قدردانی استاندار خراسان رضوی از یک خانواده به خاطر اهدای عضو آتش‌سوزی گسترده در پارک ملی دز خوزستان + فیلم ویدیو | سقوط یک هواپیمای کوچک در منطقه مسکونی سن‌دیه‌گو آمریکا انجام عمل قلب در تبریز توسط پزشکیان + عکس فوت یک زائر ایرانی هنگام طواف مستحبی در حج (یکم خرداد ۱۴۰۴) اطلاعیه آموزش و پرورش در خصوص پخش برنامه «الو امتحان» اصلاح شرط سنی شرکت در آزمون نظام روانشناسی و مشاوره صدور هشدار زرد هواشناسی در خراسان رضوی و ۳ استان دیگر در پی پیش‌بینی رگبار باران (یکم خرداد ۱۴۰۴) ظفرقندی: سازمان بهداشت جهانی توجه بیشتری به حضور ۴.۵ میلیون پناهجو در ایران داشته باشد برخورد با اوباش، زورگیری در تهران را ۳۳ درصد کاهش داده است همکاری شهرداری مشهد و دانشگاه علوم پزشکی برای نجات بینایی هزاران نفر | شرایط اهدای قرنیه: از مرگ مغزی تا مرگ قلبی + فیلم جزئیات جدید از متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (یکم خرداد ۱۴۰۴) اسراف در مصرف، بلای جان کشور | روایت شهرآرانیوز از ناگفته‌های تلخ الگوی مصرف، به‌مناسبت روز ملی بهره‌وری پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (یکم خرداد ۱۴۰۴) شیرین‌بیان، گیاهی تلخ با خواصی شیرین برای بدن واکسن زونا می‌تواند از سلامت قلب محافظت کند هشدار به زنان: از هر ۸ زن یک نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شود ادعای هولناک دختر ۱۸ ساله: خواستگارم مرا ربود و تجاوز کرد جزئیات انفجار مهیب در دکه فروش غیرمجاز بنزین در پیشوا (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) با گرفتن کارت اهدای عضو، مهم‌ترین وصیتتان را به اطلاع خانواده برسانید | تصمیم حیاتی انهدام باند سارقان خودرو در مشهد چناران خراسان رضوی یکی از مقاصد محبوب گردشگران خارجی گواهی انحصار وراثت از مردادماه سیستمی صادر می‌شود والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟ همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی ممنوع شد دستگیری ۴ آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام
سرخط خبرها

مصرف آنتی بیوتیک‌ها باید سرساعت و طبق دستور پزشک باشد

  • کد خبر: ۹۰۳۹۲
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۰
مصرف آنتی بیوتیک‌ها باید سرساعت و طبق دستور پزشک باشد
آنتی بیوتیک‌ها در بین دارو‌های امروزی، بیشترین دارو‌های تجویزی هستند و از آنجایی که آنتی بیوتیک‌ها در اغلب موارد غیر ضروری یا نادرست استفاده شده اند، میکروب‌ها به این مواد مقاوم شده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، مورخان بر این باور هستند که در گذشته‌های دور به غیر از جنگ‌های بزرگ و خانمان سوز، مهم‌ترین علت مرگ و میر انسان‌ها، بیماری‌های عفونی بوده‌است. اپیدمی‌های بسیار سنگین مانند وبا، طاعون، تیفوس و سل میلیون‌ها انسان را به کام مرگ می‌کشاندند تا اینکه الکساندر فلمینگ حدود ۱۰۰ سال قبل پنی‌سیلین را کشف کرد.

۲۰ سال بعد و در اوج جنگ جهانی دوم آنتی‌بیوتیک‌ها به تولید انبوه رسیده و از آن روز جان انسان‌های زیادی را نجات دادند و بعد از آن مدام دانش انسان در مورد باکتری‌ها زیاد شد و آنتی‌بیوتیک‌های مختلف و منحصر به فردی برای انوع بیماری‌ها ساخته شد.

