اسامی معرفی‌شدگان به مرحله مصاحبه آزمون دکتری اعلام شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) زلزله ۳.۷ ریشتری شهرستان نهبندان را لرزاند (۳ خرداد ۱۴۰۴) چند توصیه برای نجات از گرمازدگی درباره زردی نوزادان و راه‌های درمان آن | تولد با یک چالش زردرنگ معاون قوه‌قضائیه: تحریف نام خلیج‌فارس اقدامی خصمانه و تحقیرآمیز است امتحانات هماهنگ کشوری نهمی‌ها از فردا (۴ خرداد ۱۴۰۴) آغاز خواهد شد آغاز اجرای طرح تشدید برخورد با تخلفات ساکن در پایتخت از امروز (۳ خرداد ۱۴۰۴) یادی از مرحوم «احمد اقتداری»، پدر مطالعات خلیج فارس | میراث‌دار آب و خاک بازخوانی حکایت تلخ فروش دختران خراسانی در دوره قاجار، به بهانه انتشار سندی تازه‌یاب | چرا ما را به دشمن می‌فروشید؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳ خرداد ۱۴۰۴) | رگبار پراکنده باران در برخی نقاط استان زمین‌لرزه‌ای ۴ ریشتری خوزستان را لرزاند (۳ خرداد ۱۴۰۴) آتش سوزی در خیابان قرنی تهران + فیلم و جزئیات (۳ خرداد ۱۴۰۴) هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر انتقال بیماری تب‌ خونریزی‌دهنده رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی: ایران در اجلاس ایفلا ۲۰۲۵ و اجلاس کتابخانه‌های جاده ابریشم شرکت می‌کند هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی با ترفند «وام فوری» مصدومیت ۶ دانش‌آموز در پی تصادف سرویس مدرسه در کرج (۳ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات ساخت مدارس مشارکتی در طرح نهضت ملی مسکن پروژه‌های نیمه تمام مدرسه‌سازی باید تا اول مهر ۱۴۰۴ تمام شوند درخواست کمک یک دزد از پلیس مشهد! ثبت‌نام کلاس اولی‌ها آغاز شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) انحراف اتوبوس حامل دانش‌آموزان در محور قزوین | وقوع حادثه برای ۲۰ نفر (۳ خرداد ۱۴۰۴) بیمار مرگ مغزی نیشابوری نجات‌بخش جان ۴ نفر شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) هشدار درباره وجود سم بوتولیسم در کنسرو‌جات انجام ۲ هزار پیوند قرنیه توسط بانک چشم مشهد، از آغاز فعالیت تاکنون (۳ خرداد ۱۴۰۴) کمک ۱۷ هزار میلیاردی مراکز نیکوکاری به نیازمندان در سال گذشته زمان دقیق واریز معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مشخص شد بهره‌مندی صنایع دخانی از عادی‌انگاری مصرف دخانیات توسط سلبریتی‌ها مسمومیت ۵۰ نفر در یک تالار در آذربایجان غربی پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به ۳۰۰ هزار بازنشسته از نیمه خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود امتناع از ثبت‌نام به بهانه نمرات پایین، مغایر با دستورالعمل رسمی ثبت‌نام سال تحصیلی جدید است
سرخط خبرها

آیا آسفالت و بتن در تشدید گرما موثر هستند؟

  • کد خبر: ۱۷۷۰۸۱
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۲
آیا آسفالت و بتن در تشدید گرما موثر هستند؟
آسفالت و بتن زیر نور مستقیم خورشید اغلب می‌توانند در گرم‌ترین روز‌ها به دمای ۸۲ درجه سانتیگراد برسند.

به گزارش شهرآرانیوز، هواشناسان پیش‌بینی می‌کنند که موج گرمای دیگری این هفته در فونیکس وجود خواهد داشت. این پس از آن است که سرویس ملی هواشناسی ایالات متحده اعلام کرد که این شهر در ماه ژوئیه به مدت ۳۰ روز متوالی تحت دمای بالای ۴۳ درجه سانتی‌گراد بوده است.

در سراسر اروپا، رکورد دمای بالا در تابستان امسال شکسته شده است و انتظار می‌رود که امواج گرمای بزرگ در بیشتر نقاط جهان تا ماه اوت ادامه داشته باشد.

با توجه به دمای بالا در فونیکس، پزشکان بیماران زیادی را که بر اثر افتادن روی زمین یا لمس سطوحی که بسیار گرم‌تر از دمای ثبت شده هوا بودند، دچار سوختگی شده بودند، درمان کردند.

