غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افسانه رم

  • کد خبر: ۱۰۸۳۸۰
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۹
افسانه رم
بر اساس افسانه‌های رومی، رم به‌دست دو برادر به نام رموس و رمولوس روی هفت تپه در نزدیکی رود تیبر در مرکز ایتالیا بنا شده است.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ شهر رم، پایتخت کنونی ایتالیا، محل اقامت پاپ و مرکز مذهب کاتولیک، پایتخت امپراتوری روم، بر اساس داستان‌های افسانه‌ای ۷۵۳سال پیش از میلاد مسیح (ع) ساخته شد. بر اساس افسانه‌های رومی، رم به‌دست دو برادر به نام رموس و رمولوس روی هفت تپه در نزدیکی رود تیبر در مرکز ایتالیا بنا شده است.

داستانی که در اساطیر روم از سرگذشت این دو برادر آورده شده است، بی‌شباهت به داستان حضرت موسی (ع) نیست.

بر اساس این افسانه‌ها پس از سقوط و آتش‌گرفتن شهر تروا به دست یونانیان، یکی از بازماندگان شهر به نام آینیاس از شهر به سمت ایتالیای کنونی فرار می‌کند و فرزند او حکومتی در ایتالیا تشکیل می‌دهد. در نسل‌های بعد، زمانی که پدربزرگ رموس و رمولوس پادشاه فراریان تروا بود، به‌دست برادرش کشته می‌شود و شاه جدید که این دو برادر نوزاد را تهدیدی برای خود می‌دید، آن‌ها را در رودخانه رها می‌کند.

جریان آب این دو نوزاد را به سمت یک گرگ ماده می‌برد. گرگ دو کودک را از آب می‌گیرد و به آن‌ها شیر می‌دهد و نزد خود بزرگ می‌کند. با بزرگ‌شدن این دو برادر، آن‌ها شهر رم را بر فراز تپه پالاسیوم می‌سازند.

پس از مدتی رموس به دست برادرش کشته می‌شود و رمولوس پادشاه شهر رم می‌شود. او با اتحاد با اقوام بومی ایتالیا و یونانی‌های مهاجر در ایتالیا، قلمروش را گسترش می‌دهد و به اولین پادشاه روم تبدیل می‌شود.

پادشاهی روم درنهایت به‌علت فساد بیش از حد، با شورش مردم روبه‌رو می‌شود و مردم حکومت جمهوری روم را تشکیل می‌دهند؛ جایی که مجلس سنا که در شهر رم قرار داشت، قدرت اصلی در روم بود. سنا دو یا سه کنسول را برای اداره امور انتخاب می‌کرد.

در زمان حکومت جمهوری در روم، مرز‌های روم از سمت شرق به ایران رسید و آن‌ها با اشکانیان همسایه شدند. از مهم‌ترین کنسول‌های رومی در این دوران ژولیوس سزار و کراسوس (که در حمله به ایران به‌دست سورنا، سردار اشکانی، کشته شد) بودند.

پس از قتل سزار به‌دست سناتور‌های رومی، پسرخوانده‌اش آگوستوس امپراتوری روم را تشکیل می‌دهد. در دوران او امپراتوری روم به اوج گستردگی قلمروی خود رسید و از غرب به منتها الیه دنیای شناخته‌شده آن روز دست یافت؛ هرچند در شرق به سد ایران برخورد کرد و هرگز نتوانست از بین‌النهرین جلوتر برود.

در آن دوران شهر رم بسیار پیشرفت کرد و مملو از کاخ‌ها و ساختمان‌های بزرگ شد؛ ساختمان‌هایی که بسیاری از آن‌ها همچنان در این شهر باقی مانده‌اند. کولوسئوم که جایی برای مبارزات گلادیاتور‌ها بود، ازجمله این بناهاست. امپراتوری درنهایت به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شد.

قسمت شرقی که بعد‌ها به بیزانس معروف شد، نزدیک به هزار سال دیگر پایدار باقی ماند، اما قسمت غربی با حمله اقوام شمالی و هون‌ها چندی بعد سقوط کرد و شهر رم چندین‌بار غارت شد. در این دوران هرج‌ومرج بود که پاپ در رم به قدرت رسید و تا سال‌ها حاکم شهر شد.

با تقسیم امپراتوری، دین مسیحیت هم به دو قسمت تقسیم شد. نیمه شرقی به پایتختی قسطنطنیه مذهب ارتودکس را انتخاب کرد و نیمه غربی به مرکز مذهب کاتولیک تبدیل شد. بعد‌ها در زمان یکپارچه‌شدن ایتالیا، سرزمین‌های پاپی و ازجمله شهر رم از دست پاپ خارج شد و به پایتخت ایتالیای کنونی تبدیل شد.

رم یکی از شهر‌های قدیمی دنیاست و همواره در طول تاریخ اهمیت خود را حفظ کرده است. شاید یکی از دلایلی که بعد از سقوط، امپراتوری در حفظ شهر رم کمک کرد، وجود کلیسای واتیکان در این شهر بود؛ جایی که باعث شد شهر رم در قرون وسطا اهمیتش را حفظ کند و به‌نوعی در برابر حمله دشمنان مصونیت پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->