آنتی‌بیوتیک‌ها یا چرک خشک‌کن‌ها دو دسته هستند. دسته اول آنتی‌بیوتیک‌های سرپایی که در مطب‌ها و کلینیک‌ها مصرف می‌شود و دوم آنتی‌بیوتیک‌های بیمارستانی که برای بیماران بستری مصرف می‌شود. آن‌ها به اشکال مختلف قرص، کپسول، پماد‌های پوستی یا چشمی و آمپول‌های عضلانی یا وریدی تولید می‌شوند.

آنتی‌بیوتیک‌ها فقط روی باکتری‌ها اثرگذار هستد و اگر عامل بیماری ویروس یا قارچ باشد، بی‌تاثیر خواهند بود. مثلا اگر کسی به سرماخوردگی ویروسی یا آنفلوآنزا مبتلا باشد، آنتی‌بیوتیک‌ها نه تنها هیچ کمکی نمی‌کنند بلکه ممکن است باعث ایجاد مقاومت میکروبی شوند که این پدیده از بزرگترین چالش‌های پیش روی دنیا است. زمانی که آنتی‌بیوتیک‌ها را بی‌جهت استفاده می‌کنیم باکتری‌های مفید، نابود شده و باکتری‌های مضر، قوی‌تر شده و دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها بر آن‌ها اثر نمی‌گذارند؛ بنابراین نباید بدون توصیه پزشک از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کرد.

متاسفانه سرانه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در ایران ۱۶ برابر مقدار جهانی است و این میزان استفاده بی‌رویه می‌تواند تا چند سال آینده مشکل اساسی درست کند. اگر بیمار هستید و با مصرف چند دز اول آنتی‌بیوتیک‌ها حالتان بهتر شد، حتما تا آخرین دانه آنتی‌بیوتیک تجویزی را مصرف کنید؛ چون با دز‌های اول باکتری‌های ضعیف از بین می‌روند و دقیقا زمانی که قرار است باکتری‌های قوی هم نابود شود، مصرف را قطع می‌کنید و باکتری‌های قوی تکثیر شده و دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها کارایی لازم نداشته و عفونت قوی‌تر شود. آنتی‌بیوتیک‌ها را سر ساعت و با دستور پزشک مصرف کنید.

آنتی‌بیوتیک‌ها وقتی موثر هستند که غلظت آن‌ها در خون به مقداری مشخص رسیده و همان قدر باقی بماند و اگر نامرتب مصرف شوند؛ سطح‌شان در خون تغییر کرده و باکتری‌ها شروع به تکثیر می‌کنند.

موقع تجویز آنتی‌بیوتیک از پزشک درباره عوارض آن، بهترین زمان مصرف، تداخل با سایر دارو‌ها و طریق مصرف را بعد، قبل یا هنگام غذا بپرسید.

برخی افراد به برخی گروه‌های آنتی‌بیوتیک‌ها حساسیت دارند که این حساسیت می‌تواند به صورت جوش‌های ریز، کهیر، تورم لب‌ها، صورت و زبان و در موارد شدید به سختی تنفس و کاهش فشارخون و یا حتی به کما منجر شود. کسانیکه به یک نوع آنتی‌بیوتیک حساسیت دارند، ممکن است به سایر آنتی‌بیوتیک‌های آن خانواده هم حساسیت داشته باشند و حتما باید پزشک خود را در جریان قرار دهند.

در خانم‌های باردار برخی آنتی‌بیوتیک‌ها از جفت عبور کرده و به جنین آسیب می‌زند. همچنین در دوران شیردهی نیز برخی دارو‌ها از طریق شیر وارد بدن کودک می‌شود؛ بنابراین خانم باردار و شیرده باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارد تا از آنتی‌بیوتیک بی‌خطر استفاده شود.

بنابراعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران، آنتی‌بیوتیک خود را برای دوستان و آشنایان پیشنهاد نکنید؛ حتی اگر علامت بیماری آن‌ها مشابه شما باشد. مقاومت آنتی‌بیوتیک از مهم‌ترین تهدید‌ها برای سلامتی و ادامه حیات تمام موجودات کره زمین است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->