روند پرداخت یک‌میلیون تومان به بازنشستگان در قالب همسان‌سازی حقوق فعلا ادامه دارد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) خودرو‌های توقیفی از شنبه (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آزاد خواهند شد + فیلم نماینده مجلس: مطالبات فرهنگیان بازنشسته سریعاً پرداخت شود اقدامات مرکز کنترل ترافیک شهرداری مشهد در آغاز سال تحصیلی  در نیمه دوم سال نگذارید ویتامین D خونتان کم شود ترافیک نیمه‌سنگین در بلوار سجاد، میدان شریعتی و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۱۰ مهر ۱۴۰۳) موبایل و تبلت را نامحدود دست بچه ندهید | شیوع اختلال نزدیک بینی در کودکان ایرانی اعمال‌قانون ۲۱۱۳ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۵ خودروی متخلف توقیف شدند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) حادثه تروریستی در سیستان و بلوچستان؛ فرمانده سپاه بنت و رئیس شورای این شهر ترور شدند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۳) | مشهد گرم می‌شود آخرین جزئیات از طغیان هلیل‌رود جیرفت | ١۵ نفر جان خود را از دست دادند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) ارائه آموزش‌های تخصصی به دانش‌آموزان المپیادی برای ورود به بازار کار | دادن پاسخ اشتباه به یک سؤال در المپیاد‌های جهانی، مدال طلا را به نقره تبدیل می‌کند سهم سالمندان تحت پوشش بهزیستی کشور از دریافت خدمات این سازمان چقدر است؟ جامعه سالم، در گرو سلامت دانش‌آموزان است تصادف خودروی قاچاق انسان در جاده‌های سیستان و بلوچستان ۲۵ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۱۰ مهر ۱۴۰۳) حفظ و ارتقای سلامت سالمندان در کلیه ابعاد باید در اولویت قرار گیرد آغاز بیستمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مدیر عامل سازمان تاکسی‌رانی شهرداری مشهد: سرویس مدرسه به ۹۵‌‌درصد از متقاضیان تخصیص یافت اقدامات زیبایی بر روی دندان، باید محتاطانه و با مشاوره دندانپزشکی انجام شود جوان‌ترین و سالمندترین استان‌های کشور کدامند؟ | حدود ۱۱ درصد سالمندان کشور بالای ۶۴ سال هستند خراسان‌رضوی در طراز اول کیفیت و گستره خدمات مدارس استثنایی
سرخط خبرها

با طرز تهیه آش گندم‌شیر کرمانی آشنا شوید

  • کد خبر: ۱۰۳۵۹۲
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۴
با طرز تهیه آش گندم‌شیر کرمانی آشنا شوید
آش گندم شیر یکی از غذا‌های محلی و سنتی استان کرمان می‌باشد. این غذای خوشمزه را مردم کرمان اغلب در ماه رمضان و افطار میل می‌کنند. البته آش جزو خوراک‌های اصیل مردم ایران است که با توجه به فرهنگ هر شهر ایران، انواع مختلف و محلی آن در میان مردمان آن شهر مرسوم شده است.

متین‌نژاد | شهرآرانیوز؛ هیچ خوراکی به اندازه یک کاسه آش یا سوپ همراه با نان و پنیر و سبزی برای وعده افطار نمی‌چسبد. برای همین، بیشتر کدبانو‌های ایرانی در کنار همه مخلفات سفره افطارشان، حتما یک کاسه آش یا سوپ هم قرار می‌دهند. برخی از این غذا‌ها مانند آش کشک و سوپ جو پختی همه‌جایی و رایج دارند. برخی هم در مناطق خاصی پخت می‌شوند که با ذائقه بیشتر مردم جور درمی‌آیند، مانند آش گندم شیر یا بلغورشیر که اصالت کرمانی دارد و ما امروز قصد داریم آموزش پخت آن را بدهیم.

مواد لازم برای تهیه آش گندم‌شیر کرمانی:

گوشت با استخوان: ۵۰۰ گرم
گندم شیر: ۱۰۰ گرم
نخود: ۷۰ گرم
پیاز: یک عدد متوسط
کشک ساییده‌شده: به میزان لازم
سیر و نعناداغ: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
رشته آش: به میزان لازم و اختیاری

روش تهیه آش گندم‌شیر کرمانی:

-پیاز‌ها را نگینی خرد کنید. درون تابه‌ای کمی روغن بریزید و تفت بدهید تا سبک شوند.

-نخود را که از شب قبل خیس و آب آن را چندبار عوض کرده‌اید، درون تابه بریزید و همراه با پیاز کمی تفت بدهید.

-زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازداغ و نخود اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

-درون قابلمه‌ای گوشت را همراه با آب بریزید و روی شعله بگذارید تا نیم‌پز شود.

-نخود و پیازداغ را داخل قابلمه گوشت بریزید و اجازه بدهید با هم بپزند.

-گوشت‌ها که پخت، آن‌ها را از قابلمه بیرون بیاورید، له کنید و دوباره به قابلمه اضافه کنید.

-گندم شیر را درون قابلمه بریزید و با دیگر مواد مخلوط کنید. سپس کشک ساییده‌شده را به آش بیفزایید و اجازه بدهید ۱۵ دقیقه دیگر هم مواد با هم بپزند.

-در صورت تمایل، می‌توانید مقداری رشته آشی نیز به دیگر مواد اضافه کنید. برای این مرحله هم ۱۵ دقیقه زمان لازم است.

-در مرحله پایانی، نعناداغ، سیرداغ و کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید آش کامل جا بیفتد.

*نکته: برای تهیه گندم‌شیر ۵۰۰ گرم گندم را آسیاب کنید تا به صورت بلغور دربیاید. سپس آن را الک کنید تا آرد گندم جدا شود. یک لیتر شیر را در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد. بلغور‌های گندم را به شیر اضافه کنید و مرتب هم بزنید. به اندازه کافی نمک، یک‌چهارم قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده و به همان میزان زردچوبه، زیره سیاه، سیاهدانه و فلفل قرمز را به مخلوط گندم و شیر اضافه کنید و اجازه بدهید همه مواد با هم بپزند و شیر به خورد گندم برود. سپس بلغور‌ها را نیم‌ساعت روی شعله بسیارکم دم کنید. پس از پایان زمان پخت، بلغور‌ها را از روی حرارت بردارید و روی تنظیفی پهن کنید تا سرد و دانه‌دانه شوند.

*نکته: به جای تفت دادن نخود، می‌توان آن را از همان ابتدا به همراه گوشت داخل قابلمه ریخت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->