بازدید استاندار خراسان رضوی از محور جنوب غربی بردسکن با حضور فرمانده فراجا تاکید پزشکیان بر سازندگی بیشتر استان ها بدون اتکا به پایتخت | ارز ۲۸ هزار تومانی رانت است ترکیه نسبت به پیامدهای هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران هشدار داد عراقچی: الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل نقشی تعیین کننده دارد + ویدئو رئیس جمهور به استان البرز سفر کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) برگزاری رژه روز ارتش در تهران و سایر شهرهای ایران متکی: در محاسبات آمریکایی‌ها تصور حمله به ایران به راحتی جا نمی‌گیرد ترامپ: رئیس‌جمهوری چین مرد مغروری است| او نمی‌داند چطور باید توافق کند! جان باختگان ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ نفر رسید افزایش تعداد قربانیان حادثه کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ تن حماس بیانیه داد: فلسطینیان کرانه باختری قیام کنند اختلاف بین صهیونیست‌ها و آتش افروزی در یک کنیسه در تل‌آویو رئیس جمهور آذربایجان: خواهان روابط خوب با ایران هستیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی لغو سه ماهه تعرفه‌های ترامپ علیه کشورها غیر از چین ! افزایش تعرفه کالا‌های چینی به ۱۲۵ درصد چشم بینای پدافند بر حریم هوایی ایران| گزارش اختصاصی شهرآرانیوز از ناگفته‌های شبکه پدافندی کشور رژیم صهیونیستی به اطراف مدرسه‌ای در جنوب لبنان حمله کرد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ضرب‌العجل یک هفته‌ای کمیسیون اصل ۹۰ به بیمه مرکزی برای اجرای کامل سامانه املاک و اسکان ارتش اسرائیل: سربازان بسیاری را در غزه از دست داده‌ایم چین ۱۸ شرکت آمریکایی را تحریم کرد| پاسخ به جنگ اقتصادی ترامپ چین به شهروندان خود برای سفر به آمریکا هشدار داد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان علی‌اف برای عادی‌سازی روابط با ایران شرط گذاشت! لایحه دوفوریتی واگذاری اختیار تعیین ساعت رسمی به دولت تصویب شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: نباید برای پیشبرد کار‌ها معطل منابع بمانیم شمار شهدای بمباران شجاعیه غزه به ۳۵ شهید افزایش یافت (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حمله جدید یمنی‌ها به تل‌آویو و ناو هواپیمابر آمریکا (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اهلیت در انتخابات با کدام قرائت؟

  • کد خبر: ۲۱۲۴۵۳
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲
اهلیت در انتخابات با کدام قرائت؟
اهلیت. این کلید واژه‌ای است که در دوران تبلیغات انتخاباتی همواره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اهلیت. این کلید واژه‌ای است که در دوران تبلیغات انتخاباتی همواره مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر آن را از پرفراوان‌ترین کلمات در عرصه کاربرد بدانیم، بیراه نرفته ایم، اما کاربستِ این واژه نه در شعار و ادعا که در عمل باید مورد توجه باشد. نامزد‌ها را با این عیار باید سنجید.

رأی را هم متناسب با این سنجه باید به نامی تزیین کرد که بتواند زینت اهلیت باشد. قرآن کریم هم بر این مهم به صراحتی تمام در آغازِ آیه ۵۸ سوره مبارکه نسا چنین تأکید می‌فرماید که: إِنَّ اللَّهَ یَأمُرُکُم أَن تُؤَدُّوا الأَماناتِ إِلىٰ أَهلِها؛ خداوند به شما فرمان می‌دهد که امانت‌ها را به صاحبانش بدهید!  

این اهلیت، اما در همه زمان و زمینه‌ها یک جور قاب بندی نشده است بلکه متناسب با جایگاه و ناظر به زمان و کارکرد‌ها تنظیم و باز تنظیم می‌شود. صرف خوب بودن انسان و متعبد به عبادات و ادعای التزام نمی‌تواند اهلیت در حوزه نمایندگی را کادربندی کند.

دانستن و توانستن و خواستنِ متناسب به شأن نمایندگی را طلب می‌کند. اینکه بداند وظایف نمایندگی چیست و چه مسئولیتی در برابر ملت و امروز و فردای کشور دارد. علاوه بر این باید بتواند دانسته‌های خود را از نظر به عمل درآورد. این دو را هم به خواستن غنی سازی و پشتوانه سازی کند تا بتواند بن بست‌ها را بشکند. عیارسنجی افراد وظیفه ماست.

این خود ما هستیم که باید اهلیت شناسی کنیم و به دارندگان این ویژگی رأی دهیم. باید ببینیم چه افرادی توان نمایندگی و قانون گذاری و انجام تکالیف محوله را دارند. چه کسانی زبان زمان را می‌فهمند و می‌توانند در زمین نقشه موفقیت ایران را ترسیم و برای اجرا طرح سازی و ریل گذاری کنند.

آیا کسانی که نامشان را بر برگه‌های رأی می‌نویسیم می‌توانند، با وضع قوانین و با نظارت فراگیر خود در توسعه کشور اعمال نقش کنند؟ آیا به مصائب و مشکلات امروز کشور اشراف کارشناسی دارند و نیاز‌های جامعه هدف را می‌شناسند تا قوانینی را که تصویب می‌کنند، نقش گره گشایی برای آحاد جامعه داشته باشد؟ آیا ظرفیت‌های کشور را می‌شناسند تا برای به فعلیت رساندن آن‌ها قانون بنویسند؟

آیا توان گسترده انسانی کشور را بررسی کرده اند که بتوانند برای توسعه معنوی و علمی آن گام بردارند؟ آیا از ظرفیت شهید مدرس شدن برخوردار ند تا در برابر فزون خواهی قدرت‌های خارجی دچار تب و لرز نشوند و افزون طلبی داخلی‌ها آن‌ها را از خود بیخود نکند؟ آیا این توان را دارند یا فقط امروز در باغ سبز نشان می‌دهند، اما به صندلی‌های سبز که رسیدند گذشته را و حرف‌ها و وعده‌ها را فراموش خواهند کرد و در برابر انتقاد‌ها هم روی سُرخ خواهند کرد و همه مشکلات را به نام گذشتگان سیاهه خواهند کرد؟

آیا زبانِ تعامل با جهان را می‌دانند تا روز‌های بهتر برای ایران و ایرانی رقم زنند؟ اهلیتی که برای نماینده مجلس لازم است از این جنس است نه صرفا داعیه انقلابی خوانی داشتن. انقلابی عمل کردن بایستگی مورد نیاز است و آن هم جز خدمت بیشتر برای مردم معنایی ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->