افزایش دو و نیم برابری اضافه کاری پرستاران تصویب شد مسمومیت اعضای یک خانواده ۶ نفره در نیشابور با گاز منوکسیدکربن بهبود معیشت و مقابله با فقر در دستور کار شورای عالی رفاه بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران! آیا جوان‌ها هم پوکی استخوان می‌گیرند؟ رئیس شورای قضایی خراسان رضوی تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین ابعاد امنیت، امنیت دارایی‌های مردم است هشدار پلیس فتا درباره ۳ داروی معروف لاغری ورزش منظم، راهکاری ساده برای حفظ سلامتی و شادابی در زندگی پرمشغله امروزی کلید اتصال به ریشه‌ها ۲۸ زندانی زن جرائم غیرعمد از ابتدای امسال تاکنون (۱۰ دی ۱۴۰۳) در خراسان رضوی آزاد شده‌اند آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی در پی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی (۱۰ دی ۱۴۰۳) شیوع قابل‌توجه آنفلوانزا در کشور | هشدار وزارت بهداشت را جدی بگیرید ۳۱ هزار و ۱۰۸ دُز واکسن آنفلوانزا به گروه‌های هدف در مشهد تزریق شده است ماجرای اسب‌های رهاشده در خیابان طبرسی مشهد چه بود؟ + فیلم برخورد رخ‌به‌رخ پراید با تریلی در محور بردسکن به بجستان یک فوتی بر جای گذاشت (۱۰ دی ۱۴۰۳) بهترین روش پیشگیری از بوی بد دهان هنگام صبح پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳) | بارش باران از اواخر وقت فردا مرگ ۴ بیمار توسط یک پزشک هم مانع اشتغال او نمی‌شود! هر نخ سیگار ۲۰ دقیقه از عمرتان کم می‌کند افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی در سال ۱۴۰۴ هیچ تحرک جدیدی بر رودخانه هریرود توسط افغانستان انجام نشده است رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات بیماری آرتروز بیشتر در بین بانوان شایع است اعترافات عجیب قاتل برنجی | قساوتی که ریشه در کودکی دارد افزایش نرخ سرطان روده بزرگ در میان جوانان در سراسر جهان توصیه‌های مهم برای بیماران قلبی در هوای آلوده کدام استان‌ها امروز بارانی می‌شود؟ (۱۰ دی ۱۴۰۳) ۸ داروی جدید وارد فهرست دارویی کشور شد پرستاران منتظر تعیین تکلیف حقوق و دستمزد خود هستند بخشنامه جلوگیری از تأخیر پرداخت کارانه گروه‌های پزشکی جدید ابلاغ شد گلایه شهروندان از مبالغ نامتعارف دریافتی توسط شرکت‌ها برای حمل و نقل دانش آموزان | دست انداز‌های دریافت وجه سرویس مدارس گلایه شهروندان از شرایط بیمارستان اکبر مشهد | آبله مرغان به اضافه آنفلوانزا به اضافه کمبود امکانات!
سرخط خبرها

جزئیات محاسبه افزایش حقوق بازنشستگان بر مبنای ۳ سال آخر خدمت (۲۸ آذر ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۹۲۶۶۰
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
  • ۱۱
جزئیات محاسبه افزایش حقوق بازنشستگان بر مبنای ۳ سال آخر خدمت (۲۸ آذر ۱۴۰۰)
هفته گذشته لایحه قانون بودجه ۱۴۰۱ ارائه شد و در بند "د" تبصره ۲۰ لایحه، سن و سابقه بازنشستگی افزایش یافته که بسیاری را نگران کرده است. اما چه کسانی مشمول «محاسبه افزایش حقوق بر مبنای ۳ سال آخر خدمت» می‌شوند؟

