عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از محمود حکیمی در بیمارستان جدیدترین اپرای «پرواز همای» روی صحنه + جزئیات روز سینما تبریک ندارد! سینماگران چقدر امنیت شغلی دارند؟ فراخوان سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر خراسان‌رضوی منتشر شد اکران «شه‌سوار» در سینما آغاز شد تجلیل از ستارگان مطرح در جشن تورنتو ۲۰۲۴ برگزاری سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز وضعیت سینمای ایران از نگاه بابک‌ خواجه‌پاشا، کارگردان «در آغوش درخت» پیشنهاد‌هایی برای قرار گرفتن بلیت سینما در بسته تفریحی خانواده‌ها یک چهارچوب شکنی هنرمندانه در گالری «هنگام» «بشوی اوراق اگر هم درس مایی» | یادی از برخی استادان فرهنگ و ادبیات که در شاعری نیز دستی داشتند «علیرضا طبایی» راهی خانه ابدی شد (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) «جشن مهر سینما» در خراسان‌رضوی موسم قدرشناسی از هنرمندان سینمایی استان است «نظم» جشنواره فیلم زوریخ را افتتاحیه می‌کند «پری صابری»، کارگردان تئاتر، درگذشت (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) + علت فوت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز ملی سینما
سرخط خبرها

درباره ژوزه ساراماگو که در ۶۰ سالگی به شهرت رسید

  • کد خبر: ۷۰۷۹۲
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰
درباره ژوزه ساراماگو که در ۶۰ سالگی به شهرت رسید
زبانزدِ سر پیری و معرکه‌گیری را احتمالا بتوان درباره ژوزه ساراماگو (۲۰۱۰ - ۱۹۲۲) صادق دانست. این نویسنده پرتغالی در شصت سالگی با نوشتن رمانی به نام «بالتازار و بلموندا» ناگهان مشهور شد.

ایرج توسی | شهرآرانیوز - زبانزدِ سر پیری و معرکه‌گیری را احتمالا بتوان درباره ژوزه ساراماگو (۲۰۱۰ - ۱۹۲۲) صادق دانست. این نویسنده پرتغالی در شصت سالگی با نوشتن رمانی به نام «بالتازار و بلموندا» ناگهان مشهور شد. او البته در بیست وپنج سالگی نخستین رمانش را با نام «سرزمین گناه» نوشت، اما نتوانست ناشر را برای چاپ دوم آن متقاعد کند و در نتیجه بی‌خیال رمان‌نویسی شد. ساراماگو در روستایی در صدکیلومتری لیسبون زاده شد و در کودکی به سبب وضعیت مالی نامناسب خانواده ناچار شد در مدرسه فنی درس بخواند. او پس از پایان دوران مدرسه به حرفه مکانیکی مشغول شد. در این زمان به کتاب خواندن علاقه پیدا کرد و زمان فراغتش را در کتابخانه همگانی در شهر لیسبون سپری می‌کرد.

 

پس از ۲ سال، کارش را رها کرد و به پیشه‌های مترجمی در یک بنگاه انتشاراتی و روزنامه‌نگاری پرداخت. او تا پیش از شصت‌سالگی چند دفتر شعر و شماری از داستان‌های کوتاه خود و یادداشت‌های سیاسی‌اش را در قالب کتاب به چاپ رساند، اما در پی موفقیت «بالتازار و بلموندا» دیگر کمابیش همه وقت نوشتنش را صرف نگارش رمان کرد. او با نگارش رمان‌هایی مانند «سال مرگ ریکاردو ریش» و «کوری» توجه منتقدان را بیش از پیش به آثار خود برانگیخت. آن‌ها از هوش بالای ادبی و سبک پیچیده و ویژه او گفتند و نوشته‌هایش را ستودند. سبک او مبتنی بر نگارش جملات طولانی و پیش گرفتن نوعی خاص از نشانه‌گذاری سجاوندی است.

 

در آثار ژوزه ساراماگو که سال ۱۹۹۸ موفق به دریافت جایزه نوبل ادبی شد، نگاهی انسانی و رویداد‌هایی خیال‌انگیز که گاه به کابوس راه می‌برد، در هم تنیده شده است. این وقایع عجیب رگه‌هایی از فراواقع‌گرایی را در خود دارد. رمان «کوری» او که مورد توجه دست‌اندرکاران جایزه نوبل قرار گرفت، داستان همه‌گیری نوعی ناشناخته از نابینایی در یک شهر بی‌نام است. در این وضعیت است که خوی حیوانی آدم‌ها آشکار می‌شود و برآورده ساختن نیاز‌ها آشوبی هولناک را رقم می‌زند. «بالتازار و بلموندا» روایت عشق دو جوان را در سده هجدهم و فضای تفتیش عقاید شرح می‌دهد و «تاریخ محاصره لیسبون» به چند ماجرا از جمله یک داستان عاشقانه و پژوهش یک مصحح درباره کتابی هم‌نام رمان یادشده می‌پردازد.


ساراماگو موضع‌گیری‌هایی سیاسی دارد که در نوع خود تحسین‌برانگیز می‌نماید. هم زمان با انتفاضه دوم، او به انتقاد از جنایت‌های اسرائیل علیه فلسطینیان پرداخت و مردم و ارتش آن‌ها را به عنوان کسانی که خود را از مجازات در امان می‌دانند، سرزنش کرد. او از جنایت جنگی سخن گفت و رفتار اسرائیل را با وحشی‌گری نازی‌ها در جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.


از نوشته‌های این نویسنده ترجمه‌های متعددی به فارسی موجود است که از آن میان می‌توان به برگردان‌های مترجمانی مانند مهدی غبرایی و مینو مشیری و عباس پژمان اشاره کرد.



گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->