یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در استان خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳) مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی ویدئو| تصاویری از محل وقوع حادثه تروریستی در بندرلنگه (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سونامی کاشت جنگل در پاکستان

  • کد خبر: ۴۸۶۲۰
  • ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۷
سونامی کاشت جنگل در پاکستان
پاکستان برای بهبود اقتصاد کرونایی، به ابتکار زیست‌محیطی دست زده است
عماد پورشهریاری | شهرآرانیوز؛ همه‌گیری کرونا، موج سهمگین بیکاری در جهان را فراگیرتر و قدرتمندتر کرده است. وضعیت بغرنج اقتصادی محدود به جغرافیای خاصی نیست. از آمریکا تا چین و هند و پاکستان، همه جهان متحد و یک‌شکل، روز‌های سخت کرونایی را پشت‌سر می‌گذارند. راه‌حل کشور‌ها برای حل مشکلات اقتصادی، اما با یکدیگر متفاوت است. ابتکار پاکستانی‌ها در این بین، مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است. دولت این کشور در دور اول همه‌گیری، تصمیم گرفت ۶۰ هزار بیکارشده ناشی از کرونا را برای جنگل‌کاری استخدام کند.

پروژه جاه‌طلبانه دولت پاکستان برای کاشت ۱۰ میلیارد اصله درخت که به سونامی کاشت جنگل مشهور شده است، از سال ۲۰۱۸ و به عنوان راهکاری برای مقابله با تغییرات جوی کره زمین و پیشگیری از عواقب آن آغاز شد. براساس این برنامه، پاکستان در یک دوره پنج‌ساله، در زمین‌های دولتی این کشور، ۱۰ میلیارد درخت خواهد کاشت.


اشتغال‌زایی برای ۶۳ هزار کارگر بیکارشده

شیوع کرونا بسیاری از پروژه‌های ساخت‌وساز و عمرانی این کشور را تعطیل کرد. موسسه توسعه اقتصادی پاکستان پیش‌بینی کرده است کرونا ۱۹ میلیون پاکستانی را بیکار کند که ۷۰ درصد از آن‌ها در ایالت پنجاب حضور دارند، با این حال کرونا، سونامی درخت‌کاری را متوقف نکرد. بیش از ۶۳ هزار کارگر در اطراف پایتخت، اسلام‌آباد، و منطقه پنجاب به‌کار گرفته شدند تا پروژه با سرعت بیشتری ادامه یابد.

به گزارش رویترز، این تعداد سه‌برابر کارگرانی است که سال گذشته در این پروژه مشغول به کار بودند. بیشتر این افراد از میان زنان، کارگران روزمزد و جوانانی انتخاب شدند که به‌دلیل قرنطینه از شهر‌های خود مهاجرت کرده بودند. بسیاری از این افراد پس از بیکاری به خیل عظیم گدایان این کشور پیوسته بودند و درآمد آن‌ها به زیر یک دلار در روز کاسته شده بود. دولت به کارگران استخدام‌شده در پروژه درخت‌کاری، روزی ۵۰۰ تا ۸۰۰ روپیه (۳ تا ۵ دلار آمریکا) پرداخت می‌کرد که البته کمتر از میزان دریافتی معمول آن‌ها پیش از کرونا بود.


پاکستان، درمیان آلوده‌کننده‌ترین‌های جهان

«گزارش شاخص ریسک اقلیمی جهان در سال ۲۰۲۰»، پاکستان را یکی از پنج کشوری معرفی می‌کند که در ۲۰ سال گذشته، بیشترین تأثیر را بر گرمایش جهانی گذاشته‌اند، این درحالی است که دیگر کشور‌های جنوب‌شرق آسیا سهم اندکی در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای دارند. در سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ پاکستان با ۱۵۰ فاجعه طبیعی ناشی از تغییرات آب‌وهوا روبه‌رو بوده است که سیل‌های ویرانگر و خشک‌سالی‌های طولانی از این موارد هستند. این رخداد‌ها خسارتی ۸/۳ میلیارد دلاری به این کشور وارد کرده‌اند.

ابتکارِ عمران‌خان، نخست‌وزیر پاکستان، برای توسعه جنگل‌ها، پروژه‌ای است ۴۶ میلیون دلاری که قرار است سهم ۶ درصد جنگل‌ها در این کشور را افزایش دهد. تاکنون تنها ۳۰ میلیون نهال کاشته شده است (بیشتر گونه‌های توت، اقاقیا و گز)، اما پیش‌بینی می‌شود کووید ۱۹ و افزایش کارگران پروژه، این عدد را تا ۵۰ میلیون اصله درخت رشد دهد.


نمایش تبلیغاتی یا ابتکار ایده‌آل؟

راب نواز، نماینده صندوق جهانی حیات‌وحش در پاکستان، در گفتگو با خبرگزاری الجزیره، طرح به‌کارگیری بیکارشده‌های کرونایی را در این پروژه تحسین می‌کند. اما تأکید می‌کند که چنین ابتکار‌هایی تنها بخشی از ابزار‌هایی است که می‌تواند از نقش این کشور در گرمایش جهانی بکاهد. تعداد کارگران، زمان و میزان کاشت درختان در این دوره (نسبت‌به ابعاد خسارات)، عدد چشمگیری نیست.

ازسوی دیگر فصل مناسب برای درخت‌کاری به پایان رسیده است و موج‌های بعدی شیوع کرونا، قرنطینه و بیکاری در راهند. سایر برنامه‌های زیست‌محیطی پاکستان هم معطل سرمایه‌گذاری هنگفت مانده‌اند، آن‌هم در شرایطی که این کشور باید اقتصادش را از تلاطم‌های همه‌گیری به‌سلامت عبور دهد. درنهایت این سؤال مطرح است که آیا «کارگران‌جنگل» طرحی برای نجات بیکاران و محیط‌زیست بوده است یا یک برنامه تبلیغاتی. احزاب مخالف دولت و برخی ایالت‌های محلی معتقدند پاکستان، نیازمند واکنش‌های حساب‌شده‌تری در مسائل مرتبط با گرمایش جهانی و کروناست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->