آغاز پرداخت معوقات ۷‌ماهه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) چگونه پرخوابی فصلی را رفع کنیم؟  پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز
سرخط خبرها

مواد غذایی مناسب برای باز کردن روزه در وعده افطار

  • کد خبر: ۶۶۱۰۹
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۰
مواد غذایی مناسب برای باز کردن روزه در وعده افطار
برای شروع افطار می‌توانید شیر مخلوط با چهار مغز بنوشید. برای تهیه آن نیم ساعت قبل از زمان افطار بادام، گردو، فندق، و پسته به اندازه یک قاشق غذاخوری را نیم کوب کنید و در یک لیوان شیرداغ بخیسانید.
به گزارش شهرآرانیوز، افطار یکی از وعده‌های مهم در ماه رمضان است. با توجه به مدت زمان طولانی روزه داری در فصل گرما، افراد باید در وعده افطار برخی نکات تغذیه‌ای را رعایت کنند و بیاموزند که چگونه روزه خود را افطار نمایند. آیا می‌دانید بهترین راه برای باز کردن افطار چیست و کدام غذای افطار بهتر است ابتدا خورده شود؟ با مطالعه این بخش جواب سوالات خود را خواهید یافت.


خرما بخورید
برای باز کردن روزه خود بهترین ماده غذایی خرما و رطب است. رطب یا خرما دارای قند فرکتوز و ساکاروز است که هضم و جذب آن سریع انجام می‌شود. خرما نه تنها به تامین شدن سریع آب بدن کمک می‌کند، بلکه سریعا انرژی از دست رفته در طول روزه داری را باز می‌گرداند.


چهار مغز و شیر بخورید
برای شروع افطار می‌توانید شیر مخلوط با چهار مغز بنوشید. برای تهیه آن نیم ساعت قبل از زمان افطار بادام، گردو، فندق، و پسته به اندازه یک قاشق غذاخوری را نیم کوب کنید و در یک لیوان شیرداغ بخیسانید. برای شیرین کردن آن ۱-۲ عدد خرمای بدون هسته به آن اضافه کنید یا مخلوط را با کمی شکر یا عسل شیرین کنید. این مخلوط غذای کاملی برای افطار است، می‌توانید این مخلوط را با کمی نان برشته شده میل نمایید.

آب یا شیر ولرم بنوشید
در آغاز افطار همراه خرما بهتر است آب یا شیر ولرم یا چای کمرنگ بنوشید. هرگز در زمان افطار آب سرد ننوشید، زیرا شروع افطار با آب سرد بسیار مضر و حتی خطرناک است. استفاده از آب سرد موجب ایجاد اختلال در عملکرد سیستم عصبی و گوارش می‌شود و محیط معده نیز، چون گرم است با ورود آب سرد در معده دچار اختلال در هضم و جذب غذا می‌شود. دمای بدن طی زمان طولانی روزه داری بالارفته و خیلی گرم است بنابراین باید از مایعاتی استفاده کرد که با دمای بدن همخوانی داشته باشد.


غذای سبک میل کنید
برای افطار یک غذای کم کالری در نظر بگیرید که هضم آن آسان است. بهتر است بعد از باز کردن روزه با رطب و شیر ولرم به تدریج مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر، گردو و سوپ مصرف شود. افطار باید خصوصیات یک صبحانه سالم را داشته باشد.

شام و افطار را یکی نکنید
بسیاری از افراد در زمان افطار غذا‌هایی را که برای شام پخته اند میل می‌کنند. بهتر است پس از صرف افطار نیم ساعت تا یک ساعت فاصله انداخته و سپس شام صرف شود، زیرا معده در طول مدت روزه ساعت‌ها خالی بوده و زمان نیاز دارد که بتواند غذا‌های سنگین را در خود جای دهد.

غذا‌های سرخ کرده نخورید
در وعده افطار غذا‌های سرخ کرده و چرب را نخورید، زیرا این غذا‌ها به عنوان بافت چربی در بدن ذخیره می‌شوند. خوردن غذا‌های پرچرب بعد از ساعات گرسنگی باعث اسیدی شدن محیط بدن و مشکلات گوارشی می‌شود.

نوشابه نخورید
برخی از افراد که روزه داری سبب تشنگی شدید آن‌ها می‌شود بلافاصله پس از افطار نوشابه‌های گازدار و خنک استفاده می‌کنند و با این کار با مشکلات گوارشی فراوانی روبرو می‌شوند. نوشابه‌های گازدار قند بالایی دارند و موجب بالا رفتن وزنتان و ایجاد نفخ و اختلال در عملکرد دستگاه گوارش می‌شوند. بهتر است ساعات بعد از افطار برای رفع تشنگی از خوردن نوشابه‌ها دوری و به جای آن از شربت‌های طبیعی مانند خاکشیر استفاده کنید.


میوه بخورید
اضافه کردن فیبر به برنامه غذاییتان به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک زیادی می‌کند. میوه‌های تازه و سبزیجات یکی از بهترین منابع فیبر هستند. پس حتما در ساعات پس از افطار مصرف سبزی و میوه را فراموش نکنید. خوردن میوه‌هایی مانند خیار، کاهو و دیگر سبزیجات و میوه‌های دارای فیبر بالا و آب نه تنها به تنظیم دمای بدنتان کمک می‌کند، بلکه برای سلامت پوست و جلوگیری از یبوست بسیار مناسبند.

زولبیا و بامیه بیش از حد نخورید
بهتر است در زمان افطار از خوردن مواد غذایی چرب و شیرین خودداری کنید. ساعت بعد از افطار به جای مصرف زولبیا، بامیه و دیگر شیرینی‌ها بهتر است از میوه یا آجیل‌های خام و بادام زمینی که سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ است استفاده کنید؛ زیرا این روغن‌ها برای افزایش تحمل و رفع تشنگی مفید هستند.

دیگر نکاتی که باید زمان افطار رعایت کرد
همه افراد باید از صرف شام پرچرب و پرحجم خودداری کرده و وعده شام را سبک صرف کنند.

روزه داران باید از مصرف غذا‌های چرب، شیرین و کنسروی و نیز سوسیس و کالباس در وعده افطار اجتناب کنند.

روزه داران باید در ساعت بین افطار تا سحر هشت لیوان آب بخورند. بهتر است در هر ساعت بعد از افطار یک لیوان آب نوشیده شود.

بهتر است در زمان افطار غذا‌های زودهضم مانند حلیم بدون روغن، پوره سیب زمینی، انواع خورش و یا خوراک کم چرب (خوراک مرغ و سبزی‌های آب پز)، خوراک گوشت کم چرب، انواع سوپ و یا آش رقیق استفاده شود.

در وعده افطار و یا شام از غذا‌های آب پز، کبابی یا بخارپز به جای غذا‌های سرخ شده استفاده کنید.

مصرف مواد کافئین دار در زمان افطار باعث مشکل در هضم غذا، افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن، و در بعضی موارد باعث یبوست می‌شوند.
 
منبع: نمناک
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->