برگزاری انتخابات شوراها بصورت تناسبی در کمیسیون شوراها موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیئت دولت بررسی شد تیراندازی یک دانشجو در محوطه دانشگاه عراقی (۱۶ دی ۱۴۰۳) محو شدن وزیر خارجه آلمان در تصاویر دیدار با الجولانی ۵ نظامی صهیونیست بر اثر انفجار بمب در غزه زخمی شدند (۱۶ دی ۱۴۰۳) سود فروش فیلترشکن به جیب چه کسانی می‌رود؟ سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد: کارگروهی درباره اتباع خارجی در وزارت کشور تشکیل می‌شود تکذیب دیدار «پوتین» با «شولتس» و «ترامپ» السودانی: تلاش کردیم عراق را از حلقه آتشی که در منطقه گسترش یافته نجات دهیم دولت تصویب کر د: ایجاد بندر خشک توسط بخش خصوصی در خراسان‌شمالی وقوع انفجار‌های شدید در اطراف دمشق (۱۶ دی ۱۴۰۳) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به لغو توافق آتش‌بس با لبنان تهدید کرد بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای مراسم تحلیف دوم ترامپ جمع آوری شد رزمایش‌های اقتدار نیرو‌های مسلح در زمین و آسمان و دریا‌های ایران به اجرا در خواهد آمد علت شهادت یکی از مرزبانان در کردستان یخ زدگی در سرما نبود ابلاغ یک قانون از سوی رئیس جمهور جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازی (۱۶ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی نداریم پزشکیان: فقر و تبعیض عوامل اصلی ایجاد نارضایتی و وقوع جرم در جامعه است واکنش مجلس به سدسازی افغانستان | موضوع آب‌های مرزی به یک پروژه امنیتی تبدیل شده است دولت به صورت هم‌زمان برای معیشت، آموزش و سلامت مردم در حال برنامه‌ریزی و اقدام است سردار تنگسیری: میدان و دیپلماسی مکمل یکدیگر هستند آیت‌الله علم‌الهدی: اساس خدمت در هلال‌احمر بر فداکاری و ایثار استوار است سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر | اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد ماجرای شهادت سپهر روشنی، مرزبان کردستانی چه بود؟ (۱۶ دی ۱۴۰۳) رئیس مجلس: ۱۲ هزار قانون فعلی به ۳۵۰۰ قانون تبدیل می‌شود | طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت تصویب شد عراقچی در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی: سلاح اصلی مکتب مقاومت خون شهدا است
سرخط خبرها

قالیباف: تأکید رهبری بر این بود که نکاتی به‌صورت مکتوب به شما ارائه می‌کنم تا به روسیه ببرید

  • کد خبر: ۵۸۲۳۲
  • ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۷
قالیباف: تأکید رهبری بر این بود که نکاتی به‌صورت مکتوب به شما ارائه می‌کنم تا به روسیه ببرید
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره تأکیدات قبلی خود به وزیر خارجه درباره لزوم تمرکزاین وزارت خانه بر حوزه اقتصادی، تأکید کرد: وزارت امور خارجه باید از ۲۰ سال پیش رویکرد خود را از نگاه سیاسی‌امنیتی تغییر داده و کاملا اقتصادی‌سیاسی می کرد، تا می‌توانستیم از ظرفیت‌های کشور برای ارتقای توان اقتصادی به‌خوبی استفاده کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدباقر قالیباف شب گذشته در ساعات اولیه ورود خود به روسیه در نشستی با دیپلمات‌ها و رؤسای نهادهای جمهوری اسلامی ایران در مسکو در محل سفارت ایران در این کشور، ضمن گرامیداشت دهه فجر و سالروز نیروی هوایی گفت: کشور امروز با چالش‌های کوچکی مواجه شده که این چالش‌ها ناراحتی مردم را در پی داشته است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نقدهای بحقی نسبت به مشکلات کشور به‌ویژه در حوزه مسائل اقتصادی وجود دارد اما بیشتر نقدها به جنبه‌های مدیریتی و بروکراسی حاکم در کشور وارد است، انقلاب اسلامی عظمت‌های بزرگی را آفریده و مشکلات ناشی از ضعف‌های مدیریتی مانند گرد و غباری روی آن را فرا گرفته است.

 

وی تصریح کرد: قدرت امروز جمهوری اسلامی از شبه قاره هند تا ساحل مدیترانه تأثیرگذار بوده و اجازه شکل‌گیری به هژمونی آمریکا را نداده است و از سوی دیگر در داخل کشور توانسته‌ایم در حوزه‌های صنایع دفاعی، تکنولوژی، علم و... تحولات عظیمی را به وجود بیاوریم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه ضمن انتقاد از فرار سرمایه از کشور گفت: شاهدیم که در برهه‌ای با وجود درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری تورم باقی مانده و رشد اقتصادی ایجاد نشده اما گاهی با درآمد ۲۰ میلیارد دلاری شرایط بهتر و قوی‌تری در حوزه زیرساخت‌های کشور به وجود آمده که این موضوع بیانگر ضعف‌ها و قدرت‌های مدیریتی در کشور است.

