به گزارش شهرآرانیوز، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: کسانی که سعی در کاهش وزن دارند، معمولاً باید با هوسهای غذایی خود، دائم در نبرد باشند. جذابیت شیرینیها، میانوعدهها و غذاهای چرب و شیرین به اندازهای است که ممکن است حتی در مصممترین افراد این احساس را ایجاد کنند که اراده کافی برای پیروزی در این جنگ را ندارند؛ اما دانشمندان علوم غذایی دانشگاه ایلینوی اوربانا شَمپِین در آمریکا بهتازگی به یافتههای جدیدی در این زمینه دست یافتهاند: لذت بردن از دسرها در واقع احتمالاً یکی از هوشمندانهترین راهها برای کاهش وزن، حفظ وزن و کنترل هوسهای غذایی است.
نتیجه یک کارآزمایی بالینی به آنها نشان داد، گنجاندن مقدار کمی از غذاهای محبوب افراد در یک برنامه غذایی متعادل برای آنها باعث میشود، در مقایسه با سایرین کاهش وزن بیشتری داشته باشند. نکته جالبتر این بود که این افراد تا سال بعد از پایان رژیمشان هم زیاد هوس این خوراکیها را نمیکردند.
مانابو تی. ناکامورا (Manabu T. Nakamura)، استاد تغذیه، درباره این کارآزمایی بالینی توضیح داد: ما بیماران چاق ۱۸ تا ۷۵ ساله را انتخاب کردیم که همزمان به بیماریهایی مانند فشار خون و دیابت نیز مبتلا بودند و کاهش وزن برایشان سودمند بود. هوس خوراکیها برای بسیاری از افراد مشکل بزرگی است. اگر زیاد هوس کنند، کاهش وزن برای آنها بسیار دشوار میشود و اگر هم بتوانند هوسهای خود را کنترل کنند و لاغر شوند، در صورت بازگشت هوسهایشان، دوباره وزن اضافه میکنند.
ناکامورا گفت: یافتههای ما نشان داد کاهش هوسهای غذایی افراد با کاهش چربی بدن آنها مرتبط است نه با تعادل منفی انرژی رژیم غذایی. این یافتهها، اساساً نظریه دیرین سلولهای چربی گرسنه را رد میکند که بر اساس آن، سلولهای چربی بهشدت نیازمند دریافت انرژی میشوند و این باعث میشود کسانی که رژیم دارند، غذا بخورند و در نهایت آنچه را از دست دادهاند، به دست آورند.
این استاد دانشگاه افزود: ثبات قدم، راهحل دیگری برای مدیریت هوسهای غذایی و وزن است. باور رایج این است که شما باید ارادهای بسیار قوی برای دفع وسوسه داشته باشید؛ اما موضوع فقط اراده نیست و زمان غذا خوردن، مقدار و نوسانات در الگوی آن نیز باعث ایجاد هوسهای غذایی میشوند. باید ثابتقدم باشید.
منبع: ایرنا