اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد
سرخط خبرها

چرا با وجود احتمال ابتلا به کرونا باید واکسن بزنیم؟

  • کد خبر: ۷۸۶۰۶
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۰
چرا با وجود احتمال ابتلا به کرونا باید واکسن بزنیم؟
یک متخصص ایمونولوژی بالینی با تاکید بر اینکه ابتلا به عفونت‌ها حتی پس از تزریق واکسن وجود دارد، درباره چرایی لزوم تزریق واکسن توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امیرحسین زرنانی درباره تفاوت ایمنی‌زایی پس از تزریق واکسن کرونا و ایمنی‌زایی پس از ابتلا به بیماری، گفت: با نگاه به برنامه‌های واکسیناسیون کشوری می‌بینیم که هیچ واکسنی ایمنی ۱۰۰ درصدی ایجاد نمی‌کند و حتی در جوامعی که مثلا واکسیناسیون سرخجه و فلج اطفال صورت گرفته است هنوز شاهد مواردی از سرخجه و فلج اطفال هستیم و این موضوع در مورد واکسن آنفلوانزا هم که سالانه تزریق می‌شود، وجود دارد. بنابراین مواردی از ابتلای مجدد به بیماری که علیه آن واکسینه شدیم وجود دارد.

 

وی افزود: ولی یادمان باشد مثلا کسانی که به آبله مبتلا شدند در برابر آن ایمن شدند ولی این افراد زخم‌های ماندگار برای تمام عمر داشتند و یا افرادی که به آبله مبتلا شدند و بهبود یافتند، بینایی خود را از دست دادند. افرادی که به فلج اطفال مبتلا شدند و بهبود یافتند توانمندی حرکتی خود را از دست دادند و... بنابراین؛ اولین نکته در مورد مزایای واکسن این است که واکسن به صورت ایمن و بدون عارضه جانبی می‌تواند پاسخ ایمنی و حفاظتی در برخورد مجدد با آن میکروارگانیسم ایجاد کند.

 

وی با بیان اینکه ویروس‌ها هم به صورت طبیعی می‌توانند این ایمنی را ایجاد کنند، اظهار کرد: اما عوارض آن از نظر اجتماعی، اقتصادی و فردی بسیار گران است. قیمت یک دُز واکسن حدود ۲.۵ تا ۵ دلار است؛ ولی در موارد بستری و درمان بیمارستانی قیمت هر روز بستری در ICU میلیون‌ها تومان است. 

 

زرنانی افزود: واکسن از بروز موارد جدی و بیمارستانی شدن افراد جلوگیری می‌کند. بدن افراد مختلف با توجه به ژنتیک‌های مختلف پاسخ متفاوتی نسبت به عفونت طبیعی ایجاد می‌کند؛ درحالی که با تزریق واکسن پاسخ همگن ایجاد می‌شود و قسمت عمده جامعه را ایمن می‌کند. بر اساس شواهد افرادی که واکسن می‌زنند می‌توانند تا ۹۵ درصد حفاظت داشته باشند؛ اما افرادی که به صورت طبیعی به عفونت مبتلا می‌شوند تا حدود ۸۲ درصد ایمن می‌شوند و از طرف دیگر ماندگاری پاسخ‌های واکسن بالاتر از ماندگاری پاسخ‌های حاصل از ایمنی طبیعی است.

 

وی در ادامه تاکید کرد: یادمان باشد در برنامه واکسیناسیون حداقل از ۲ دوز واکسن استفاده می‌کنیم و در مورد برخی واکسن‌ها ۳ دوز استفاده می‌کنیم. از طرفی فورمولاسیونی در واکسن وجود دارد که پاسخ‌های ایمنی را به صورت آرام و طولانی مدت تحریک می‌کند؛ در نتیجه پاسخ‌های ایجاد شده طولانی و ماندگار است و مهمترین نکته این است که افرادی که واکسن می‌زنند نسبت به واریانت‌های جدید جهش یافته نسبت به کسانی که عفونت طبیعی دارند، بیشتر مقاوم می‌شوند.

 

بنابراعلام کانال تلگرامی وبدا، وی افزود: در آخرین مطالعه‌ای که در این زمینه انجام شده است بر قسمتی از ویروس که مسئول اتصال به گیرنده‌های سطح سلولی در بدن است، ۳۸۰۰ نوع موتاسیون مختلف به صورت آزمایشگاهی ایجاد کردند و بعد سِرُم افرادی که واکسینه شده بودند را با سِرُم افرادی که به صورت طبیعی به بیماری مبتلا شده بودند را در آزمایشگاه بررسی کردند و جالب بود که سرم افراد واکسینه شده با تفاوت بسیار زیاد قادر بود این واریانت‌ها و تغییرات آزمایشگاهی را بشناسد. ما در عفونت طبیعی به کل ویروس مبتلا می‌شویم درحالی که در واکسیناسیون سیستم ایمنی هدایت می‌شود تا برای پاسخ به بخش خاصی عمل کند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->