به گزارش شهرآرانیوز، دولت هفته گذشته لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. در تبصره ۲۰ ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به پایدارسازی منابع صندوق‌های بازنشستگی اشاره و در آن به مواردی چون «افزایش دوساله سنوات خدمت مورد قبول برای بازنشستگی تمام مستخدمین زن  و مرد دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر در تمام صندوق‌های بازنشستگی اعم از کشوری، لشگری و سازمان تأمین اجتماعی»، «افزایش دوساله حداقل و حداکثر سن بازنشستگی تمامی مستخدمین مرد و زن به هرمیزان سابقه خدمت در صندوق تأمین اجتماعی» و «محاسبه حقوق بازنشستگی در تمام صندوق‌های بازنشستگی اعم از کشوری، لشکری و سازمان تأمین اجتماعی بر اساس متوسط سه سال آخر زمان اشتغال» اشاره شده که باعث بروز نگرانی به ویژه برای شاغلانی شده که در آستانه بازنشستگی قرار دارند.

محمدحسن زدا، سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی در لایو اینستاگرامی‌ اخیرش به بررسی بندهای مندرج در لایحه بودجه ۱۴۰۱ پیرامون سازمان تامین اجتماعی و اصلاحات پارامتریک مرتبط با بازنشستگی پرداخت و در این باره اظهار کرد: هفته گذشته لایحه قانون بودجه ۱۴۰۱ ارائه شد و در بند "د" تبصره ۲۰ لایحه، سن و سابقه بازنشستگی افزایش یافته که بسیاری را نگران کرده است.

وی افزود: وضعیت صندوق‌ها در ایران به گونه‌ای است که تغییرات را الزامی کرده است. حدود  ۲۰ صندوق بیمه‌ای داریم و تاکید داریم که اصلاحات باید انجام شود؛ منتها نه با این شدت، عجله و کار غیرکاشناسی.

زدا با اشاره به اینکه حدود ۲۰ صندوق بازنشستگی در کشور داریم که از نظر علم بیمه‌گری یا اکچوئری دچار مشکلات عدیده‌ای شده‌اند، زیرا هم ایجاد آنها بر اساس محاسبات بیمه‌ای نبوده و هم ادامه کارشان، اظهار کرد: یک شاخص در دنیا برای فهم اوضاع صندوق‌ها وجود دارد که ضریب پشتیبانی است. در ایران به جز صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر و سازمان تامین اجتماعی، مابقی ضریب پشتیبانی‌شان حدود یک هست، در حالی که عدد مناسب پنج است.

سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: به عنوان مثال از هر بیمه شده ۳۰ درصد یعنی ۹۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنیم. اگر حداقل حقوق مستمری بگیر حدود سه میلیون تومان باشد، برای پرداخت حقوق او باید از چهار نفر حق بیمه بگیریم. اکنون این ضریب در سازمان تامین اجتماعی حدد چهار است و رقم بدی نیست، البته به شرط آنکه همه حق بیمه ها را به صورت نقدی دریافت کنیم.

وی با بیان اینکه بزرگترین کارفرمای ما دولت است که اگر همه حق بیمه هایی که تعهد کرده است را به صورت نقدی بپردازد می‌توانیم تعادل منابع و مصارف را حفظ کنیم گفت: اما متاسفانه تعهدی با ما کار می‌کنند و حق بیمه‌ها را نمی‌دهند و پرداختش را به آینده موکول می‌کنند، در نتیجه درآمد نقدی سازمان کاهش می‌یابد و هر ماه ناچار است از طریق وام و سود سرمایه‌گذاری این کسری را جبران کنند. بنابراین از این حیث ضریب  چهار مناسب نیست.

زدا افزود: هرچند ماجرا فراتر از این هاست. مابقی صندوق‌های بازنشستگی که به آن اشاره کردم نسبت پشتیبانی یک دارند و ناچار به استفاده از بودجه عمومی می‌شوند. به طور کلی سازوکار صندوق‌ها مناسب نیست و باید بازنگری شود که به آن «اصلاحات پارامتریک» می‌گویند. 

سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی با اشاره به بند "د" ماده ۲۰ لایحه تحت عنوان « به منظور پایدارسازی منابع صندوق‌های بازنشستگی، از ابتدای سال ۱۴۰۱، سنوات خدمت مورد قبول برای بازنشستگی تمام مستخدمین زن و مرد دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر در تمام صندوق‌های بازنشستگی اعم از کشوری، لشگری و سازمان تأمین اجتماعی  ۲سال افزایش می‌یابد» گفت: سوال این است که چه کسی اجازه داده در قانون بودجه یک ساله، قانون مادر را تغییر داده و برای خودمان قانون مادر جدیدی بیاوریم؟ در سنوات گذشته چنین مواردی از سوی شورای نگهبان و بر اساس اصل ۵۲ قانون اساسی رد می‌شد.

وی ادامه داد: این اقدام، با قانون بودجه نیز مغایر است. قانون بودجه یک قانون مالی یک‌ساله است که برای همان یک سال نوشته می‌شود و درآمدها و هزینه‌ها را مشخص می‌کند. چرا باید در قانون  بودجه یک‌ساله، برای سال‌های بعد هم تعیین تکلیف و برای قانون مادر تامین اجتماعی هم نسخه نویسی کنیم؟.

زدا با بیان اینکه اگر قرار بود دولت به سمت پایدارسازی صندوق‌ها برود باید روی بخش‌های دیگری دست می‌گذاشت، به عنوان مثال جلوی افزایش‌های غیرمتعارف را می‌گرفت و قانون مشاغل سخت و زیان‌آور را سامان‌دهی می‌کرد گفت: آیا بد نیست که یک نفر در اعماق زمین و یا اعماق دریا با آن فشار کار کند و مشمول سخت و زیان آور بشود، اما از آن سو هم در تهران فردی در شرکتی کار کند و او هم ۱۰ سال ارفاق بگیرد؟ می‌شود اینها را ساماندهی کرد.

سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: باید کاری  کنیم کسی در این کشور با ۳۸ سال سن بازنشسته نشود. بسیاری قوانین هست که اصلا شرط سنی ندارد و فرد با رسیدن به سابقه، بازنشسته می‌شود. جای پایدارسازی و اصلاحات در قانون بودجه سنواتی نیست. ما موارد بهتر و خوش‌خیم‌تری داریم که می‌شود به سراغشان رفت.

وی در ادامه متن نوشته شده را ناقص و ضعیف دانست و گفت: مشخص است که چنین متنی از سوی بدنه کارشناسی سازمان تامین اجتماعی تدوین و تایید نشده است و اگر آن را جلوی ۱۰ نفر بگذارید، ۱۰ جور برداشت می‌کند.

تنها کارکنان دولت مشمول افزایش ۲ ساله سنوات بازنشستگی‌اند

زدا افزود: در این بند آمده است که «سنوات خدمت برای مستخدمین مرد و زن دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر»؛ یعنی چه؟ مستخدمین چه کسانی هستند؟ مدرک کارشناسی چیست؟ اگر اصلاحات پارامتریک انجام می‌دهید متن باید برای تمام افراد تحت پوشش باشد. مطمئنم این متن فقط و فقط برای کارکنان دولت نوشته شده، به خاطر دو  کلمه «مستخدمین» و «مدرک کارشناسی معتبر». 

وی در ادامه تاکید کرد: بنابراین به گروه‌های غیرکارمندِ دولت اطمینان می‌دهم که این بند ارتباطی به شما پیدا نمی‌کند و نگران نباشید، برای شما قانون قبلی، جاری و ساری است. حدود یک میلیون نفر از کارمندان دولت، تحت پوشش تامین اجتماعی هستند که اگر این بند از لایحه تصویب و در شورای نگهبان هم تایید شود، دامن گیر آنها خواهد بود و سنوات خدمتی‌شان باید به ۳۲ سال برسد.

سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی با طرح ابهامات و سوالاتی از این دست که آیا بند مذکور همه گروه‌های شغلی را مشمول می‌شود؟، تکلیف بازنشستگی زنان با ۲۰ سال سابقه و ۴۲ سال سن چه می‌شود؟ تکلیف بازنشستگان در مشاغل سخت و زیان آور چه می‌شود؟ گفت:  آنچه از این متن برمی‌آید تمام مدل‌هایی که در بین کارکنان دولت برقرار است مشمول می‌شود، اما غیرممکن است که به غیرکارکنان دولت تسری یابد.

افزایش «سن» فقط شامل کارکنان دولت و پرسنل تامین اجتماعی 

وی با اشاره به اینکه همچنین در بند دال آمده است که «حداقل و حداکثر سن بازنشستگی تمامی مستخدمین مرد و زن به هرمیزان سابقه خدمت در صندوق تأمین اجتماعی، دو سال افزایش می‌یابد» اظهار کرد: در اینجا هم واژه «مستخدمین» را آورده اند، بنابراین موضوع افزایش سن هم فقط شامل کارکنان دولت و پرسنل تامین اجتماعی خواهد بود.

همه بیمه‌شدگان، مشمول «محاسبه افزایش حقوق بر مبنای ۳ سال آخر خدمت» 

زدا با اشاره به اینکه بر اساس بند مذکور، «محاسبه حقوق بازنشستگی در تمام صندوق‌های بازنشستگی اعم از کشوری، لشکری و سازمان تأمین اجتماعی بر اساس متوسط سه سال آخر زمان اشتغال خواهد بود» اظهار کرد: این بند دیگر همه را در برمی‌گیرد؛ چه کارکنان و چه غیرکارکنان دولت. اگر تا امروز فقط دوسال آخر بیمه پردازی، میانگین گرفته می شد،‌ در صورت تصویب در مجلس، به سه سال افزایش می‌یابد که موجب یک کاهش حقوق سه میلیون (بیشترین حقوق دریافتی) تا یک میلیون تومانی، در مقایسه با قبلی‌ها می‌شود.

و اما تبعات این تصمیم ...

سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: درست است که صندوق ها باید به پایداری برسند، اما با این شدت نمی‌شود و خسارتی که به تامین اجتماعی وارد می‌شود، موجی است که ممکن است آخر امسال برای درخواست بازنشستگی راه بیفتد. ممکن است ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر درخواست بازنشستگی بدهند که به این کاهش از سال آینده، نخورند. به این ترتیب ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بیمه پرداز را از دست داده و باید از اول سال آینده به آنها حقوق هم بدهیم. معلوم است که جمع این موارد با همدیگر و یک مرتبه اعلام کردنش تبعات اجتماعی دارد. ما قبلا پیشنهاد کرده بودیم که سالی شش ماه و طی ۱۰ سال به سن و سنوات اضافه شود تا صندوق بتواند به پایداری برسند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
0
جالبه یه نفر سی سال پول بیمه میده بعد میگه باید حقوقش رو از چهار نفر دیگه در بیارن پس سی سال بیمه که داده به شما برای چی هست. پس این همه خانم که معمولا مجردن و شاید هر کدام چند سال پول بیمه به شما میدن و بعدشم کار رو رها میکنن تو جیب کی میره بسه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
0
رتبه بندی در سال98کلید خورد ومعلمان درنیمه دوم سال فرم خبره ارشد عالی تنظیم کردند وبه مجلس یازذه رسید پس حق وحقوق بازنشستگان چی میشود روز قیامت باید پاسگو باشند مخالفان طرح رتبه بندی برای بازنشستگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
1
احسنت که کارشناسی فرمودید.
مامخالفیم باافزایش سن وسابقه
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
1
از لحاظ شرعی وانسانی گناه کبیره است.منی که الان پنج سال سابقه دارم تو ذهنم هرروزمرورمیکنم که25سال دیگه بازنشست میشم باهزاربدبختی حق بیمه روجورمیکنم بقر ان.حقنداریدبزنیدزیرقردادوبگید2سال بیشتر شده.باید برای کسی که تازه شماره بیمه میگیره باشه ن ما.بقران امیدبزندگی درایران50سالگی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
0
0
درود بر شما مرد خدا انشالله که شامل کارگرای زحمتکش نباشه الخصوص اونهایی که با بدبختی دو یا۳سال دیگه بیشتر به بازنشستگیشون نمونده و دیگه واقعا توان کار سخت و طاقت فرسا رو ندارند رکس به داد کارگرای زحمتکش برسه دعای چندین میلیون کارگر و خانواده اونها پشت سرشونه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۹
0
0
احسنت و درود بر شما
از نظر قانون و شرع دچار مشکل است
کسی که سی سال با این قانون کار کرده و بیمه پرداخته حال یکدفعه دولت بنفع خود این قانون را تغییر دهد این ظلمی آشکار است
دولت اگر واقعا دلسوز است بدهی چهار صد هزار میلیاردی خود را به صندوق سازمان تامین اجتماعی بپردازد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
0
0
بالاخره چی شد افزایش سن تایید شد یا بازم فقط چرته؟چرا واضح نمیگید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۳۰
0
0
جالبه امید به زندگی در ایران از ۶۵سالگی روی تخت بیماری در خارج طرف ۹۰سال عمر میکنه سر حال مسئولان بی غم با در آمدهای بالا اول باید کمی پایین هم ببینندبعدنظر بدهند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۲
0
0
حقوق مستمری بگیرانی که بیش از30سال بیمه اختیاری یا مشاغل ازاد به صندوق تامین اجتماعی پرداخت کرده اند تا در زمان پیری وناتوانی بتوانند زندگیشان را از نظرمالی ابرومندانه تامین کنند ایا با حقوق4200که دریافتیشان بعداز کسربیمه می شود3800می توان 10روز زندگی را تامین کرد بااین تورم افسار گسیخته ،اقایان نماینده وجناب ریئس تامین احتماعی خودتان بااین حقوق می توانید درروزگارامروز زندگی کنید اگر خدارو می شناسید واگر به هردین وایین ومسلکی که قبول دارید حق وحقوق مستمری بگیران روهم سروسامانی بدهید چرا اینهمه تبعیض این گروه که از زحمت خودشان بیمه پرداخت کردن چرا حقشان را ضایع می کنید از خدا بترسید که نفرین واه مظلوم بی واسطه به خدا می رسد وربشه یتان را خواهد خشکاند
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۲
0
0
آخه میانگین سه سال را اگر برای حقوق بازنشستگی محاسبه کنند حقوق بازنشسته خیلی کمتراز حقوق زمان شاغل بودن هست ،مثلا یکنفره بهمن ماه باز نشست بشود حقوق بازنشستگی ماه اسفندش خیلی کمتر از حقوق دیماه می‌شود این یعنی چالش زندگی یک بازنشسته،چطوری در مدت یکماه حقوقش کلی کاهش پیدا کند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
0
0
اگر قرار از غرب کپی برداری کنید حواستون باشه که میانگین حقوق سه سال آخر پایان خدمت به جای دوسال در کشوری مثل ایران که تورم آن 40 یا 50 درصدی می باشد و افزایش حقوق بین 10 تا 20 درصد این اصلا" صحیح نیست و در واقع دست دولتها در جیب حقوق بگیرهاست هم در زمان اشتغال و هم در زمان بازنشستگی . ( یادتان نرود شما به حقوق بگیران لطف نمی کنید بلکه این ملت شریف هستند که با این حقوق ها صدایشان در نمی آید و دولت هرچه دلش می خواهد گران می کند وحقوق بگیران در انتظار فرج . امیدوارم صبرشان لبریز نشود .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->