وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

همه چیز درباره آندوسکوپی (از روش انجام تا عوارض احتمالی آن)

  • کد خبر: ۹۲۴۹۷
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۱
همه چیز درباره آندوسکوپی (از روش انجام تا عوارض احتمالی آن)
آندوسکوپی روشی است که پزشک با استفاده از ابزار‌های تخصصی به نام آندوسکوپ اندام‌های داخلی و عروق بدن را مشاهده می‌کند و معمولا برای تشخیص مشکلات معده و شکم و مری انجام می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، آندوسکوپی پروسه‌ای است که در آن فرد آزمایش گیرنده، مری (لوله بلع)، شکم و دوازدهه را که قسمت اول روده است، با استفاده از یک لوله نازک و منعطف به نام آندوسکوپ با یک دوربین در نوک آن، آزمایش می‌کند و در نتیجه دوربین تصویر مورد نظر در داخل شکم را روی مانیتور می‌اندازد.

چگونه برای آندوسکوپی آماده شویم؟

برای یک آزمایش امن و کامل، باید شکم کاملا خالی باشد. از بیمار خواسته می‌شود تا شش ساعت قبل از آزمایش هیچ چیز نخورد و ننوشد. برای برنامه ریزی کردن این پروسه، درمانگر اطلاعات کامل را به بیمار می‌دهد، در مورد هرگونه آلرژی از او سوال می‌پرسد و مشکلات مربوط به سلامت او را بررسی می‌کند. این اطلاعات به پزشک کمک می‌کند تا نیاز بیمار به آنتی بیوتیک را بسنجد و ببیند که برای مقابله با انواع آلرژی‌ها چه دارویی تجویز کند. این اطلاعات باعث می‌شود که هر شخص یک برنامه درمانی جداگانه داشته باشد و بتواند قبل از آندوسکوپی به مصرف دارو‌های مورد نیاز بپردازد.

پزشک باید در مورد هر نوع بیماری مثل مشکلات قلبی یا بیماری‌های ریوی اطلاع داشته باشد تا بتواند در طول پروسه به فرد کمک کند.

آندوسکوپی معمولا برای ارزیابی مشکلات مری، شکم و دوازدهه است و در نتیجه علائمی مثل استفراغ،  حالت تهوع،  دل درد، سختی بلع، خونریزی روده و کم خونی اتفاق می‌افتد. آندوسکوپی همچنین می‌تواند به طور دقیق از طریق اشعه ایکس، التهاب و هرگونه ناتعادلی در روده‌ها مثل تومور را نشان دهد.

کاربرد‌های دیگر اشعه ایکس این است که از طریق آن می‌توان بایوپسی انجام داد که به معنی نمونه برداری است. همچنین سیتولوژی (سلول برداری) برای آزمایش میکروسکوپی و تعیین هرگونه نا تعادلی و سرطانی بودن نیز از طریق اشعه ایکس قابل انجام است.

بایوپسی‌ها به دلایل مختلفی انجام می‌شوند و هرگز به این معنا نیست که شما مشکوک به سرطان هستید. آندوسکوپی همچنین برای درمان نیز به کار می‌رود. کانال‌های آندوسکوپ می‌تواند اجازه عبور دستگاه را دهد که درمانگر را قادر می‌سازد تا مشکلاتی مثل کش آمدن قسمت‌هایی از مری، پولیپ، مشکلات بلع و خونریزی را از بین ببرد که معمولا لازمه جراحی را از بین می‌برد.

قبل و بعد از آندوسکوپی چه اتفاقاتی می‌افتد؟

پزشک قبل از این پروسه در مورد علت انجام دادن این کار به شما توضیح می‌دهد و می‌تواند در مورد آزمایش‌های جایگزین و سختی‌های هنگام کار نیز توضیح دهد.

پزشک هنگام انجام آندوسکوپی، ماده‌ای را به گلوی شما اسپری می‌کند تا گلو بی حس شود و همچنین می‌تواند از دارو‌های مسکن برای رگ‌ها استفاده کند. این دارو‌ها معمولا متنوع هستند که رایج‌ترین آنها، میدازولام است و معمولا باعث خواب آلودگی‌ می‌شوند که به آن تسکین هوشیارانه می‌گویند. پرستار نیز مانیتور را در طول پروسه حاضر می‌کند.

همچنین از پزوپوفول برای بی حسی عمیق‌تر استفاده می‌کنند که معمولا توسط دکتر بیهوشی اعمال می‌گردد، زیرا باید علائم حیاتی فرد را مثل فشار خون،  ضربان قلب و نبض را بررسی کند و میزان اکسیژن خون را بسنجد.

بعد از اینکه بی حس شدید، شما را به پهلوی چپتان می‌خوابانند و سپس دوربین منعطف را با ضخامت انگشت کوچک وارد مری، شکم و دوازدهه می‌کنند. این پروسه در نفس کشیدن مشکلی ایجاد نخواهد کرد. ممکن است که در طول این تست با بی حسی هوشیارانه، ناراحتی یا درد کمی وجود داشته باشد که در بی حسی عمیق‌تر وجود نخواهد داشت.

بعد از این پروسه چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا می‌توان رانندگی کرد؟

زمانی که پروسه کامل می‌شود، فرد را به اتاق ریکاوری می‌برند تا اثرات دارو کم کم از بین برود. آندوسکوپی همچنین می‌تواند عاملی برای گلو درد خفیف باشد که معمولا هنگام قورت دادن بزاق دهان، به دلیل ورم می‌باشد که البته زودگذر هستند.

بعد از اینکه فرد به طور کامل ریکاوری می‌شود، می‌تواند به رژیم غذایی معمولی خود در عرض چند ساعت برگردد و راحت رانندگی کند تا به خانه برود، اما ممکن است که بخاطر بی حسی نیاز داشته باشید فردی شما را به خانه ببرد تا خیالتان راحت باشد.

خطرات و عوارض آندوسکوپی چیست؟

آندوسکوپی یک پروسه امن است که سختی‌های آن اغلب نادر است. ممکن است که در قسمت آندوسکوپی، احساس ضعف داشته باشید که به علت مصرف داروی بی حسی است. همچنین ممکن است که در قسمت‌های ریه، قلب، کبد برای نمونه برداری، خونریزی اتفاق بیافتد. در بعضی از موارد ممکن است که آندوسکوپی منجر به سوراخ شدن مری، شکم یا دوازدهه شود که برای ترمیم به جراحی نیاز دارد.

نتایج آندوسکوپی چه زمانی مشخص می‌گردد؟

درمانگر نتایج تست را به بیمار نشان می‌دهد. نتایج بایوپسی یا سیتولوژی نیز حدود ۷۲ تا ۹۶ ساعت بعد آماده خواهد شد.

اگر بعد از پروسه سوال داشتم، چه؟

معمولا بهتر است که تحقیق کامل در مورد آندوسکوپی را از پزشک متخصص خود به دست بیاورید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->