وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

وضعیت قرمز عمومی

  • کد خبر: ۳۰۷۲۹۹
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۶
وضعیت قرمز عمومی
آنچه در دوران صنعتی شدن و شکست ساختار‌های سنتی جوامع اتفاق افتاد، گشوده شدن راه‌های تغییر شرایط برای افراد بود.

تفاوت‌های اجتماعی و تفاوت‌های فردی از گذشته دور وجود داشته است و انسان‌ها با پذیرش این تفاوت‌ها زندگی می‌کرده‌اند؛ اما آنچه در دوران صنعتی شدن و شکست ساختار‌های سنتی جوامع اتفاق افتاد، گشوده شدن راه‌های تغییر شرایط برای افراد بود. انباشت سرمایه و شکسته شدن موانع عرفی که انسان‌ها را محدود به طبقه اجتماعیشان می‌کرد، این نگرش را ایجاد کرد که هر کسی امکان پیشرفت و ارتقا و یا حتی نزول در زندگی اقتصادی و اجتماعی را دارد.

این نوع نگاه به خودی خود آسیب زا نبوده و بلکه انگیزه‌ای برای تلاش شد؛ افراد با کسب تحصیلات و کسب ثروت بیشتر به لایه‌های مختلف اجتماعی دست یافتند. در واقع این امکانی بود که دولت‌ها با به وجود آورد شرایط برای مردمشان فراهم آوردند، امکانی که بر وظائف دولت‌ها مبنی بر ایجاد شرایط مناسب برای رفاه و آموزش شکل گرفت.

اما آنچه این تغییرات را به معضلی بدل کرد، ایجاد فاصله‌های زیاد میان طبقات در کنار اگاهی افراد از این موضوع بود که آنها نیز می‌توانند از مواهب طبقات دیگر بهره بجویند اگر عدالت برای آنها وجود داشته باشد! به بیان ساده‌تر همه افراد می‌دانند که مانعی جزء شرایط نابرابر برای دستیابی به زندگی مطلوبشان وجود ندارد و این توزیع نابرابر ثروت و نبود عدالت است که می‌تواند تفاوت زیادی میان زندگی ان‌ها با سایرین ایجاد نماید.

در دنیای کنونی اگر امکانات بر اساس شایستگی‌ها توزیع نشود افراد را دچار احساس بی عدالتی می‌کند. در حال حاضر آنچه در جامعه ما ایجاد شده، شکاف عمیق میان لایه‌های جامعه است، شکافی که احساس بی عدالتی را میان افراد شدت بخشیده است. احساس بی عدالتی به وجود اورنده احساسات دیگری، چون ناامیدی و بی انگیزگی خواهد بود. مساله‌ای که شکل گیری بزه و رفتار‌های غیر اخلاقی رااجتناب ناپذیر می‌کند.

شکاف عمیقی که امروزه میان طبقات مختلف در جامعه ما شکل گرفته است، دو دنیای متفاوت به وجود آورده و افراد را در سیاره هایشان رها کرده است. احساس خوشبختی در چنین جامعه رو به  افول رفته و سرمایه اجتماعی کاهش خواهد یافت. خشونت و اعمال منافی قانون و اخلاق نیز از تبعات دیگر چنین شرایطیست.

عدم ارتباط مناسب میان تحصیلات و شایستگی با مساله کسب درآمد تبدیل به چالشی شده که افراد کارشناس را سرخورده کرده و انگیزه جوانان را برای کسب تخصص‌های لازم از میان برده است. تصور طی کردن ره صد ساله در یک شب نیز توهمیست که کلاهبرداری‌های عظیم را ناشی شده است. در واقع کلاهبرداران با سواستفاده کردن از انگیزه افراد برای دستیابی به سود‌های کلان که در موارد زیاد نیز قابل ملاحظه است؛ افراد را به گرداب‌های زیادی می‌کشانند.

اگر به ابتدای بحث بازگردیم ایجاد احساس بی عدالتی جرقه تمامی چالش‌های بعدی است که در جامعه شکل می‌گیرد، حتی افراد با سطح زندگی متوسط و بالاتر نیز در چنین شرایطی نخواهد توانست احساس خوشبختی کنند، یعنی حتی اگر اسباب خوشبختی فراهم باشد هم، کسی در چنین شرایطی چنین حسی را تجربه نخواهد کرد، چرا که دست روی دست بسیار و مثال برای سرخوردگی بسیار است.

نهایتا هیچکس در این کشتی بدون آسیب از وضعیت نخواهد ماند و چکش‌هایی که بر پیکره جامعه می‌خورد همگان را فرو خواهد برد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->