زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟
سرخط خبرها

معضلی به نام پساشرم!

  • کد خبر: ۳۱۶۸۸۴
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸
معضلی به نام پساشرم!
«پساشرم» به وضعیتی اطلاق می‌شود که افراد نه‌تنها نگران عواقب رفتار‌های اشتباه خود نیستند، بلکه آنها را به عنوان هنجار‌هایی مجاز برای تأمین منافع خود می‌دانند.

چند روز پیش در راه برگشت به خانه، راننده تاکسی اینترنتی سر صحبت را با من باز کرد و از گلایه‌ای صحبت کرد که این روز‌ها در همه جا دیده می‌شود؛ خودخواهی. او تعریف کرد که چند روز پیش خانم نسبتا مسنی با خودرو او تصادف کرده بود. خانم مقصر بود و از قضا هیچ مدرکی همراه خود نداشت.

به همین دلیل به راننده گفته بود که مهمان دارد و از او خواسته بود مبلغ خسارت را برآورد کند تا شب برایش واریز کند. راننده با یک تعمیرگاه تماس می‌گیرد و برآورد خسارت یک میلیون تومان تعیین می‌شود. چون خانم بسیار مؤدب و ظاهرا فرد متشخصی به نظر می‌رسیده، راننده قبول می‌کند که او به خانه برود و خسارت را شب واریز کند. شب می‌گذرد، اما خبری نمی‌شود. فردا راننده با خانم تماس می‌گیرد، اما او زیر بار پرداخت خسارت نمی‌رود و در نهایت پس از کمی بحث، نصف مبلغ توافق‌شده را برای او واریز می‌کند. 

راننده می‌گفت که دیگر با خودش عهد کرده که در چنین موقعیت‌هایی هیچ وقت رعایت حال دیگران را نکند. اگر کمی فکر کنیم، خواهیم دید که این نوع تجربه‌ها برای ما هم زیاد رخ می‌دهند؛ یعنی طرف مقابل قولی می‌دهد و بعد آن را نقض می‌کند. گویی این روز‌ها برخی افراد به چنان خودمحوری رسیده‌اند که تصور می‌کنند همه چیز باید در خدمت آنها باشد و خود را مجاز به زیر پا گذاشتن تمام قواعد اجتماعی می‌دانند تا منافعشان تأمین شود. این موارد تنها مختص تجربیات فردی نیست. 

در موقعیت‌های مختلف، بار‌ها شاهد بوده‌ایم که مثلا کارمندی که با همکارش به اختلاف می‌خورد، خود را مجاز به زیر پا گذاشتن هر قاعده‌ای می‌داند تا او را به اصطلاح سرجایش بنشاند یا افرادی که در معاملات تجاری خود، از ناآگاهی و کم‌اطلاعی طرف مقابل سوءاستفاده می‌کنند تا سود خود را افزایش دهند یا مدیری که عملکردش فاجعه‌بار است، اما سعی می‌کند با آسمان و ریسمان بافتن و بازی با داده‌ها، نشان دهد که نه‌تنها زیرمجموعه‌اش مشکلی ندارند، بلکه وضعیت عالی هم هست. پشت سر هم حرف زدن، خبرچینی و دروغ‌گویی برای تخریب شخصیت دیگران هم این روز‌ها یک رفتار رایج برای برخی افراد شده است. اگر این موارد را کنار هم بگذاریم، متوجه می‌شویم که بخشی از اعضای جامعه ما وارد دوران «پساشرم» شده‌اند. 

«پساشرم» به وضعیتی اطلاق می‌شود که افراد نه‌تنها نگران عواقب رفتار‌های اشتباه خود نیستند، بلکه آنها را به عنوان هنجار‌هایی مجاز برای تأمین منافع خود می‌دانند. زیرپا گذاشتن قواعد اجتماعی یکی از پیامد‌های این رفتارهاست. نتیجه رواج چنین رفتارهایی، افزایش بی‌اعتمادی اجتماعی است. در جامعه‌ای که افراد نتوانند حتی در کوچک‌ترین تعاملات به یکدیگر اعتماد کنند، راه‌های همکاری برای رشد و پیشرفت بسته خواهد شد. 

در نهایت، رفتار‌های خودمحورانه و نقض اعتماد در جامعه، پیامد‌های منفی زیادی به همراه دارد که مهم‌ترین آنها افزایش بی‌اعتمادی است. برای مقابله با این معضل، نیازمند بازسازی فرهنگ اجتماعی و تقویت اصول اخلاقی در روابط فردی و جمعی هستیم. باید مسئولیت‌پذیری و صداقت را در خود و دیگران ترویج و از هر فرصتی برای تقویت اعتماد و احترام متقابل استفاده کنیم. در دنیای امروز، اعتماد پایه‌گذار هر همکاری و پیشرفتی است و تنها با رعایت اخلاقیات و ارزش‌های اجتماعی می‌توانیم به یک جامعه سالم‌تر و پیشرفته‌تر دست یابیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->