تأمین اجتماعی: حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان در دو مرحله واریز می‌شود، بازنشستگان صبوری کنند چرمشهر بزرگ ترین تهدید برای سلامت کشف رود | تشدید آلایندگی از  گذر دباغ خانه پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد چرا حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بدون افزایش واریز شد؟ + اطلاعیه کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی درباره نحوه پرداخت حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با افزایش و اعمال متناسب‌سازی واریز می‌شود هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید
سرخط خبرها

برای موفقیت، باسوادتر شویم

  • کد خبر: ۱۶۸۸۲۷
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸
برای موفقیت، باسوادتر شویم
در گذشته تحصیل به سواد محدود می‌شد، یعنی همین‌که فردی به مدرسه و دانشگاه می‌رفت و آموزش می‌دید، تحصیل‌کرده و باسواد محسوب می‌شد، ولی حالا سازمان یونسکو تعریفی متفاوت‌تر از سواد ارائه داده و آن را به حوزه‌های مختلفی مربوط کرده است.
محمد ثوابی
نویسنده محمد ثوابی

هفته گذشته قدری درباره طراحی مسیر تحصیلی‌شغلی برای نوجوانان صحبت کردیم و این هفته می‌خواهیم نگاهی جامع‌تر به این بحث و کسب سواد لازم دراین‌زمینه برای پیمودن این مسیر بیندازیم. اگر بخواهیم خیلی ملموس و عینی به این موضوع بپردازیم، باید بگوییم کسب آمادگی برای انتخاب یک رشته تحصیلی و شغلی مناسب، درست مانند آمادگی برای یک میدان مسابقه می‌ماند که فرد سا‌ل‌ها تمرین و ممارست می‌کند تا برای چالش‌های واقعی میدان مبارزه آماده شود.

طراحی مسیر تحصیلی‌شغلی هم همین‌طور است؛ شما باید از سال‌ها پیش، یعنی دوران کودکی و نوجوانی برای آن در خودتان آمادگی ایجاد و برنامه‌ریزی کنید. دراین‌بین هیچ‌چیز به‌اندازه داشتن یک نگرش ذهنی مثبت و سازنده نمی‌تواند به شما کمک کند.

در گذشته تحصیل به سواد محدود می‌شد، یعنی همین‌که فردی به مدرسه و دانشگاه می‌رفت و آموزش می‌دید، تحصیل‌کرده و باسواد محسوب می‌شد، ولی حالا سازمان یونسکو تعریفی متفاوت‌تر از سواد ارائه داده و آن را به حوزه‌های مختلفی مربوط کرده است.

سواد عاطفی:
به‌معنای این است که فرد بتواند روابط عاطفی‌اش را با خانواده، دوستان و بستگانش مدیریت کند.

سواد ارتباطی:
به توانایی فرد در برقراری ارتباط و تعامل با دیگران گفته می‌شود.

سواد تربیتی:
در حوزه روان‌شناختی تعریف می‌شود و به توانایی ما برای تربیت فرزندانی شایسته اشاره می‌کند.

سواد رسانه‌ای:
توانایی تشخیص رسانه‌های معتبر از نامعتبر و پیام‌های درست از نادرست را سواد رسانه‌ای می‌گویند.

سواد مالی:
توانایی مدیریت اقتصادی مانند پس‌انداز و سرمایه‌گذاری، سواد مالی است.

سواد رایانه‌ای:
توانمندشدن برای استفاده از مهارت‌های هفت‌گانه رایانه را می‌گویند.

سواد‌های دیگری مانند سلامتی، انرژی و زیست‌بومی را هم باید به این‌ها اضافه کرد تا به مجموعه کامل‌تری دست پیدا کنیم. با این تعریف، دیگر نمی‌توان مانند گذشته تحصیل و سواد را به آموزش صرف در مدرسه و دانشگاه یا رفتن به یک کارگاه آموزشی خاص محدود کرد. بنابراین، امروزه باید بتوانیم در راستای کسب آمادگی بیشتر برای طراحی مسیر تحصیلی‌شغلی خودمان در آینده، در حوزه‌های مختلفی اطلاعات کسب و به‌مرور زمان آن‌ها را در زندگی پیاده‌سازی و به مهارت تبدیل کنیم.

کسب این سواد‌ها و مهارت‌ها هم فرایندی است که باید از کودکی آغاز و به کمک خانواده، مدرسه و جامعه جورچین آن کم‌کم تکمیل شود تا وقتی به سن جوانی رسیدیم، بتوانیم به انتخابی آگاهانه دست بزنیم؛ انتخابی که نتیجه آن شغلی باشد که از آن لذت می‌بریم و در مسیر آن رشد می‌کنیم.

نکته پایانی اینکه این خانواده‌ها هستند که موظف‌اند بستر این مسیر تحصیلی‌شغلی را از کودکی برای فرزندانشان ایجاد کنند تا او در دوره نوجوانی که دچار بحران هویت و شخصیت می‌شود، بتواند با پنداری مثبت که از خودش و ارزش‌هایش دارد، به شناخت بهتری از شخصیت، استعداد و توانمندی‌ها، ارزش‌ها، علایق و نقاط قوت و ضعف خودش برسد و در پایان این دوره، به انتخاب مهم زندگی‌اش دست بزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->