آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
سرخط خبرها

کرونا عامل بروز آسم نیست

  • کد خبر: ۹۰۹۷۱
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
کرونا عامل بروز آسم نیست
یک فوق تخصص ریه تاکید کرد: هرگز چنین نیست که ابتلا به بیماری کرونا منجر به ظهور بیماری آسم در بدن یک نفر شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا اسلامی نژاد، فوق تخصص ریه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری عنوان کرد: ما چیزی به نام «کرونیک کووید» (کرونای مزمن) داریم که ادامه علائم مربوط به کووید است. این عارضه بعد از هشت هفته از بهبودی از کرونا ادامه دارد.

اسلامی نژاد گفت: علائم کرونای مزمن بیشتر تنفسی است، اما علاوه بر این، شامل ضعف و خستگی، سردرد، ضعف عضلانتی، بی اشتهایی و همچنین علائم روانی مثل افسردگی، اضطراب و مواردی از این دست نیز می‌شود. همه این عوارض در دسته کرونیک کووید جای می‌گیرند.

این فوق تخصص ریه افزود: وقتی علائم بیش از هشت تا ۱۲ هفته طول می‌کشد نام کرونیک کووید بر روی آن قرار میگیرد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: یک سری علائم تنفسی هم وجود دارد که ممکن است بعد از این مدت وجود داشته باشد. شایع‌ترین علائم تنگی نفس و سرفه هستند. البته سرفه به عنوان یک عارضه دنباله دار چندان شایع نیست.

وی یادآور شد: سرفه ۱۰ الی ۱۵ درصد کل موارد را شامل می‌شود، اما تنگی نفس یکی از عوارض به شدت رایج بعد از دوران بیماری کرونا است.

اسلامی نژاد خاطرنشان کرد: بهبود علائم تنفسی و برگشت دستگاه تنفس به حالت قبل احتمالا چند هفته‌ای طول می‌کشد. اکثر بیماران مبتلا به کرونا در طول دوره‌ای پنج الی شش ماهه بهبود پیدا می‌کنند.

این پزشک متخصص اذعان داشت: بسیاری از افرادی که از بیمارستان‌ها مرخص می‌شوند همچنان نیازمند به دستگاه اکسیژن هستند. معمولا با گذشت زمان نیاز آن‌ها به دستگاه اکسیژن کاهش پیدا می‌کند و فرد رو به بهبودی می‌رود.

ارتباط کرونا و آسم

اسلامی نژاد در رابطه با بروز آسم در بیماران مبتلا به کرونا تصریح کرد: هرگز چنین نیست که ابتلا به بیماری کرونا منجر به ظهور بیماری آسم در بدن یک نفر شود. کرونا عامل آسم نیست.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه گفت: افرادی که درگذشته زمینه‌ای از بیماری آسم داشتند ممکن است در صورت ابتلا به کرونا با تشدید علائم آسم روبرو شوند. آن‌ها ممکن است دچار  سرفه‌های شدید و تنگی نفس شوند که در نتیجه تحریک راه‌های هوایی است.

فوق تخصص ریه بیان داشت: از سویی تحریک راه‌های هوایی در بدن فرد باعث می‌شود چیزی شبیه آسم به وجود بیاید که اصلا ارتباطی با بیماری آسم ندارد. البته این مشکلات تنفسی در بیماری‌های دیگری مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی هم دیده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سرفه بعد از کووید غیر از اینکه به درگیری بافت ریه با ویروس برمی گردد ممکن است در نتیجه افزایش حساسیت راه‌های هوایی هم باشد.

اسلامی نژاد گفت: به دنبال هر عفونت ویروسی، این عارضه یعنی «افزایش حساسیت راه‌های هوایی» ممکن است رخ بدهد و تا چندین ماه علائم و عوارض مربوط به آن نیز ادامه دارد.

این پزشک متخصص افزود: در این گونه موارد روند درمانی بیمارانی که چنین عوارضی دارند همانند بیماران مبتلا به آسم خواهد بود. بیمار باید تحت درمان باشد تا علائم او تحت کنترل قرار بگیرد.

این فوق تخصص ریه تاکید کرد: به هیچ عنوان چنین چیزی وجود ندارد که بیماری کرونا باعث به وجود آمدن بیماری آسم در یک فرد شود.

عوارض مختلف کرونا

اسلامی نژاد گفت: درگیری بافت ریه اکنون در میان عامه مردم به عنوان فیبروز ریه نیز شناخته می‌شود و یکی از علائم رایج بین بیماران مبتلا به کرونا است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری افزود: برخی از این تغییرات غیرقابل برگشت است، اما برخی موارد دیگر بیمار آنقدر خوب می‌شود که به حالت عادی و زندگی طبیعی برمی گردد. در ۸۰ الی ۹۰ درصد موارد بیمار بعد از چند ماه احساس بهتری خواهد داشت و رو به بهبودی کامل خواهد رفت.

این فوق تخصص ریه عنوان کرد: بیماری ناشی از ویروس کرونا عوارض مختلفی دارد. در رابطه با مشکلات تنفسی که صحبت کردیم، اما باید عوارض دیگری مانند نورولوژیک (اعصاب)، ضعف شدید عضلانی و چندین علامت دیگر را هم مد نظر داشت که تا چندین ماه ادامه خواهد داشت.

وی اظهار داشت: در دوران بعد از ابتلا به کرونا یک پروتکل خاص داریم. این پروتکل در واقع پیگیری وضعیت بیماران بهبودیافته کرونایی است. توصیه می‌شود اگر فردی دچار کرونای شدید شد چهار هفته بعد از ترخیص مجددا مورد آزمایش قرار بگیرد.

اسلامی نژاد ادامه داد: اگر مبتلا به طیف خفیف و متوسط بیماری بودند نیز ۱۲ هفته پس از بهبودی مجددا ویزیت شوند تا شرایط بدنی آن‌ها مورد معالجه قرار بگیرد. در واقع ویزیت مجدد این بیماران از نقطه نظر بررسی عوارض طولانی مدت کرونا و ماندگاری  آن‌ها است تا اگر مشکلی وجود داشت اقدامات لازم برای بهبودی انجام شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری اذعان داشت: بعد از ترخیص بیمارانی که به کرونا مبتلا بوده اند نکات مهمی وجود دارد. اگر بیمار نیاز به اکسیژن دارد حتما بعد از دوران ترخیص حتما از آن استفاده کند.

وی هشدار داد: تاکید بر روی بازتوانی بیمارانی است که سخت بیمار بوده اند.   بازتوانی هم جسمی است و هم روحی. اگر بیمار عارضه‌ای در بدن خود مشاهده کرد حتما آن را پیگیری کند و به اصطلاح پشت گوش نیندازد.

این فوق تخصص ریه یادآور شد: بسیاری از افراد مبتلا به کرونا بعد از بهبودی نیاز به روان درمان و حتی روانپزشک پیدا می‌کنند و این مورد نیز نباید فراموش شود. برخی از عوارض روحی و روانی در میان افراد مرسوم است. مردم هرگز نباید مراقبت‌های بعد از بهبودی از کرونا را از یاد ببرند و گمان نکنند با بیرون رفتن کووید از بدن آن‌ها همه چیز تمام شده است.

اسلامی نژاد در پایان گفت: به همه بیماران به خصوص آن‌هایی که بستری شده اند توصیه می‌کنم بعد از بهبودی حداقل یک بار هم که شده از سوی پزشک متخصص ویزیت شوند تا اگر لازم بود اقدامات درمانی بیشتری در نظر گرفته شود.

منبع: جام جم آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->