عارف وارد بندرعباس شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) آژانس امدادرسانی سازمان ملل در فلسطین، از گسترش سوءتغذیه در نوار غزه خبر داد قدردانی پاکستان از چین برای حمایت قاطع پکن از تمامیت ارضی این کشور ویدئو | سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حق غنی‌سازی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و توصیه ایشان به طرف مقابل لغو مذاکرات به نقل از سخنگوی وزارت خارجه، ساختگی است (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی دولت خبر داد؛ اختصاص ۲۷۶ میلیارد تومان از سوی اتاق بازرگانی ایران و تهران به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی ۵ کامیون وارد غزه شد که ۲ کامیون آن حامل کفن بود ابراز امیدواری مسکو برای تصویب سریع‌تر توافق راهبردی با ایران واکنش عراقچی در پی بیانات رهبر انقلاب: از نظر ایران موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست + فیلم کوچک‌زاده در مجلس در پی تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام جنجال به پا کرد سخنگوی وزارت خارجه: تاکنون زمان و مکان قطعی دور بعدی مذاکرات با آمریکا مشخص نشده است معاون‌اول رئیس‌جمهور با خانواده‌های شهیدان آیت‌الله رئیسی و مالک رحمتی دیدار کرد معاون حقوقی عراقچی: تحریم‌های دارویی باعث محروم شدن انسان‌ها از حق زندگی شده است وزارت خارجه آمریکا: جدول زمانی مشخصی برای لغو تحریم‌های سوریه وجود ندارد هشدار سفیر ایران در لندن به قانون‌گذاران انگلیسی درباره اختلال در روابط دو کشور رهبر معظم انقلاب اسلامی: شهید رئیسی خود را از مردم برتر نمی‌دانست | آمریکایی ها در مذاکرات دست از یاوه گویی بردارند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و عکس بهروزآذر خبر داد؛ مخالفت دولت با طرح جدید کاهش مهریه به ۱۴ سکه مهاجرانی: بخش خصوصی باوجود ناترازی‌ها سرپا مانده است قالیباف: قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت قابلیت تحول در مسائل اقتصادی را دارد آن روز سخت | روایت سقوط بالگرد شهید جمهور و همراهانش عراقچی: مجمع گفتگوی تهران، پایتخت را به قلب تپنده‌ی وفاق منطقه‌ای تبدیل کرد پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد
سرخط خبرها

حکایتِ پدرکشتگی ما و آمریکا

  • کد خبر: ۱۹۲۴۴۲
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲
حکایتِ پدرکشتگی ما و آمریکا
آمریکا به دنبال این است که با تحریف واقعیت‌ها چنین کند، اما تعمق در ماجرا می‌گوید ۱۳ آبان و اقدامات دانشجویان، چندین و چند ریشه داشت.

«چرا سفارتخانه آمریکا را گرفتید؟ مگر نمی‌دانید در حقوق بین الملل، سفارتخانه حکمِ خاک آن کشور را دارد. همه بدبختی‌های ما از آن روز شروع شد که چنین کردید. همان روز از مدار توسعه پایین آمدیم که نسل شما از نرده‌های سفارت آمریکا بالا رفت.» از این دست سخنان فراوان می‌شنویم. هرگاه اوضاع سخت‌تر می‌شود هم این حرف‌ها بیشتر می‌شود.

نسل امروز هم فراوان می‌پرسند و نسل پیش را در جایگاه متهم می‌نشانند. حال آنکه ما مدعی هستیم نه متهم. گذر زمان هم نمی‌تواند جا به جا کند ما را. این را به صریح‌ترین کلمات می‌گوییم برای کسانی که گوش شنوا دارند و برای پرسش خود دنبال پاسخ اند. با کسانی که پی جواب نیستند و فقط می‌خواهند حرف بزنند کاری نداریم. حرف ما با گروه نخست است. بدانند که حکایت ما با آمریکا، ۱۳ آبان ۱۳۵۸ آغاز نشد. این روز یکی از موقف‌های این ماجراست. ما پیش‌تر ها، خوی وحشی و متجاوزِ آمریکا را تجربه کرده ایم.

از جنگ جهانی دوم که در کنار روس و انگلیس، «بی طرفی» ایران را نقض کردند و به اشغال ایران پرداختند، تا حمایت همه جانبه از شاه و کودتا علیه دولت ملی مرحوم دکتر مصدق در ۲۸ مرداد در سال ۱۳۳۲ و تا همین امروز که با توطئه و تحریم، مثل گرگ دندان در تن ما می‌زند. آنچه دانشجویان پیرو خط امام (ره) درسال ۱۳۵۸ انجام دادند نه کنشی آغاز گر که واکنشی تأمل برانگیز بود. واکنشی که حتما باید در ظرف زمانی خود مورد مطالعه قرار گیرد والا ما را در شناخت درست موضوع با چالش همراه خواهد کرد و‌ای بسا که جا به جایی ایجاد کند.

باطل را لباس حق بپوشاند و بر صدر بنشاند و حق را به تهمت باطل به زیر کشد. البته آمریکا به دنبال این است که با تحریف واقعیت‌ها چنین کند، اما تعمق در ماجرا می‌گوید ۱۳ آبان و اقدامات دانشجویان، چندین و چند ریشه داشت. یکی از آن‌ها در خون دانش آموزان شهیدی بود که در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ برزمین ریخت با تفنگ‌هایی که به اراده استکبار، خشاب گذاری شده بود. یک ریشه اش در کاپیتولاسیون بود.

یک ریشه اش در تحقیری که از نگاه هر آمریکایی نسبت به ایرانی برمی خاست. هزاران ریشه داشت این خشم، اما در شعله کشیدن آن، نه تنها کسی در آتش نسوخت که حتی یک آمریکایی خراش هم برنداشت. ما، اما کم خون نداده ایم در برابر تفنگ‌های آمریکایی. کم جوانان ما به زمین نیفتاده اند در جنایت‌ها و جنگ‌های پیش و پس واقعه لانه جاسوسی. جنایت‌هایی که پشت آن آمریکایی‌ها بودند.

ما به سوی آن‌ها شلیک نکردیم، اما وحشیانه هواپیمای مسافربری ما را روی هوا زدند و به جنایتکارانشان مدال شجاعت هم دادند. سردار ما را در خاک کشور همسایه، ترور کردند و وقیحانه به خود شادباش گفتند. این یعنی حکایت ما با آمریکایی‌ها از سال‌های دور شروع شده و تا امروز هم ادامه دارد. به پدر کشتگی هم رسیده است قصه. تا حکایت چنین باشد، رفتار ما هم همین خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->