پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

باور‌های غلط درمورد مصرف مولتی‌ویتامین‌ها

  • کد خبر: ۱۷۹۶۳۷
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰
باور‌های غلط درمورد مصرف مولتی‌ویتامین‌ها
باور‌های زیادی در مورد مصرف مکمل‌های ویتامین وجود دارد که می‌تواند برای افرادی که مکمل ویتامین‌ها را بخشی از رژیم غذایی روزانه خود می‌دانند، گیج کننده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مکمل‌های ویتامین یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای برآورده کردن نیاز‌های تغذیه‌ای روزانه هستند؛ آن‌ها منبعی غنی از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌های گروه B، ویتامین A، ویتامین C و بسیاری از مواد معدنی دیگر هستند که آن‌ها را به بخشی مهم از رژیم غذایی ما تبدیل می‌کند.

با این حال، افسانه‌های زیادی در مورد مصرف مکمل‌های ویتامین وجود دارد که می‌تواند برای افرادی که مکمل ویتامین‌ها را بخشی از رژیم غذایی روزانه خود می‌دانند، گیج کننده باشد.

در زیر ده باور در مورد مکمل‌های ویتامین و واقعیت آن آورده شده است:

اولین باور اشتباه؛ ویتامین‌های بیشتر منجر به سلامتی بهتر می‌شود اما در واقعیت مصرف بیشتر آن‌ها همیشه به این معنا نیست که شما از سلامتی خوبی برخوردار خواهید بود. اکثر این مکمل‌ها دارای حد بالایی برای مصرف روزانه هستند و عبور از این آستانه در واقع می‌تواند برای سلامت فرد بسیار خطرناک باشد. به عنوان مثال، یکی از حقایق درباره ویتامین C این است که مصرف بیش از حد آن می‌تواند توانایی بدن شما را برای جذب مواد مغذی ضروری مانند مس مختل کند.به همین ترتیب، مصرف بیش از حد مکمل‌های فسفر می‌تواند در جذب کلسیم اختلال ایجاد کند.

با توجه به ویژگی‌های ویتامین A، بدن نمی‌تواند از طریق دفع مواد مغذی محلول در چربی مانند ویتامین‌های A، D و E خلاص شود. در عوض این مواد مغذی در بدن ما ذخیره می‌شوند و باعث ایجاد مشکلاتی مانند چاقی و کلسترول می‌شوند.

یکی از حقایق مربوط به ویتامین D این است که مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین D می‌تواند منجر به تجمع بیش از حد کلسیم در بدن شود که می‌تواند به قلب و کلیه‌ها آسیب برساند.

دومین باور اشتباه؛ مکمل‌های طبیعی همیشه بی خطر هستند اما حقیقت این است که یکی از مهمترین چیز‌هایی که باید در مورد مصرف مکمل‌های غذایی بدانیم این است که کلمه «طبیعی» همیشه معادل «سالم» نیست. تاثیر مکمل به خودی خود به عوامل مختلفی مانند کیفیت منبع آن، عوارض جانبی احتمالی، واکنش با سایر ترکیبات طبیعی و ... بستگی دارد؛ وجود این ترکیب بسته به محصولی که در نهایت خریداری می‌کنید ممکن است به مقدار کم یا بسیار غلیظ باشد. در موارد شدید می‌تواند شما را به خطر بیاندازد.

سومین باور اشتباه؛ مکمل‌های ویتامین با دارو خوب عمل می‌کنند اما در واقعیت از آنجایی که بسیاری از مکمل‌های ویتامین بدون نسخه در دسترس هستند، افراد به پیامد‌هایی که ممکن است در ترکیب با دارو‌های تجویزی مصرف شوند، توجه نمی‌کنند.یکی از حقایق ویتامین D این است که مصرف بیش از حد آن در کنار دارو‌های استروئیدی می‌تواند آن‌ها را بی فایده کند. ترکیبات طبیعی موجود در این مکمل‌ها همیشه با دارو‌های دیگر موجود در دارو تداخل دارند.همیشه قبل از تصمیم به تکمیل دارو‌ها و رژیم غذایی خود با برخی مکمل‌های ویتامین، حتما با پزشک مشورت کنید.

چهارمین باور اشتباه؛ مکمل‌های ویتامین برای جلوگیری از بیماری قلبی کافی است اما واقعیت این است که یکی از رایج‌ترین باور‌های غلط در مورد مکمل‌های ویتامینی این است که مصرف آن‌ها به طور خودکار از ابتلا به هر نوع بیماری قلبی جلوگیری می‌کند.در حالی که یکی از حقایق ویتامین D بیان می‌کند که مصرف مکمل آن در تنظیم جریان مناسب خون و تضمین سلامت قلب مفید است، مصرف این مکمل‌های ویتامین به تنهایی تأثیر بسیار کمی بر سلامت قلب ما خواهد داشت. همچنین در صورتی که قصد دارید از ابتلا به عوارض قلبی عروقی جلوگیری کنید، باید مصرف مواد زائد را کاهش دهید، زیاد ورزش کنید و به طور کلی زندگی سالم تری داشته باشید.

پنجمین باور اشتباه؛ ویتامین C از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند اما یکی از رایج‌ترین افسانه‌های ویتامین C این است که مصرف مکمل‌های آن می‌تواند به شما در جلوگیری از سرماخوردگی کمک کند. در حالی که حقایق تحقیقات پزشکی درباره ویتامین C نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های ویتامین C برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی مفید است، سرماخوردگی ویروسی است که چندین سال است که وجود دارد و عملاً هیچ درمانی برای آن یافت نشده است. تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که با مصرف مکمل‌هایی مانند ویتامین C تمام تلاش خود را برای حفظ تناسب اندام و سلامت خود انجام دهید، که تنها می‌تواند شدت علائم تجربه شده توسط فرد را در زمان تشخیص سرماخوردگی کاهش دهد.

