پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

بذر زمان دار و زمین تازه

  • کد خبر: ۲۴۴۵۰۴
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۶
بذر زمان دار و زمین تازه
ما آدم‌ها بذر‌های خوب زیادی در درون خود کاشته ایم ولی به خاطر بی تفاوتی به خاصیت آن بذر، از کنارش عبور کرده ایم و عادت‌های جدید را به زندگی وارد کردیم بدون اینکه بدانیم این عادت‌ها چه نتیجه و محصولی قرار است به زندگی ما بدهد.

میوه فروش می‌گفت: «هر بذری زمان دارد و اگر بیشتر از آن کار کند، محصول خوبی نمی‌دهد. مثلا زعفران هفت ساله است و بعد از این مدت باید پیاز آن را برداشت و در زمین دیگری که تازه است کاشت.» 

او به خربزه‌های ریز و درشتی که گوشه مغازه اش بود اشاره کرد و گفت: «ببین اینها هر دو خربزه امسالی هستند، اما یکی ریز است و کیفیتی ندارد، اما آن یکی هم درشت است و هم آبدار و خوش طعم.

کشاورز اگر بخواهد خربزه آبدار و شیرین و خوشمزه برداشت کند باید هر چند سال یکبار، به زمینش استراحت دهد وگرنه محصولش ناقص از آب در می‌آید.»

میوه فروش حرف می‌زد و من داشتم به حرف هایش گوش می‌دادم. یاد بذر‌هایی افتادم که خیلی سال پیش در درون خود کاشته ام ولی سری به آنها نزدم. آبیاری شان نکردم. زمینش را سال به سال عوض نکردم تا از زیر خاک دربیاید و بذر‌های کرم زده اش را دور بیندازم و نگذارم به بقیه وجودم آسیب بزند.

مثل بذر علاقه به مطالعه، بذر قرآن خواندن، بذر چله نماز اول وقت، بذر کمک مالی کم به یک تیم خیریه، بذر توجه به آدم‌های سالخورده در شهر، بذر احوالپرسی از دوستان حتی با یک تلفن، بذر مبارزه با تنبلی، بذر سحرخیزی، بذر محبت کردن و ...

ما آدم‌ها بذر‌های خوب زیادی در درون خود کاشته ایم ولی به خاطر بی تفاوتی به خاصیت آن بذر، از کنارش عبور کرده ایم و عادت‌های جدید را به زندگی وارد کردیم بدون اینکه بدانیم این عادت‌ها چه نتیجه و محصولی قرار است به زندگی ما بدهد. مثل اینکه وقتی توی خیابان‌های شهر راه می‌روی انگار بذر محبت و صبوری بعضی آدم‌ها به گَند کشیده شده و از روی هم به راحتی رد می‌شوند. توی ترافیک‌های شهر به دنبال زود رسیدن هستند درحالیکه حق تقدم را رعایت نمی‌کنند و به قوانین انسانی پایبند نیستند و فقط منفعت شخصی خود را در نظر می‌گیرند.

این روز‌ها که فصل کاشت و برداشت است ما چقدر نیاز به زیر و رو کردن زمین‌های وجودمان برای بذر‌های خوبی که داریم هستیم تا وقتی زمستان عمرمان از راه رسید، آذوقه‌ای برای ادامه حیات داشته باشیم و در مقابل سرما و یخبندان تاب بیاوریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->