هشدار دانشمندان: غذاهای ناسالم حتی مغز ما را هم با میکروپلاستیک‌ها پُر می‌کنند کوجیما: بعد از اتمام بازی Physint شاید یک فیلم بسازم! وزیر ارتباطات: توسعه اینترنت 5G در راه است صدور نخستین «سند اعیانی» شرکت‌های دانش‌بنیان در مشهد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) فیزیکدانان می‌گویند ما درباره چگونگی عملکرد جاذبه کاملاً اشتباه می‌کردیم دانشمندان ردپاهایی پیدا کردند که خط زمانی بشریت را ۴۰ میلیون سال به عقب می‌برد نرخ‌های پرسرعت برای کیلوبایت‌های کم‌سرعت تاریخچه تصویری پیوند عضو | هدیه زندگی واکنش وزیر ارتباطات به تصمیم اپراتورها برای گران‌کردن اینترنت چرا زمان قطع برق، اینترنت هم قطع می‌شود؟ واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود
سرخط خبرها

وقوع ماه گرفتگی در آسمان ۱۰ آذرماه + جزئیات

  • کد خبر: ۵۰۷۳۶
  • ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹
وقوع ماه گرفتگی در آسمان ۱۰ آذرماه + جزئیات
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع ماه‌گرفتگی در روز دوشنبه ۱۰ آذرماه خبر داد و گفت: این پدیده در ساعت ۱۱:۰۲دقیقه در آسمان ۱۰ آذرماه رخ خواهد داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به ماه‌گرفتگی پیش رو گفت: در ساعت ۱۱:۰۲ دقیقه روز دوشنبه، ۱۰ آذرماه جاری به وقت کشورمان ماه‌گرفتگی از نوع نیم‌سایه آغاز خواهد شد.

 

او با تأکید بر اینکه کشورمان ایران جزو مناطق تحت پوشش این گرفت نیست، اظهار کرد: اما باید توجه داشت که گرفت نیم‌سایه ماه رخ می‌دهد و در حقیقت عبور ماه از نیم‌سایه زمین با چشم انسان چندان قابل تشخیص نیست و در نجوم قدیمه به آن «خسوف غیرمرئی» می‌گفتند.

 

عتیقی، پایان این گرفت را ساعت ۱۵:۲۳ دقیقه روز ۱۰ آذرماه به وقت ایران بیان کرد و ادامه داد: ماه‌گرفتگی نیم‌سایه دوشنبه، ۱۰ آذرماه به ساروس (دوره) ۱۱۶ تعلق داشته و پنجاه و هشتمین گرفت از ۷۳ گرفت این ساروس به شمار می‌رود.

 

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر‌نشان کرد: قاره‌های امریکا، استرالیا و شرق آسیا از مناطق تحت پوشش گرفت نیم‌سایه‌ای دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹ هستند.

 

او یادآور شد: ماه‌گرفتگی به‌صورت‌های جزئی (عبور بخشی از ماه از درون سایه زمین)، ماه‌گرفتگی کلی (عبور ماه به‌طور کامل از درون سایه زمین) یا ماه‌گرفتگی نیم‌سایه رخ می‌دهد و از نظر آماری سالانه میان صفر تا حداکثر ۳ ماه‌گرفتگی رخ می‌دهد.

 

به گفته این فعال نجوم آماتوری، بر این اساس در برخی از سال‌ها پدیده ماه‌گرفتگی حادث نمی‌شود.

 

عتیقی تأکید کرد: در پدیده ماه‌گرفتگی زمین میان ماه و خورشید قرار می‌گیرد و ماه از درون مخروط نیم‌سایه (مخروط باز) و مخروط سایه (مخروط بسته) زمین عبور خواهد کرد.

 

او اظهار کرد: فاصله هر ماه‌گرفتگی در یک ساروس تقریبا برابر با ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعت است.

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->