یکی دیگر از واقعیت‌های ویتامین C نیز می‌گوید که مکمل‌های آن برای خلاص شدن از شر رادیکال‌های آزاد مفید است که عملکرد سیستم ایمنی را به شدت بهبود می‌بخشد.

ششمین باور اشتباه؛ ویتامین D از سرطان جلوگیری می‌کند اما در واقع یکی از مخاطره آمیزترین افسانه‌های مربوط به ویتامین D این تصور غلط رایج است که مصرف آن به کاهش علائم سرطان یا حتی درمان آن کمک می‌کند.

از سال ۲۰۱۸ چندین تحقیق انجام شده است که این افسانه را بررسی کرده است. با این حال، هیچ پاسخ روشنی در مورد اینکه چگونه می‌تواند به افراد مبتلا به سرطان تهاجمی یا حتی عوارض اولیه قلبی عروقی کمک کند، وجود ندارد.

هفتمین باور اشتباه؛ مکمل‌های ویتامین با پروبیوتیک‌ها همه چیز را درمان می‌کند اما در طول سال ها، یک تصور غلط رایج وجود داشته است که مصرف مکمل‌های پری بیوتیک خطر ابتلا به بیماری‌ها را از بین می‌برد و تقریباً هر بیماری را درمان می‌کند.در حالی که مکمل‌های پروبیوتیک در واقع یک عامل بزرگ در بهبود عملکرد روده و سیستم گوارشی هستند، اما توانایی درمان بدن را از هر نوع بیماری ندارند. هدف این مکمل‌ها بهبود سطح سلامت عمومی شما و تسکین علائم در میان افرادی است که مبتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت و فشار خون بالا هستند.با این حال، جدا از سناریو‌های بسیار خاص که حول عملکرد روده می‌چرخند، پری بیوتیک‌ها نقش چندانی در سلامت کلی ندارند.

هشتمین باور اشتباه؛ مکمل‌های ویتامین با آنتی اکسیدان‌ها باعث می‌شود عمر طولانی تری داشته باشید این در حالی است که اکسیداسیون یک فرآیند شیمیایی است که در بدن هر انسان اتفاق می‌افتد. این فرآیند باعث تولید مواد مضر مانند رادیکال‌های آزاد می‌شود که می‌تواند در عملکرد صحیح بدن اختلال ایجاد کند و باعث آسیب به سلول‌ها شود. آنتی اکسیدان‌ها آن دسته از ترکیبات طبیعی هستند که برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد موجود در بدن شما طراحی شده اند.یکی از افسانه‌های رایج درباره ویتامین C این است که مصرف آن آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز برای زندگی طولانی‌تر را در اختیار شما می‌گذارد.

در حالی که مصرف آنتی اکسیدان‌ها قطعاً سلامت کلی شما را بهبود می‌بخشد و مصرف مواد مغذی بیشتری (بسته به منبع آنتی اکسیدان ها) به شما می‌دهد، این افسانه ویتامین C نادرست است، زیرا آنتی اکسیدان‌ها عملاً هیچ تأثیری در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، آب مروارید و بیماری‌های قلبی عروقی ندارند.

نهمین باور اشتباه؛ مکمل‌های ویتامین جایگزین رژیم غذایی مناسبی هستند متاسفانه اینگونه رایج است که مصرف مکمل‌های ویتامین مانند مواد مغذی ضروری کافی است تا به عنوان جایگزین‌های بالقوه رژیم غذایی در نظر گرفته شود. این نمی‌تواند دور از واقعیت باشد، زیرا هر رژیم غذایی متعادل باید مملو از غذا‌های طبیعی و کامل باشد که برای برآوردن نیاز‌های تغذیه‌ای شما در روز تنظیم شده است.شما باید از این مکمل‌ها فقط به عنوان کمک‌های تغذیه‌ای استفاده کنید و نه جایگزین وعده‌های غذایی.

دهمین باور اشتباه؛  افرادی که رژیم‌های غذایی متنوعی دارند به مکمل نیاز دارند در حالی که این درست است که باید میزان تغذیه خود را تجزیه و تحلیل کرد، اما به این معنا نیست که افرادی که الگوی غذایی مشابهی مصرف می‌کنند همیشه در مصرف مواد غذایی کوتاهی می‌کنند. بخش ویتامین حتی اگر رژیم غذایی شما متنوع نباشد و حاوی همان نوع غذا باشد، باز هم می‌تواند منبع غنی از تغذیه باشد. در واقع، شما در معرض خطر ابتلا به هیچ نوع کمبودی نخواهید بود، مگر اینکه بدن شما آخرین ذخایر ویتامین خود را از دست بدهد و شروع به مصرف هیچ چیز نکند.

در پایان، مهم‌ترین واقعیت ویتامینی که باید به خاطر داشته باشیم این است که اگرچه مصرف مکمل‌های ویتامین ضروری است، اما آن‌ها همه چیز برای داشتن یک زندگی مناسب و سالم نیستند.

تغییرات جزئی در سبک زندگی خود ایجاد کنید و برای تناسب اندام و سالم ماندن، تمام مواد مغذی را به میزان متعادل مصرف کنید. همیشه قبل از تصمیم به تکمیل مصرف مواد مغذی خود با هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید، زیرا اگر بدن شما با آن راحت نباشد می‌تواند عوارض ناخواسته‌ای برای شما ایجاد کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->