آسفالت و بتن؛ متهم اصلی گرمای هوا!

دمای سطح نقش مهمی در گرم شدن محیط اطراف دارد و همچنین در طول پدیده‌های گرمایی شدید خطری برای سلامتی ایجاد می‌کند.

در طول موج‌های گرما، مقدار قابل توجهی از انرژی خورشید توسط سطوحی که در معرض پرتو‌های آن هستند جذب و منعکس می‌شود و این منجر به افزایش قابل توجه دمای آن‌ها می‌شود.

این سطوح گرم سپس گرمای خود را به هوای اطراف منتقل می‌کنند و دمای کلی هوا را افزایش می‌دهند.

در حالی که برخی از سطوح نفوذپذیر و مرطوب، مانند چمن یا خاک، گرمای کمتری جذب می‌کنند، سایر مصالح ساختمانی مانند آسفالت یا بتن قادرند تا ۹۵ درصد انرژی خورشید را جذب کنند که سپس به جو اطراف بازتاب می‌شود.

در روز‌هایی که دماسنج ۳۸ درجه‌ی سانتیگراد را نشان می‌دهد، این دما به دمای هوا اشاره دارد که هواشناسانان معمولا برای اندازه‌گیری آن بیش از یک متر بالاتر از سطح زمین را اندازه می‌گیرند.

با این حال، در آن دما، سطوحی مانند آسفالت یا بتن می‌توانند به دمای بالاتر از ۶۵ درجه‌ی سانتیگراد برسند که این دما می‌تواند باعث سوختگی پوست شود. آگاهی در مورد این دمای سطح و انجام اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از صدمات، اهمیت زیادی دارد.

جزایر گرمای شهری

روند توسعه‌ی شهری به شدت چشم‌انداز ما را تغییر می‌دهد. سطوح طبیعی و نفوذ پذیر با سازه‌های غیر قابل نفوذ مانند ساختمان‌ها و جاده‌ها جایگزین می‌شوند. این امر باعث ایجاد چیزی می‌شود که اقلیم شناسان آن را «جزایر گرمایی شهری» می‌نامند که مناطقی در داخل شهر‌ها هستند که دمای بسیار بالاتری را در مقایسه با مناطق روستایی مجاور تجربه می‌کنند.

این موارد مناطقی هستند که جمعیت زیادی دارند. به گفته‌ی آژانس محیط زیست اتحادیه اروپا، نزدیک به نیمی از مدارس و بیمارستان‌های اروپا در جزایر گرمایی شهری واقع شده‌اند و با بدتر شدن اثرات تغییرات آب و هوایی، جمعیت آسیب‌پذیر در معرض افزایش دمای تهدیدکننده‌ای قرار می‌گیرند.

براساس گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، میانگین دمای هوای سالانه‌ی شهری با یک میلیون نفر یا بیشتر می‌تواند یک تا سه درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از مناطق اطراف باشد. در یک شب صاف و آرام، این اختلاف دما حتی می‌تواند به ۱۲ درجه سانتیگراد در مقایسه با مناطق روستایی برسد.

جزایر گرمایی شهری به دلیل ترکیبی از عوامل ایجاد می‌شوند. فضا‌های سبز و پوشش گیاهی نقش حیاتی در کاهش دمای سطح از طریق تبخیر و تعرق دارند. گیاهان آب را به سمت هوای اطراف رها می‌کنند و گرمای محیط را دفع می‌کنند.

در این میان، هندسه‌ی شهری با ساختار‌های بازدارنده اش، گرما را در شب به دام می‌اندازد. علاوه بر این، سطوح شهری در مقایسه با پوشش طبیعی زمین، گرمای بیشتری را جذب و ذخیره می‌کنند و دما را بیشتر افزایش می‌دهند. درک این عوامل به ما کمک می‌کند تا شهر‌های خنک‌تر و پایدارتری ایجاد کنیم.

تصاویر ماهواره‌ای حرارتی نمایه‌های حرارتی شهر‌ها را نشان می‌دهند، مناطقی که بر اساس مناظر محلی دما‌های گرم‌تر و سردتر را تجربه می‌کنند. تفاوتی که پارک‌ها در دمای شهر‌ها ایجاد می‌کنند نشان دهنده‌ی تعادل حیاتی بین توسعه شهری و فضا‌های سبز است که به کاهش دمای بالا کمک می‌کند. حتی فضا‌های سبز کوچک نیز می‌توانند تفاوت ایجاد کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->