خودکشی مرد جوانی که همسرش را به شکل فجیعی به قتل رساند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقوق ماما‌ها از تیرماه ۱۴۰۴ افزایش خواهد یافت انسولین و اسپری‌های تنفسی در داروخانه‌ها موجود است طوفان و تندباد با سرعت ۹۷ کیلومتربرساعت سبزوار را درنوردید (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای نیترات زیاد در هندوانه‌های ایرانی چیست؟ + پاسخ کارشناسی قاتل فراری قبل از خروج از کشور دستگیر شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) نگرانی رئیس پلیس راهور فراجا از واردات خودروهای بی‌کیفیت و تردد آن‌ها در جاده‎‌ها طرح رتبه‌بندی برای کادر اداری مدارس هم اجرا می‌شود| به‌روز‌رسانی پاداش بازنشستگی معلمان از سال ۱۴۰۴ + ویدئو نجات خراسان رضوی از معضل کمبود مدرسه تا یک‌سال دیگر | مدرسه‌سازی، نقطه آغاز توسعه آموزش و پرورش است + ویدئو رئیس سازمان بهزیستی: تاب‌آوری مهمترین عامل در مقابله با آسیب‌های اجتماعی است بحران آب در ایران | واردات یا انتقال، کدام به‌صرفه‌تر است؟ زلزله نسبتا شدید قم را لرزاند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟ هوش مصنوعی جای معلم را نمی‌گیرد | معلم پرورش‌دهنده امید در دانش‌آموزان است المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه‌ای از اول مهر ۱۴۰۴ تقویت می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش دما از فردا شایعات و واقعیت‌های واکسن HPV و بیماری زگیل تناسلی در فضای مجازی | تب مجازی گارداسیل به احترام بزرگ تر‌ها خطر آلودگی روغن‌های سنتی فاقد نشان سیب سلامت انجام ۴۰ عمل جراحی قلب باز در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ظرفیت دفن در بهشت‌زهرا(س) رو به اتمام است | اموات تهرانی‌ها از مِهر ۱۴۰۴ روی زمین می‌مانند کاهش ۷ درصدی زادوولد‌ها در  خراسان رضوی | جوانی جمعیت رو به زوال خطر پوکی استخوان در کمین این افراد است هشدار متخصصان درباره مصرف زیاد دارچین مراقب توت خوری در خیابان باشید ویتامینی مهم برای سوخت و ساز بدن افزایش تعرفه زایمان بدون درد لاغری سریع، مرگ آرام! تصویب ۹ رشته هنری جدید برای هنرستانی‌ها بحران آب در ۴۴ سد کشور | وضعیت اسف‌بار سفره آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور
سرخط خبرها

هشدار درباره وجود سم سرطان‌زا در خشکبار مانده

  • کد خبر: ۳۲۲۰۴۱
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
هشدار درباره وجود سم سرطان‌زا در خشکبار مانده
مدیر کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، نسبت به احتمال آلودگی آجیل‌های نامرغوب به سم آفلاتوکسین هشدار داد و گفت: این سم قارچی می‌تواند منجر به مشکلات جدی کبدی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالعظیم بهفر افزود: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغز‌ها و دانه‌های روغنی رشد می‌کند. این سم می‌تواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش خطر سرطان کبد شود.

وی با تأکید بر راه‌های تشخیص آجیل آلوده افزود: وجود لکه‌های کپک‌زده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از نشانه‌های ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این حال، تشخیص قطعی این سم تنها از طریق آزمایش‌های تخصصی در آزمایشگاه‌های مواد غذایی ممکن است.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته گفت: بررسی‌های انجام‌شده نشان داده است که در برخی نمونه‌های آجیل‌های فله‌ای و نگهداری‌شده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. در سال گذشته حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نمونه‌های بررسی‌شده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدوم‌سازی یا بازگرداندن محصولات شد.

وی افزود: سازمان غذا و دارو به‌طور مستمر از طریق آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت، نمونه‌برداری از محصولات بازار را انجام می‌دهد. امسال نیز تیم‌های بازرسی از مراکز عرضه آجیل، به ویژه در روز‌های پایانی سال، نظارت‌های ویژه‌ای را اجرا کرده‌اند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.

بهفر درباره خطرات مصرف آجیل آلوده برای گروه‌های حساس هشدار داد و گفت: افراد دارای بیماری‌های کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید بیشتر مراقب باشند. آفلاتوکسین در طولانی‌مدت می‌تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه‌ها در معرض خطر بیشتری هستند. توصیه می‌شود این افراد حتماً از آجیل‌های بسته‌بندی‌شده استاندارد استفاده کنند و از مصرف مغز‌های مانده یا مشکوک پرهیز کنند.

وی با اشاره به روش‌های تشخیص علمی این سم گفت: آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و همچنین برخی آزمایشگاه‌های خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو، قادر به انجام آزمایش‌های تخصصی برای اندازه‌گیری میزان آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایش‌ها عمدتاً برای تولیدکنندگان و واردکنندگان انجام می‌شود و مصرف‌کنندگان بهتر است با رعایت نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری کنند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان از مردم خواست در صورت مشاهده آجیل‌های مشکوک، موارد را گزارش دهند.

وی تأکید کرد: مصرف‌کنندگان می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا مراجعه به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور، موارد را گزارش دهند. همچنین، بازرسان سازمان غذا و دارو از طریق گزارش‌های مردمی، روند بازرسی را سریع‌تر انجام داده و در صورت تأیید آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->