درگیری دو مربی بدنسازی به جنایت انجامید| قاتل بخشیده شد! آیا ادارات اراک و استان مرکزی فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تهیه بسته‌های آموزشی وزارت بهداشت برای پیاده‌روی اربعین امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی در کنکور ۱۴۰۳ وجود دارد؟ تصادف دو دستگاه خودرو پراید، سه مصدوم برجای گذاشت دستگیری عاملان قتل جوان شرور پس از سه هفته آیا ادارات استان قم فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا قاتلان استخدام شده، ‌قاتلان سریالی هستند؟ حکم قصاص برای مامور پلیس صادر شد | شلیک مرگبار به متهم فراری نمک دریا دارای ناخالصی‌های سرطان‌زاست| آلودگی نمک‌های رنگی و سنتی به فلزات سنگین جنایت تکان‌دهنده با رویای مهاجرت از کشور ربودن زن جوان به بهانه ازدواج در تهران پلمب دو سالن زیبایی بدلیل تداخل پزشکی در مشهد(۱۷تیر ۱۴۰۳) مجازات حبس برای قاچاقچیان عروس دشت‌های ایران آیا ادارات استان یزد پنجشنبه‌ها تعطیل است؟ ۸۳ فقره سرقت از مجتمع‌های مسکونی در غرب مشهد رمزگشایی شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کشف ۳۵۰۰ عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی متخلف در مشهد نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۳ چه زمانی اعلام می‌شود؟ اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگار ابتدایی و استثنایی ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات دستگیری اعضای باند لیلا در لانه سیاه توسط پلیس مشهد + عکس
سرخط خبرها

«مکمل‌یاری آهن» برای دانش‌آموزان دختر

  • کد خبر: ۱۳۰۸۰۱
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۲
«مکمل‌یاری آهن» برای دانش‌آموزان دختر
طرح مکمل‌یاری آهن از آبان امسال در همه مدارس متوسطه دخترانه مشهد اجرا می‌شود.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ کاهش قدرت یادگیری، تضعیف سیستم ایمنی بدن، احساس ضعف، خستگی مزمن و کاهش قدرت ذهنی از عوارض کم‌خونی ناشی از فقر آهن است. همچنین زمانی که ردپای کم‌خونی را در دوران بارداری مادران دنبال کنیم، به عوارضی مانند خطر زایمان زودرس، تولد نوزاد کم‌وزن و افزایش احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان می‌رسیم.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد هم در گفتگو با خبرنگار شهرآرا درحالی از افزایش درصد کم‌خونی در مادران باردار در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد به ۱۴ درصد خبر داده که پیش‌تر این رقم ۱۱ درصد بوده است. این داده‌ها بیانگر اهمیت طرح «مکمل‌یاری آهن» برای دختران امروز و مادران آینده است؛ طرحی که از سال ۱۳۸۰ به‌صورت آزمایشی شروع شد و به‌مرور به کل کشور تسری پیدا کرد و اکنون قرار است پس از بیش از حدود سه سال کرونایی و بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه، دوباره از آبان‌ماه امسال از سر گرفته شود.

زهرا اباصلتی با بیان اینکه برنامه «مکمل‌یاری آهن» برای همه مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه در شهر و روستا‌های استان انجام می‌شود، اظهار کرد: معمولا این طرح از آبان تا بهمن یا اسفندماه به‌مدت شانزده هفته اجرا و هفته‌ای یک‌عدد قرص آهن به دانش‌آموزان داده می‌شود. برای شروع طرح، شماری از این قرص‌ها را تأمین کرده‌ایم و بخش دیگری نیز قرار است به‌صورت متمرکز از وزارتخانه به‌دست ما برسد.

مکمل‌یاری مادران باردار

وی با اشاره به اینکه آمار کم‌خونی در زنان و مادران باردار زیاد است، گفت: به همین دلیل اجرای طرح مکمل‌یاری ضروری است. برای پیشگیری از بروز کم‌خونی، به مادران باردار قرص آهن رایگان ارائه می‌شود، اما برای پیشگیری بیشتر باید دختران نیز این قرص را مصرف کنند تا در آینده آماده دوران بارداری سالمی باشند. همچنین، بعضی از این مادران پیش از بارداری دچار کم‌خونی بودند و از این نظر نیز مکمل‌یاری دانش‌آموزان دختر در بهبود این موضوع مؤثر است.
اباصلتی اضافه کرد: براساس یافته‌های پژوهش‌ها، از زمان اجرای طرح مکمل‌یاری آهن، مصرف قرص آهن سبب کاهش بروز کم‌خونی در دختران و مادران شده است.

وی با تأکید بر اینکه کم‌خونی ارتباطی نزدیک با تغذیه دارد، افزود: مهم است که قرص آهن با چه موادغذایی مصرف نشود. دراین‌زمینه نیز برنامه‌های آموزش تغذیه برای دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها تدوین کرده‌ایم که یکی از سرفصل‌های آن مرتبط با کم‌خونی است و در طول سال، جلسات آن برگزار می‌شود. همچنین باتوجه‌به اینکه هنوز برنامه شاد فعال است، می‌توانیم محتوای آموزشی خود را در اختیار آموزش‌وپرورش قرار دهیم تا در کانال‌های دانش‌آموزان بارگذاری کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->