 

قالیباف با تأکید بر اینکه اکنون در نقطه‌ای ایستاده ایم که با وجود تمام فشارها می‌توانیم یک تحول بزرگ در کشور به وجود بیاوریم، افزود: در بخش‌هایی مانند حوزه علمی، دفاعی و تکنولوژی که مبتنی بر سنت‌های الهی و مدیریت درست حرکت کرده‌ایم، موفق بودیم و عمق استراتژیک ما ۲ هزار کیلومتر شده است اما متأسفانه در حوزه اقتصادی عمق استراتژیک ما به اندازه یک خمپاره 60 هم نیست.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به بیان مشکلات و چالش ها از سوی افراد حاضر در این نشست، افزود: ما می‌توانیم حوزه اقتصادی را هم با همان قدرت بالا ببریم. فصل مشترک تمام مشکلاتی که امشب در این نشست مطرح شد، این است که ما نمی‌توانیم تولیدات خود را ۲ هزار کیلومتر آن طرف‌تر به فروش برسانیم و ریشه اصلی تمام این مشکلات در این خلاصه می‌شود که توان تولید و قدرت سیاسی برای انجام هماهنگی‌ها و ظرفیت‌های لازم را داریم اما سوءمدیریت و بروکراسی های غلط موجود، مشکل اصلی ماست که اجازه استفاده از این ظرفیت ها را نمی دهد.

 

وی در ادامه همچنین با اشاره به سخنان خود که 2 هفته پیش خطاب به ظریف وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس بیان کرده بود، اظهار کرد: وزارت امور خارجه باید از ۲۰ سال پیش رویکرد خود را در حوزه وزارت خارجه و سفارتخانه ها از نگاه سیاسی- امنیتی تغییر داده و کاملا اقتصادی- سیاسی می کرد، تا می‌توانستیم از ظرفیت ها به خوبی استفاده کنیم.

 

قالیباف درباره انگیزه انتخاب روسیه به عنوان اولین کشور خارجی برای سفر پارلمانی خود اظهار کرد: از سال ۲۰۰۸ معتقد بودم که قرن ۲۱، قرن آسیاست، با نگاه به منابع قدرت در پنج قاره دنیا شاهدیم که این قدرت به آسیا و حوزه اوراسیا ختم می‌شود. از سوی دیگر با توجه به یک جانبه گرایی آمریکا، فرصت‌ و منافع مشترک ما با روسیه می‌تواند یک همپوشانی خوبی را به وجود بیاورد مانند موضوع سوریه که در حوزه سیاست جهانی آن به خوبی اقدام شد البته در بحث اقتصادی آن کمی تاخیر داریم.

 

وی ضمن تأکید بر اینکه روابط ما با روسیه باید راهبردی، مستمر و مداوم باشد، گفت: علت سفر من به این کشور اطمینان بخشی به روسیه بود تا بداند بروز هر اتفاقی در غرب هیچ تأثیری بر روابط ما با آن‌ها نمی‌گذارد و ما اکنون به دنبال زیرساخت‌های جدیدی برای استفاده از ظرفیت‌ها هستیم.

 

رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: غرب‌گراها در کشورمان در بحث همکاری‌های مشترک ایران با روسیه و چین سنگ‌اندازی‌هایی می کنند، مانند بحث برنامه راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین که ظرف ۴۸ ساعت هجمه ای را علیه چین به راه انداختند که موجب تعجب این کشور شد. همچنین شاهد بودیم که از روزی که سفر من به روسیه قطعی شد، هجمه های زیادی را به وجود آوردند.

 

وی با بیان این که در این سفر حامل پیام رهبرانقلاب که حاوی ادامه‌دار بودن طرح‌های راهبردی میان ایران و روسیه است، برای رئیس جمهور روسیه هستم، اظهار کرد: با این وجود شاهدیم همان جریان‌ها، طی ۲۴ ساعت چه غوغایی علیه این سفر به راه انداختند که بیانگر یک طراحی مشخص است.

 

قالیباف افزود: در برهه ای حتی زمانی که می‌خواستم زمان سفر به روسیه را به تعویق بیندازم، رهبر معظم انقلاب فرمودند این سفر را به تأخیر نیندازید و تأکیدشان بر این بود که نکاتی را به صورت مکتوب به شما ارائه می‌کنم تا به روسیه ببرید.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به دیپلمات ها و رؤسای نهادهای جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: اقدامات و تلاش‌های شما بسیار اثرگذار و مؤثر است و ما در حوزه منطقه‌ای و جهانی فرصت‌های مناسبی را داریم که باید به درستی استفاده شود.

 

در این نشست دیپلمات ها و رؤسای نهادهای جمهوری اسلامی ایران ضمن بیان مشکلات و مسائل خود در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی، نظرهای کارشناسی خود را هم مطرح کردند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->